Αρχική » Δεν μπορούν να συνεννοηθουν οι πολιτικοι ούτε για τη δημογραφική βόμβα που απειλεί τη χώρα μας

Δεν μπορούν να συνεννοηθουν οι πολιτικοι ούτε για τη δημογραφική βόμβα που απειλεί τη χώρα μας

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους την περασμένη Τρίτη στη Βουλή για το Δημογραφικό. Συμπέρασμα: Πολύ κακό για το σχεδόν τίποτα. Απουσία συνολικού σχεδίου, αποσπασματικές προτάσεις, κυρίως στη λογική των επιδομάτων, και εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις. Για συνεννόηση και συναίνεση σε ένα τόσο κρίσιμο για τι; προοπτικέ; τη; χώρα; ζήτημα ούτε συζήτηση. Και λόγω πόλωση;. Η πείρα άλλωστε λέει ότι μείζονος σημασίας ζητήματα δεν επιλύονται παραμονές των εκλογών.

Ο Αλ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης στον τομέα αυτόν (αν και η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται), ενώ υποστήριξε-προβάλλοντας στοιχεία- ότι η λύση του Δημογραφικού θα προέλθει από τους… μετανάστες. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι στο διάστημα 2015 – 2018 οι δαπάνες για το παιδί αυξήθηκαν κατά 75%, ενώ τα οικογενειακά επιδόματα από 650 εκατ. το 2015 έφτασαν το 1,1 δισ. το 2018, αφορούν δε 900.000 οικογένειες και 1,4 εκατ. παιδιά. Επικαλέσθηκε ακόμη τοο γεγονός ότι το 2018 τα σχολικά γεύματα αφορούσαν 153.000 παιδιά. Επιπλέον υποστήριξε ότι το Δημογραφικό δεν λύνεται με πολιτικές λιτότητας, αλλά πρέπει να είναι σε συνάρτηση με εργασία (ανεργία), χωρίς οστόσο να ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης. Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός επέμεινε (σε αρκετά σημεία) ότι η λύση θα προέλθει από την ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού μεταναστών. Επικαλέσθηκε δε το γεγονός ότι χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Σουηδία, κ.ά., που προχωρούν σταθερά στην πολιτογράφηση ξένων, θα έχουν τα επόμενα χρόνια σημαντική αύξηση του πληθυσμού τους. Ανέφερε ακόμη ότι τη δεκαετία του ’90 ο πληθυσμός της χώρας μας αυξήθηκε κατά 700.000 και το 97% είχε να κάνει με τους μετανάστες. Από την πλευρά του ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε επί της ουσίας τις προτάσεις που εδώ και καιρό έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία που κινούνται στη λογική των επιδομάτων. Ήταν Εφάπαξ επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου για κάθε παιδί, χαμηλό ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη, εξασφάλιση παιδικών σταθμών για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, αύξηση της άδειας των μονογονεϊκών οικογενειών κ.ά.

Στην ίδια, πάνω – κάτω, λογική ήταν και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά: Εφάπαξ επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, χαμηλό ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη, στεγαστική συνδρομή κάθε οικογένειας για διάρκεια δύο χρόνων από την απόκτηση νέου παιδιού. Αξια αναφοράς η πρότασή της για τη δημιουργία ειδικού αποταμιευτικού λογαριασμού για κάθε παιδί, στον οποίο θα συμμετέχει (συνεισφέρει) η Πολιτεία, αλλά και οι γονείς.

Πηγή εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας