Αρχική » Τα φωτιστικά στα στρατόπεδα και ο Μεταλληνός

Τα φωτιστικά στα στρατόπεδα και ο Μεταλληνός

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ενας από τους παλιούς και αγαπημένους μου φίλους είναι ο Ακης ο Μεταλληνός. Τι σας λέω τώρα και κυρίως τι θυμήθηκα. Πρόκειται για έναν παλιό Νεοδημοκράτη, επί πολλά έτη στενό συνεργάτη της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, που σε κάποια φάση της ζωής του είχε το προνόμιο να γνωρίσει έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στον Πλανήτη, ονόματι Λα-
βράνο. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, σπεύδω να διευκρινίσω (και αυτό από αίσθηση) ότι ο συγκεκριμένος ανά την Υφήλιο επιχειρηματίας δεν έχει καμία σχέση με τον συνεπώνυμό του, που πάλευε από το 2012 να κάνει ως δωρεά (ο άνθρωπος) στην Αστυνομία ένα σύστημα ενδοσυνεννόησης. Ο Μεταλληνός, λοιπόν, που είναι πολύ καλός και στις δουλειές, εσχάτως ασχολείται και με κάτι φωτιστικά led. Τώρα, θα μου πείτε, και δικαίως, πώς μπέρδεψα τον Ακη με τον δισεκατομμυριούχο Λαβράνο,τον συνεπώνυμό του, που προσπαθεί να κάνει καμιά δουλίτσα, άλλοτε με τον Τόσκα και άλλοτε με τον Τσουβάλα; Ομολογώ πως ούτε και εγώ το έχω καταλάβει. Πάντως, επί τη ευκαιρία να σας πω ότι ο φτωχός Λαβράνος (όχι ο άλλος με τα δισεκατομμύρια) πριν από κάνα εξάμηνο είχε αποφασίσει να «κάνει» βουλευτή στην Κέρκυρα τον Σπύρο τον Κλαδά, που επίσης είναι φίλος του Μεταλληνού. Γενικώς, τώρα που το ξανασκέφτομαι, μια παρέα είμαστε.

Με αφορμή τα παραπανω, θυμήθηκα αυτόν τον ταλαίπωρο τον Λαβράνο του Τetra, που πάλευε σχεδόν δέκα χρόνια να κάνει μια δωρεά (ως καλός άνθρωπος) στο ελληνικό Δημόσιο. Από τότε που ήταν υπουργός ο Δένδιας είχε ξεκινήσει τις φιλανθρωπίες ο «καλός άνθρωπος» (Θεός σχωρέσει τον Θανάση Βέγγο, τώρα που τον θυμήθηκα). Και εκεί που είπε «σώθηκα», κινδυνεύει πάλι να καταστραφεί ο δικός μας, ο βιοπαλαιστής Λαβράνος, γιατί, αν ήταν ο άλλος, ο ζάπλουτος, ούτε λόγος. Βλέπετε, πλέον δεν υπάρχει κανείς στην Κατεχάκη, ούτε ο υπουργός Τάκης, που είχε καλή άποψη για τον «δωρητή» Λαβράνο, να επισπεύσει την υλοποίηση της έκτης σε διάστημα 4 ετών απόρρητης σύμβασης της Krikel με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2021 από τον -τότε- αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η σχετική σύμβαση αφορούσε την επέκταση του συστήματος Tetra Sepura στον Εβρο και στο Ανατολικό Αιγαίο, προϋπολογισμού 7,4 εκατ. ευρώ. Η επέκταση του συστήματος κρυπτογραφημένων επικοινωνιών αποφασίστηκε εσπευσμένα μετά την κρίση με την Τουρκία, την άνοιξη του 2020, και τη διαπίστωση ότι οι δυνάμεις ασφαλείας που επιχειρούσαν στις ακριτικές περιοχές αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στις μεταξύ τους επικοινωνίες. Και επειδή υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να εισβάλουν τα άγρια μεσάνυχτα οι Τούρκοι, κρίθηκε σκόπιμο να επισπευσθεί μια πληρωμή ύψους 4,9 εκατ. ευρώ από την Κrikel σε εταιρεία στην Τσεχία τον Απρίλιο του 2021, η οποία (και) αφορούσε την υλοποίηση της εν λόγω σύμβασης. Ωστόσο, μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί από :τον Αύγουστο, έχουν «παγώσει» σχεδόν τα πάντα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να έρθουν οι Τούρκοι, και ο Λαβράνος (ο δωρητής) να αδυνατεί να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη μαμά πατρίδα.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας