Αρχική » Μεταναστευτικό: Ωρα μηδέν

Μεταναστευτικό: Ωρα μηδέν

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Δεν είναι εύκολο να ομονοήσουμε για το πρόβλημα του Μεταναστευτικού. Όσοι προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις αποκαλούνται κρυπτορατσιστές, ισλαμόφοβοι, ίσως και ξενοφοβικοί. Οι άλλοι, εκφράζουν ανησυχίες αλλά αδυνατούν να προτείνουν πραγματικές λύσεις απαλλαγής από το πρόβλημα.

Το ζήτημα από αληθινό μετατρέπεται, κατά τα ελληνικά ειωθότα, σε επικοιαωνιακό.

Η πραγματικότητα όμως μας κοιτάει κατάματα. Και δεν εξαφανίζεται με τρόπο μαγικό. Οφείλουμε λοιπόν να ψάξουμε για λύσεις.

  1. Το πρόβλημα δεν είναι τι κάνουμε με όσους έρχονται και πώς διαχειριζόμαστε τη διαμονή τους. Το ζήτημα είναι πώς κόβουμε τις ροές. Ανεξάρτητα από την πολιτική συμπεριφορά της Τουρκίας.
  2. Η παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων υπονομεύει μακροπρόθεσμα την ενότητα και τη συνοχή της κοινωνίας. Το ζήτημα δεν είναι ξενοφοβικό ή ρατσιστικό. Εχει να κάνει μόνο με κύματα ανθρώπων που έχουν συνήθειες και αξίες αντίθετες με τον δυτικό τρόπο ζωής. Μόλις γίνουν σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού απαιτούν εφαρμογή του πολιτικού Ισλάμ και της σαρίας.
  3. Δεν εμπλουτίζεται πολιτιστικά μια δυτική κοινωνία με ισλαμικά μπολιάσματα. Μια ματιά στην πορεία άλλων «πολυπολιτισμικών» ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και στην ιστορική εμπειρία της δικής μας επί οθωμανικής κατοχής, αποδεικνύει το επιχείρημα.
  4. Αν η παραβίαση συνόρων συνεισφέρει εξ ορισμού «άρνηση εξέτασης αιτημάτων ασύλου» θα περιορίσει δραστικά το πρόβλημα. Οποιος επιθυμεί άσυλο το ζητά κανονικά από ελληνικές προξενικές Αρχές ή σε νόμιμα σημεία εισόδου.
  5. Τα «ασυνόδευτα» χρειάζονται μελέτη πραγματικής ηλικίας, προέλευσης και συνθηκών. Ποιοι γονείς, και γιατί, στέλνουν ανήλικα παιδιά διαμέσου 4 ή 5 χωρών να θαλασσοπνιγούν; β. Οσοι εισέρχονται αυθαίρετα περιορίζονται σε κλειστές δομές, εκτός οικιστικού πλέγματος, μέχρι τον επαναπατρισμό τους.
  6. Οσοι παραμένουν, είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν νόμους και αρχές/ αξίες της χώρας μας. Σύμφωνα και με ισλαμικούς ιερούς κανόνες και παραδόσεις («tayseer», «daruta»).
  7. Περιορίζονται και ελέγχονται οι ΜΚΟ που υποδέχονται και ανακατεύονται με τις τύχες των μεταναστών.
  8. Οι διακινητές διώκονται με αυστηρότατες ποινές. Και εξετάζεται τι έγινε μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Χρειάζονται άμεσες κινήσεις τώρα.

Το εύχομαι ειλικρινά.

Πηγή εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας