Αρχική » Το FSRU αύξησε τις αξίες των ακινήτων της Αλεξανδρούπολης ή οι Τούρκοι στα AirBNB μας;

Το FSRU αύξησε τις αξίες των ακινήτων της Αλεξανδρούπολης ή οι Τούρκοι στα AirBNB μας;

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την εβδομάδα που αφήσαμε πίσω μας, ακούσαμε πολλές υπερβολές σε βαθμό που αρχίσαμε να αμφισβητούμε τα αυτιά μας, ύστερα από τις προσπάθειες ορισμένων εκπροσώπων της εταιρείας του FSRU να παρουσιάσουν τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που θα απολαύσει η Αλεξανδρούπολη από την λειτουργία της πλωτής εξέδρας επαναεριοποίησης του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Βασικό αντικείμενο βέβαια της συζήτησης ήταν η ασφάλεια, αλλά επειδή κάποιοι ανυπόμονοι ήθελαν οπωσδήποτε να δουν τα καθρεφτάκια στο σεντούκι που κουβαλούσαν, αράδιασαν και ορισμένα από αυτά.

Πλεονέκτημα 1ο

«Δεν είχαν την ευτέλεια να γράψουν το πλοίο στο όνομά μας, αλλά έγραψαν ΤΟ ΟΝΟΜΑ μας στο πλοίο»! Αν μας πουν ότι η ιδέα τους προέκυψε από την γνωστή ελληνική ταινία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τη Ρίκα Διαλυνά, θα το πιστέψουμε εύκολα και χωρίς δεύτερη σκέψη. Καλύτερο τρολάρισμα δεν θα μπορούσαν να μας κάνουν. Το ονόμασαν το πλοίο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΣ» και ριγήσαμε από συγκίνηση και εθνικό ενθουσιασμό. Κόστος ΜΗΔΕΝ. Κέρδος ΠΟΛΛΑΠΛΟ!    

Πλεονέκτημα 2ο

Την προηγούμενη εβδομάδα, στέλεχος της εταιρείας διακινούσε ότι εξαιτίας του FSRU, αυξήθηκε η εμπορική αξία των ακινήτων της πόλης. «Ήρθαμε εμείς και εκτοξεύθηκε αυτόματα η τιμή των ακινήτων στην πόλη» έλεγε με ενθουσιασμό. «Αυτό δεν είναι ανταποδοτικό όφελος;» αναρωτιόταν με παράπονο 10χρονου που δεν επιβραβεύεται η προσπάθειά του.

Τώρα, αν εσείς είστε αχάριστοι και αποδίδεται την αύξηση της εμπορικής αξίας των ακινήτων της Αλεξανδρούπολης (και ΑΝ προκύπτει αυτό) στην έκρηξη της επισκεψιμότητας των Τούρκων γειτόνων μας και στις χιλιάδες διανυκτερεύσεις στα διαμερίσματα Airbnb, είστε επιπλέον και ΑΔΙΚΟΙ αφού δεν αποδίδεται «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι»! Κρίμα σας και άδικο! Οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και οι τιμές διαμερισμάτων που πωλούνται και προορίζονται για μετατροπή σε Airbnb μετά από ανακαίνιση, κατέληξαν σε διπλάσιες αξίες. Αυτό οφείλεται στο ότι … έδεσε το «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΣ», έξω από την Αλεξανδρούπολη! Μα είναι απλό κατά το στέλεχος του FSRU. Τι δεν καταλαβαίνετε; 

Πλεονέκτημα 3ο

Τώρα εδώ, αρχίζουν να σοβαρεύουν τα πράγματα! Δύο παιδιατρικές κλίνες ΜΕΘ στο ΠΓΝΑ και φυσικό αέριο στους καυστήρες των σχολείων για την θέρμανση των μαθητών. Ωραίο! Επιτέλους!

Σε πόσα σχολεία; Σε όλα; Στα μισά; Ποιος θα πληρώσει για την μετατροπή των εγκαταστάσεων από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο; Ο Δήμος; Ή η εταιρεία; Πόσο κάνουν δυο παιδιατρικές κλίνες ΜΕΘ δηλαδή; Δύο φτάνουν; Ή μήπως θα φτιάχνουν δύο κάθε χρόνο, μέχρι να καλύψουν το οργανόγραμμα των 7 προβλεπόμενων κλινών; Και μετά; Γιατρούς θα έχει ο Ρούφος; Ή θα μας μείνουν οι κλίνες να τις καμαρώνουμε; Νοσηλευτικό προσωπικό; Χώρο;

14 αγωνιώδη ερωτήματα που προκύπτουν από τις ασάφειες που διοχετεύτηκαν επικοινωνιακά ατέχνως, όλες αυτές τις ημέρες, όταν ταυτόχρονα τόνιζαν ότι η εταιρεία δεν έχει ΚΑΜΙΑ υποχρέωση ανταποδοτικών οφελών. ΑΝ όμως είμαστε καλά παιδιά, θα μας … ρίξουν λίγη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Όπως όμως την καταλαβαίνουν αυτοί! Όχι … ότι καταλαβαίνει ο καθένας!!! Λογικό; Λογικό! Για τα δικά τους τα λεφτά πρόκειται άλλωστε. Δικά τους; Ε, μην παίρνετε και όρκο…

Για να παραμείνουμε όμως στο σοβαρό επίπεδο που πρέπει! Καλοδεχούμενη η επένδυση ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ (για να μη ξεχνιόμαστε) είτε φέρνει … θόρυβο στα σπίτια των Δικέλων είτε όχι. Με δύο παραδοχές όμως:

Α. Η εξέδρα «ήρθε κι έδεσε» τώρα, κι όσο κι αν θυμώσουν οι ιδιοκτήτες της, δεν μπορούν να την πάρουν και να φύγουν γι’ αλλού. Άρα μην μας κάνουν … μουτράκια και κόνξες ξαφνικά. Οι απειλές του τύπου, «θα φύγουμε, θα πάμε αλλού», δεν έχουν δηλαδή και μεγάλη βάση σοβαρότητας.

Β. Δεν τους καλέσαμε! Ήρθαν και καλώς ήρθαν από μόνοι τους. Και σιγά μη μας ρωτούσαν! Να τους διώξουμε, δεν μπορούμε. Και δεν θέλουμε κιόλας. Άρα το φορτωθήκαμε τώρα το … βαπόρι και με τις υγείες μας.

ΤΕΛΙΚΑ: Οι παράλληλοι βίοι μας, ξεκίνησαν ήδη! Οι συγκάτοικοι όμως πρέπει να αναγνωρίζουν συγκεκριμένους κανόνες αλληλοσεβασμού και κατανόησης. Να βασίζονται σε σχέσεις ειλικρίνειας και συναντίληψης που πρέπει να συνομολογηθούν εξ αρχής. Ειδάλλως ακόμη κι αν ο αδύναμος πιτσιρικάς της οικογένειας γκρινιάζει διαρκώς μέσα στο σπίτι, έστω και χωρίς καμία δυνατότητα επιβολής της γνώμης του, τότε ο βίος, γίνεται αβίωτος για όλους, μόνον και μόνον από την διαρκή φασαρία και αναστάτωση.

Με τις υγείες όλων μας λοιπόν και ευχαριστώ για την φιλοξενία.

«Λάμπρος Κωνσταντάρας»
Φανατικός αναγνώστης του statusradio.gr που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του._

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας