Αρχική » Τρίτη όψη του νομίσματος: «Προσωπικά δεδομένα ή προσωπικά απωθημένα;»

Τρίτη όψη του νομίσματος: «Προσωπικά δεδομένα ή προσωπικά απωθημένα;»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ένα έγκλημα, μία ανθρωποκτονία ενός εργαζόμενου ενώ δούλευε. Η «δολοφονία» ενός πατέρα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένεια του κάνοντας μία δύσκολη και επικίνδυνη δουλειά. Ντιλιβεράς, μία δουλειά που «εκτινάχθηκε» την περίοδο της καραντίνας. Μηχανάκια που κάνουν σφήνες, που περνούν από δεξιά, που κινούνται ανάποδα στους μονόδρομους προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο και να παραδώσουν περισσότερες παραγγελίες για να πάρουν, αν τύχει, εκτός από το μεροκάματο και κανένα μπουρμπουάρ. Όλοι μας τα έχουμε δει και ζήσει αυτά και σίγουρα βρίζουμε από μέσα μας αλλά αμέσως μετά συνειδητοποιούμε γιατί τα κάνουν όλα αυτά και απλά ευχόμαστε να μην τους συμβεί κάτι κακό.

Το να γίνεται κάποιος όμως θύμα τροχαίου από κάποιον που νομίζει ότι επειδή έχει ένα ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο, επειδή ίσως ο «μπαμπάς έχει λεφτά» οι νόμοι δεν τον αγγίζουν, είναι έγκλημα για το οποίο ευθύνονται πολλοί. 

Αν υπήρχαν κάμερες μέσα στην πόλη να καταγράφουν την κίνηση και τις ταχύτητες δεν θα τολμούσε κανείς ή τουλάχιστον θα ήταν πολύ λιγότεροι αυτοί που επιχειρούν να κάνουν τις πόλεις να μοιάζουν με πίστες αγώνων. 

Αν υπήρχαν κάμερες στις πόλεις δεν θα τολμούσε κανείς να περνάει ξημερώματα με την μηχανή «στα κόκκινα» και να ξυπνάει γέρους και παιδιά από την τρομάρα επιδεικνύοντας πόσο χαμηλού IQ είναι και όχι όπως νομίζει τις δυνατότητες της μηχανής του. 

Αν υπήρχαν κάμερες σε κεντρικά και πιο απόκεντρα ίσως σημεία θα είχαν αποφευχθεί πολλά εγκλήματα τα οποία ούτε μαθαίνουμε ποτέ, πιο καθημερινά, πιο «εύκολα» εγκλήματα. 

Κι εδώ έρχεται η γνωστή καραμέλα «προσωπικά δεδομένα». Να με συγχωρεί η χάρη σας αλλά η οικογενειακή μου-μας ηρεμία και ασφάλεια, η ασφάλεια στην μετακίνηση μου-μας και της οικογένειας μου-μας είναι απείρως πιο σημαντικά από τα προσωπικά δεδομένα του οποιουδήποτε εγκληματία. Γιατί αγαπητοί μου τις κάμερες, την αστυνομία, την αστυνόμευση τα φοβούνται αυτοί που έχουν να κρύψουν κάτι ή σχεδιάζουν να έχουν παραβατική συμπεριφορά. Οι υπόλοιποι δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από κανέναν. 

Χαιρετισμούς στην οικογένεια, υγεία σε όλες και όλους. 

Παύλος Σ Μιχαηλίδης. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας