Αρχική » Η Ντόρα έρχεται και η Θράκη ομφαλοσκοπεί

Η Ντόρα έρχεται και η Θράκη ομφαλοσκοπεί

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σήμερα έρχεται στην Αλεξανδρούπολη για περιοδεία στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης η πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης κ.Ντόρα Μπακογιάννη. Το πρόγραμμα των συναντήσεων της είναι «χειρουργικά» προσδιορισμένο και τα πρόσωπα που θα συναντήσει δεν υποκρύπτουν πιθανούς κινδύνους. Η τριήμερη περιοδεία της θα είναι ανέφελη και ξεκούραστη. Όποιος όμως ερευνήσει  σε βάθος ποιους θεσμικούς αποφεύγει να συναντήσει, μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Το πρόβλημα δεν είναι όμως η επίσκεψη της Ν. Μπακογιάννη, οι επιλογές της, η απουσία των βουλευτών, πλην των Θρακών, λόγω κορωνοϊού, το έλλειμα ότι το πόρισμα της επιτροπής δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση και πολλά άλλα θέματα. Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Θράκης δεν έχουν καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ για το τι σημαίνει ΣΗΜΕΡΑ η έννοια ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί αρκετές παρεμβάσεις τους από τις οποίες μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Οι «προτάσεις» και οι «ιδέες» τους προκαλούν μόνο θλίψη και απελπισία. Κινούνται μεταξύ ιδεοπληξιών, φαντασιώσεων, συντηρητισμού, ανεπάρκειας, μεταβίβασης ευθυνών και μπλέξιμο αρμοδιοτήτων. Με λάβαρο την μπουρδολογία, νομίζουν ότι κάνουν το «καθήκον» τους απέναντι στους πολίτες και το «Αθηναϊκό κράτος». Ανενημέρωτοι, δεν έκαναν τον κόπο να ρωτήσουν να μάθουν ποιες είναι οι κατευθύνσεις και οι προϋποθέσεις μιας σύγχρονης, βιώσιμης, μεταρρυθμιστικής αναπτυξιακής διαδικασίας. Ως ξερόλες, δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν ούτε την έκθεση Πισσαρίδη, για να κατανοήσουν τις προ(σ)κλήσεις των καιρών. Παραμένουν καθηλωμένοι στα ψηφίσματα των Παγκοσμίων Συνεδρίων των Θρακών. Συλλογικά ψηφισμένα κείμενα αρχών και διεκδικήσεων που είναι μνημεία αρχετυπικού λαϊκισμού ασύγνωστης ελαφρότητας, μπουρδολογιών και ανορθολογισμού.

Ελπίζουμε στις προτάσεις που θα κατατεθούν στο μέλλον να μην εμφανισθούν  ξανά και οι «μεγαλειώδεις» ιδέες της Ρωμανίας και του Ομογενειακού Χωριού. Κανείς όμως δεν γνωρίζει τι μπορεί να δουν τα μάτια μας και ν ακούσουν τ’ αυτιά μας από τους τοπικούς «ηγέτες» της Θράκης.

Δ.Π.Δ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας