Αρχική » Τρίτη Όψη του Νομίσματος:«Η άρνηση, της άρνησης, την άρνηση, ω άρνηση»

Τρίτη Όψη του Νομίσματος:«Η άρνηση, της άρνησης, την άρνηση, ω άρνηση»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Κλίνοντας τον ενικό της λέξης «άρνηση» είναι σαν να κλείνουμε τα μάτια μας σε μία πραγματικότητα που είτε δεν μας βολεύει είτε δεν μας αρέσει. Είναι η συνηθισμένη πρακτική όταν τα πράγματα πάνε στραβά ή όταν τα πράγματα πάνε προκλητικά καλά και περιμένουμε το «γύρισμα». 

Η άρνηση να αντιληφθούμε ότι για αρκετά χρόνια ξοδεύαμε είτε σαν κράτος είτε σαν άτομα παραπάνω από όσα βγάζαμε μας οδήγησε κάποια στιγμή σε μία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ κρίση που έγινε στην αρχή της κυρίως και ανθρωπιστική. Εικόνες ανθρώπων να περιμένουν ένα φορτηγό με φρούτα σε κεντρικούς δρόμους δεν είναι εικόνες του πολέμου του 1940 αλλά εικόνες του 21ου αιώνα στην Ελλάδα.

Της άρνησης  «το κίνημα» αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι σε μια εποχή που η ναυσιπλοΐα είναι ο μαζικότερος και εκτός του τελευταίου διαστήματος λόγω συγκεκριμένων συνθηκών, ο φθηνότερος τρόπος μεταφοράς αγαθών θα πρέπει το λιμάνι μας να είναι ουσιαστικό διαμετακομιστικό κέντρο αγαθών. Πορείες με συνθήματα από άλλες εποχές, από άλλους κόσμους που έχουν χαθεί στην ιστορία. Το βασικότερο είναι ότι διαλαλούν μια άρνηση χωρίς εναλλακτική πρόταση. 

Την άρνηση πολλοί συμπάθησαν, τον αρνητή ουδείς. Την άρνηση ως επιχείρημα χωρίς όμως επιχειρήματα που να την στηρίζουν αξιόπιστα και πειστικά την συναντάμε σε διάφορες εποχές και με διάφορες αφορμές.

Την άρνηση του 1-1-4 την αποδέχθηκε όμως ένας ολόκληρος λαός τότε, με επιχειρήματα που έκαναν την άρνηση να γίνει ΑΝΕΝΔΟΤΗ. 

Ω άρνηση λεβεντοπνίχτρα κατά το θάλασσα λεβεντοπνίχτρα.

Ω άρνηση που οδηγείς ανθρώπους σε άδικο και ανώφελο θάνατο.

Ω άρνηση που διχάζεις έναν λαό χωρίς ουσιαστικό λόγο και βάζεις φίλους και γνωστούς απέναντι να μαλώνουν.

Ω άρνηση που δέχεσαι την άποψη μίας ελάχιστης, ελαχιστότατης μειοψηφίας της επιστημονικής κοινότητας και αρνείσαι την συντριπτική πλειοψηφία της θεωρώντας ότι αποτελούν μέλη μίας παγκόσμιας συνομωσίας ξεχνώντας ότι ο βασικός κανόνας συνωμοσιολογίας είναι τα στεγανά της μυστικότητας κι ένα μυστικό όταν το ξέρουν πάνω από δύο άτομα και όχι μερικά εκατομμύρια άνθρωποι δεν είναι πλέον μυστικό. 

Η αποδοχή, της αποδοχής, την αποδοχή, Ω ΑΠΟΔΟΧΗ της απλής πραγματικότητας πόσο δύσκολη είσαι τελικά για κάποιους.

Χαιρετισμούς στην οικογένεια, υγεία σε όλες και όλους. 

Παύλος Σ Μιχαηλίδης. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας