Αρχική » Ηταν στραβό το κλήμα…

Ηταν στραβό το κλήμα…

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μαθήματα για το πώς να ξεκινά κανείς μια «μάχη» εντυπώσεων και στο τέλος να τη… χάνει παρέδωσε ο περιφε­ρειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θράκης (και υποψήφιος με «χρίσμα» της Ν.Δ.) Χρήστος Μέτιος. Κι αυτό γιατί η απόφασή του να ανακαλέσει αρμοδιότητες από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, μάλλον τον εξέθεσε, παρά πέτυχε τον στόχο της. Οι σχέσεις των δύο ήταν κακές και επιδεινώνονταν διαρκώς, σύμφωνα με παροικούντες την περιφέρεια. Υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι διεκδίκησαν προ 2,5 ετών να διαδεχθούν τον πρόωρα χαμένο περιφερειάρχη, Γιώργο Παυλίδη, στις ενδοπαραταξιακές εκλογές. Εξελέγη ο κ. Μέτιος, αλλά ουδέποτε έγινε αποδεκτός από τους εσωτερικούς αντιπάλους του, όπως φαίνεται.

Καθαίρεση

Στις επικείμενες εκλογές, ο σημερινός περιφερειάρχης θα αναμετρηθεί και με δύο «γαλάζιους» αντάρτες, εκτός από λοιπούς υποψηφίους. Πρόκειται για τον Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Δημήτρη Πέτροβιτς, αντιπεριφερειάρχη Εβρου. Προ ημερών, ο κ. Μέτιος αφαίρεσε αρμοδιότητες από τον κ. Μαρκόπουλο, μόλις μία ημέρα αφότου ο δεύτερος ανακοινώθηκε ως υποψήφιος στον συνδυασμό Τοψίδη. Πρόκειται για μια καθαρά ρεβανσιστική κίνηση. Αν ήταν θέμα τύπων, αντίστοιχες κινήσεις θα έκανε ο κ. Μέτιος και κατά του αντιπεριφερειάρχη Εβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς. Να σημειωθεί ότι ο Εβρος θεωρείται «έδρα» του κ. Τοψίδη, υπό την έννοια ότι είναι πρόεδρος του Επιμελητηρίου του νομού.

«Εμεινες μόνος»

Προφανώς και ο κ. Μαρκόπουλος δεν άφησε αναπάντητη την απόφαση Μέτιου. Καταλόγισε στον περιφερειάρχη ανασφάλεια και πανικό, καθώς και φοβική και μεροληπτική συμπεριφορά και αναρωτή­θηκε με νόημα από πότε κρίθηκε «ακατάλληλος» από τον κ. Μέτιο: «Από τότε που δεν δέχτηκα την πρότασή του να είναι υποψήφιος μαζί του ή μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου με τον κ. Τοψίδη»; «Πυρά» έστειλε και ο κ. Τοψίδης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αν ο κ. Μέτιος «είχε την ικανότητα να διοικεί την Περιφέρεια, δεν θα είχε απομείνει μόνος, αναμένοντας “από μηχανής Θεούς” να τον επανεκλέξουν». Τι εννοεί;

Βέλη

Για πολλούς, η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Μέτιος λιγότερο από 100 ημέρες πριν από την ημερομηνία των εκλογών, αποτυπώνεται στα ονόματα που ανακοινώνει για το ψηφοδέλτιό του. Λείπουν, όπως τονίζουν τοπικοί παρατηρητές, όλα τα «βαριά» ονόματα της παράταξης Παυλίδη, στελέχη της οποίας επιλέγουν άλλους υποψηφίους. Για παράδειγμα, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μιχάλης Αμοιρίδης, εντάχθηκε και αυτός στον συνδυασμό Τοψίδη, στέλνοντας και ο ίδιος βέλη κατά του περιφερειάρχη: «Με μέσο μπορείς να διοριστείς σε μια δουλειά ή να πάρεις μετάθεση στο στρατό. Με μέσο περιφερειάρχης δεν μπορείς να γίνεις».

Σύμμαχοι στην Πειραιώς…

Προφανώς και ο κ. Αμοιρίδης αναφέρεται στην επιμονή της Πειραιώς να στηρίζει την υποψηφιότητα Μέτιου, που για πολλούς μοιάζει ακατανόητη, καθώς δεν φαίνεται να «περπατά» στην κομματική βάση. Ισως το «χρίσμα» να δικαιολογείται απ’ ό,τι ο κ. Μέτιος ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας Κυρ. Μητσοτάκη στις προ ετών εσωκομματικές διαδικασίες της Ν.Δ., αλλά και από τις στενές σχέσεις που έχει με συγκεκριμένο σύμβουλο του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

…και εχθροί

Μια και μιλάμε για τη συγκεκριμένη περιφέρεια, ίσως αναρωτιέστε ποιον από τους τρεις «γαλάζιους» υποψήφιους στηρίζει ο πρώην βουλευτής Ροδόπης (περιφερειακή ενότητα που διοικούσε ως αντιπεριφερειάρχης ο κ. Μέτιος, πριν αναλάβει καθήκοντα περιφερειάρχη), Ευρ. Στυλιανίδης. Δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως, αλλά αν το κάνει «είναι βέβαιο ότι θα τοποθετηθεί εναντίον του Μέτιου», λένε πηγές μας, υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις των δύο παραμένουν κάκιστες από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ. 

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας