Αρχική » Ο τουρισμός του Έβρου σε… σταυροδρόμι

Ο τουρισμός του Έβρου σε… σταυροδρόμι

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ήρθε προήδρευσε σε σύσκεψη παρουσία τεσσάρων δημάρχων (απουσίαζε ο δήμαρχος Σαμοθράκης ο οποίος φαίνεται να πιστεύει ότι το νησί του δεν έχει τουριστικά προβλήματα και προοπτικές), ηγεμόνευσε στη διαδικασία , γοήτευσε, έπεισε και περιμένει τις προτάσεις των εμπλεκομένων στο τουριστικό κύκλωμα του Έβρου για να τις υλοποιήσει . Ο λόγος για την υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και την επίσκεψη της την Τετάρτη 30 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη.



Η υπουργός στη σύντομη τοποθέτηση της ιεράρχησε τα προβλήματα του τουρισμού  του Έβρου στα εξής σημεία :

  • τα κουνούπια που κάνουν δύσκολη τη ζωή των τουριστών και οι οποίοι εκφράζουν τη δυσφορία τους (ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου στην τοποθέτηση του έριξε την κύρια ευθύνη στην μη συνεργασία των Τούρκων για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος).
  • στην αδυναμία του τελωνείου των Κήπων να λειτουργήσει ολοκληρωμένα για την εξυπηρέτηση των Τούρκων τουριστών με αποτέλεσμα τη δημιουργία αρνητικών εικόνων και δυσφορίας για τη χώρα μας.
  • την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των τουριστικών επιχειρήσεων του Έβρου στην παροχή των υπηρεσιών τους.

Οι συμμετέχοντες επεσήμαναν τα προβλήματα που υπάρχουν στην έκδοση Βίζας  από το Ελληνικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης , την απειλή που διαγράφεται για την τουριστική κίνηση στην Αλεξανδρούπολη ( και όχι μόνο ) από την υποτίμηση της τουρκικής λίρας, την αργοπορία και γραφειοκρατία δημοσίων υπηρεσιών στην επίλυση των προβλημάτων κ.α.

Η σύσκεψη ανέδειξε μεγάλη αδυναμία . Την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ περιφέρειας ΑΜΘ και ΟΤΑ και την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση και κοινή στάση στην σύνταξη μιας τεκμηριωμένης πρότασης προς το Υπουργείο Τουρισμού με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής ώστε στη συνέχεια αυτό να προχωρήσει σε δράσεις προσέλευσης τουριστών.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας