Αρχική » Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε, οι εορτασμοί και μια επιτροπή

Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε, οι εορτασμοί και μια επιτροπή

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τώρα που ο πόλεμος μεταξύ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν έληξε με κοινή συμφωνία των εμπλεκομένων κρατών, θα κάνουμε μια μικρή αποτίμηση του θλιβερού φαινομένου άσκησης λαϊκίστικης και τυχάρπαστης «πολιτικής»  με πεδίο τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Τον ανταγωνισμό της συγκίνησης τον ξεκίνησε η παράταξη «Πόλη και Πολίτες». Μ’ ένα προτεινόμενο ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο για έκφραση «έμπρακτης» βοήθειας προς την Αρμενία και δράσεις ευαισθητοποίησης της «αναίσθητης» κυβέρνησης. Από πότε η άσκηση εθνικής εξωτερικής πολιτικής μεταπήδησε στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το γνωρίζουν μόνο αυτοί που έσπασαν το εμπάργκο της Κριμαίας. Ψήφισμα για συμπαράσταση στο Δήμο Καστελόριζου, όπου αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία από τον Τουρκικό επεκτατισμό δεν σκέφτηκαν να ζητήσουν.

Υποθέτουμε ότι «Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε», Γ. Ουζουνίδης, Κ. Αετόπουλος, Σ. Σεφεριάδης, Σ. Βραχιόλογλου, Ν. Γκότσης και τα λοιπά παλληκάρια έδωσαν πρώτοι και άμεσα έμπρακτη βοήθεια στην Αρμενία. Την οποία από σεμνότητα μας την αποκρύπτουν.

Κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης η δημοτική αρχή υιοθέτησε ένα ψήφισμα υποστήριξης (χωρίς τα μεγαλεία της έμπρακτης βοήθειας και τα επικολυρικά της ευαισθητοποίησης) προς την Αρμενία και μεταξύ άλλων είχε αποφασιστεί η ανάρτηση της σημαίας της Αρμενίας μαζί με του Δήμου και της Ε.Ε. την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα για χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Ρώτησε κάποιος εγκέφαλος του Δήμου αν αυτό είναι νόμιμο και ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου; Από ποιο κώδικα, νόμο, υπουργική απόφαση, νομιμοποιείται αυτή η πρακτική; Και ποια είναι τα όρια της «ανθρωπιστικής αλληλεγγύης» του Δήμου;

Είναι γνωστό ότι στη συγκεκριμένη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Αρμενία πληρώνει την ακραία και προκλητική επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν, που έχει την στήριξη της Τουρκίας. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την άσκηση εύκολης και ανέξοδης «επαναστατικής» γυμναστικής, τους ρηχούς συμβολισμούς από δημοτικές παρατάξεις και αρχές. Δεν θα υποχρεωθούμε να παραδεχθούμε ότι πετάει και ο γάιδαρος, για να κάνουμε φασαρία.

Δ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας