Αρχική » Τα «ατίθασα νιάτα» γίνονται αδίστακτα νιάτα! Υπερβολές; Μπορεί! Κι αν έχω δίκιο;

Τα «ατίθασα νιάτα» γίνονται αδίστακτα νιάτα! Υπερβολές; Μπορεί! Κι αν έχω δίκιο;

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η εφηβική παραβατικότητα «ανθίζει» με ταχύτερους ρυθμούς από την ίδια την άνοιξη.

Bullying, απειλές, κλεψιές υπό την απειλή μαχαιριών, διακίνηση ναρκωτικών, ξύλο και «τσαμπουκαλίκια», βιασμοί όχι στα μακρινά Αθηναϊκά Εξάρχεια που δεν εκπλήσσεται πλέον κανείς, αλλά στα δικά μας Εβρίτικα σχολεία, στις γειτονιές και τα πάρκα της Αλεξανδρούπολης.

Όσοι νομίζουν ότι αυτή τη στιγμή διαβάζουν υπερβολές και νιώθουν ότι τέτοιες επισημάνσεις δεν τους αφορούν, πολύ περισσότερο για το δικό τους «καλό παιδί» που ανατρέφουν με κόπο και προσοχή, ίσως ακόμη και το αυριανό δελτίο ειδήσεων να τους διαψεύσει τραγικά. Λέμε ότι τα σύννεφα εδώ και χρόνια είναι ακατοίκητα και κανείς δεν δικαιούται να αιθεροβατεί, αλλά όλοι κατανοούμε ότι κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δύσκολο να είναι κανείς γονιός, ιδιαίτερα με μικρές ηλικίες παιδιών. 

Υπάρχει μια τάση σε πολλούς εκπαιδευτικούς να θέλουν να προστατέψουν το σχολείο που διοικούν και να προσπαθούν να αποκρύψουν περιστατικά που είτε τους καταγγέλλουν γονείς, είτε τα αντιλαμβάνονται οι ίδιοι. Όσο κι αν μου θυμώσουν κάποιοι εξ αυτών των εκπαιδευτικών, είναι προτιμότερο στις μέρες μας να εκτεθεί άδικα ένα σχολείο (και να αποκατασταθεί αμέσως μετά) παρά να χάσουμε παιδιά ή να οδηγήσουμε κι άλλα στην παραβατικότητα με ολέθρια αποτελέσματα στη ζωή τους.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και καθόλου διαθέσιμη ανοχή. Ακολουθούμε την παρακάτω σειρά ενεργειών και παρακολουθούμε τις αντιδράσεις ή τις ενέργειες αυτών που ενημερώνουμε. Έχουμε την απαίτηση να ενεργήσουν μέσα σε ένα 24ωρο το πολύ, αν δεν μπορούν στο επόμενο λεπτό της ώρας.

  1. Αναφορά στον υπεύθυνο καθηγητή, στον Διευθυντή και στον Σύλλογο Διδασκόντων. Ταυτόχρονη ενημέρωση και στο Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
  2. Αν δεν υπάρξει δράση ή αντίδραση, καταφεύγουμε την επόμενη ημέρα στον Προϊστάμενο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  3. Ήδη έχουν ενημερωθεί αρκετοί ώστε να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε έγκαιρα. Όμως αν παρ’ όλ’ αυτά δεν υπάρξει ενδιαφέρον ή διακρίνουμε μια διάθεση … προστασίας του σχολείου από την «έκθεση»…
  4. Επίσημη καταγγελία στο Αστυνομικό τμήμα και παράλληλο αίτημα ακρόασης από την Εισαγγελία.
  5. Έγγραφη καταγγελία με το όνομα και τα τηλέφωνά μας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την αμέσως επόμενη ημέρα.

Να τους καταστήσουμε όλους συνυπεύθυνους! Μέσα σε τρεις ημέρες, δεν θα δικαιούται ΚΑΝΕΙΣ να κάνει εκ των υστέρων τον ανήξερο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι καιροί δεν είναι ίδιοι, με τα δικά μας μαθητικά χρόνια. Τα νιάτα δεν είναι απλώς … «ατίθασα» όπως λέγαμε παλιά. Είναι άγρια, εκδικητικά και αδίστακτα. Κι αν αυτό δεν αφορά το δικό μας «καλό παιδί», μπορεί να αφορά τους συναναστρεφόμενους μαζί του. Οφείλουμε να τα προστατεύσουμε χωρίς ηθικοπλαστικούς κανόνες και διδαχές, γιατί αυτά είναι «στραγάλια απέναντι στα πυρηνικά όπλα που θα συναντήσουν στον πόλεμο».   

Κι αν όλα αυτά μοιάζουν σε κάποιους ανησυχητικά και υπερβολικά, τους εύχομαι να αποδειχθεί ότι έχουν δίκιο και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ανέμελη οικογενειακή τους ζωή!

Αν όμως έχω δίκιο εγώ;              

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας