Αρχική » ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ STATUS: «Ιδού ο νυμφίος» του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης! Έρχεται στις 15 Απριλίου!

ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ STATUS: «Ιδού ο νυμφίος» του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης! Έρχεται στις 15 Απριλίου!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μπορεί οι τυπικές διαδικασίες να καθυστερήσουν μερικούς μήνες ακόμη, όμως … «ο κύβος ερρίφθη»! Το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε (ανεπίσημα) και η … μπίλια έκατσε! Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπως και το λιμάνι της Καβάλας κατακυρώνονται στο Αμερικανικό επενδυτικό ταμείο “BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP”!

Οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται πρώτιστα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βέβαια για λόγους γεωπολιτικούς, και δευτερευόντως για το λιμάνι της Καβάλας. Όμως όπως ήδη έχουν πει στελέχη του συγκεκριμένου επενδυτικού σχήματος και Αμερικανοί διπλωμάτες, … «όταν μπαίνεις σε ένα κατάστημα παπουτσιών, δεν γίνεται να αγοράσεις μόνον το αριστερό παπούτσι»!

Πρόκειται για τον φορέα που χρηματοδότησε προ 1,5 έτους την ανέλκυση της βυθοκόρου «Όλγα» από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, απελευθερώνοντας έτσι πολλές από τις δυνατότητες του λιμανιού, «κλείνοντας από τότε το μάτι» στο ΤΑΙΠΕΔ και στην διοίκηση του ΟΛΑ.

Οι Αμερικανοί επενδυτές αναμένεται μάλιστα να καταφθάσουν στην Αλεξανδρούπολη στις 15 Απριλίου και προγραμματίστηκε να κάνουν επαφές με θεσμικούς παράγοντες της πόλης και φυσικά την διοίκηση του ΟΛΑ. Βέβαια η επίσημη ιδιότητα με την οποία θα «εμφανιστούν», θα είναι «Υποψήφιοι επενδυτές του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης», αφού η τυπική ανακήρυξή τους ως … νέα αφεντικά του λιμανιού, και μεγαλομέτοχοι του ΟΛΑ, αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος του 2021, όπως άλλωστε είπε πρόσφατα στον STATUS RADIO 94.2, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Κώστας Χατζημιχαήλ.

Οι επισκέπτες της 15ης Απριλίου θα είναι ο εκπρόσωπος του επενδυτικού ταμείου στην Ελλάδα Ταξιάρχης Σαρδέλλης αλλά και ο διεθνούς φήμης για τις «προωθημένες» φιλελεύθερες απόψεις του, Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζων Χαραλαμπάκης, που είναι και ο Διευθύνων Σύμβουλος της BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP. Ο Τζων Χαραλαμπάκης έχει ξαναέρθει στην Αλεξανδρούπολη τον Οκτώβριο του 2019 και επισκέφτηκε και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη χωρίς όμως ανακοινώσεις και επισημότητες.

Πάντως οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι να επενδύσουν πολλαπλά στην Αλεξανδρούπολη, καθιστώντας την, μείζονος σημασίας στρατιωτική βάση, εφάμιλλη της Σούδας, για να επιβεβαιωθούν όσοι ανησυχούσαν για την «επέλαση των Αμερικανών» στην Αλεξανδρούπολη.

Εκείνος όμως που τελευταία, δεν αισθάνεται καλά, είναι ο επενδυτής του ΟΛΘ Ιβάν Σαβίδης που συμμετέχει σε ένα από τα επενδυτικά σχήματα που διεκδικούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά χωρίς σοβαρές προσδοκίες. Μάλλον οι προσδοκίες του στην Αλεξανδρούπολη, είναι χαμηλότερες ακόμη και από τις … αντίστοιχες στην Θεσσαλονίκη.

Σ.Α.                           

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας