Αρχική » Μια καταγγελία που σοκάρει από το «Ελευθεριακό Σχήμα Σχολών Αλεξανδρούπολης»

Μια καταγγελία που σοκάρει από το «Ελευθεριακό Σχήμα Σχολών Αλεξανδρούπολης»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Και ξαφνικά ανακαλύψαμε οι Έλληνες ότι κάτι «σάπιο» υπάρχει στο Βασίλειο… της Ελλάδας που γιόρτασε ….τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, που δόμησε ένα Κράτος και μια κοινωνία οι διαστάσεις των οποίων είναι η διαφθορά, το πελατειακό σύστημα ψηφοθηρίας και κομματισμού και η ένοχη σιωπή.

Ευτυχώς η γενναία στάση της Σ. Μπεκατώρου ήταν αρκετή για να σπάσει το απόστημα της κοινωνικής αναλγησίας και ανοχής. Σεξουαλική κακοποίηση, παιδοφιλία, εκβιασμοί, εκφοβισμοί, βιαιοπραγίες, ηδονοβλεπτικές αυτοϊκανοποιήσεις από επιφανείς, ισχυρούς, διάσημους άνδρες, υπεράνω πάσης υποψίας, έδειξαν ότι ο οριζόντιος εκχυδαϊσμός και η φρίκη είναι βαθειά και διαχρονικά.

Ένα σκοτεινό και αδιαπέραστο έγκλημα συντελούνταν δίπλα μας και «ημείς άδομεν, των οικιών ημών εμπιπραμένων». Και μέσα σε αυτήν την ένοχη ελληνική εκδοχή του #metoo, στην Αλεξανδρούπολη διανεμήθηκε μια προκήρυξη από την φοιτητική συλλογικότητα «Ελευθεριακό Σχήμα Σχολών Αλεξανδρούπολης», που είχε τον τίτλο «Καμιά μόνη μέσα στις Σχολές».

Μεταξύ άλλων στην προκήρυξη υπάρχουν αναφορές για έμφυλη βία και κακοποιητική συμπεριφορά με την επισήμανση «το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαιρέσεις. Από τα σεξιστικά και ομοφοβικά σχολιάκια που διαρκώς πλανώνται γύρω μας, μας απαξιώνουν και μας υποβιβάζουν…μέχρι τους “άνετους” καθηγητές που θα μας αγγίξουν χωρίς να ρωτήσουν για να δείξουν μια ανατομική δομή ή θα μας φλερτάρουν στην κλινική και στο facebook, αποδεικνύοντας ότι για αυτούς πάνω από φοιτήτριες, πάνω από συναδέλφισσες είμαστε πολύ απλά σεξουαλικά αντικείμενα».

Πέρασε ήδη ένας τουλάχιστον μήνας από την δημοσίευση της προκήρυξης και ο Πρύτανης (ιατρός), οι Αντιπρυτάνεις (δυο γυναίκες) και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής αγνόησαν τις καταγγελίες και δεν έκαναν το αυτονόητο. Να ξεκινήσουν έρευνες για να πιστοποιηθεί η αλήθεια ή το ψέμα τους. Έθαψαν στην άμμο τις δημόσιες θέσεις των φοιτητών/φοιτητριών και σφυρίζουν αδιάφορα πιστεύοντας ότι «το σύννεφο ευτυχώς δεν έφερε βροχή».

Το τραγελαφικό στοιχείο είναι ότι στις 22 Μαρτίου 2021 η Επιτροπή Ισότητας των δύο Φύλων (υπάρχει και τέτοια λαμπρή επιτροπή με εκπληκτική προσφορά και έργο), διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Παρενόχληση και έμφυλη βία στο προσκήνιο: μηδενίζοντας την ανοχή», στην οποία δεν γνωρίζουμε αν έγινε κάποια αναφορά στις καταγγελίες της φοιτητικής συλλογικότητας. Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σακκά έχει κάτι να πει για το συγκεκριμένο θέμα;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας