Αρχική » Ερώτηση Π. Παπαδάκη: «Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στην Περιφέρεια ΑΜΑΘ»

Ερώτηση Π. Παπαδάκη: «Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στην Περιφέρεια ΑΜΑΘ»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την ανάγκη δημιουργίας μονάδας εντατικής θεραπείας παίδων στην περιφέρεια Ανατολικής Μακαεδονίας και Θράκης θίγει με ερώτησή του στον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης δεν υφίσταται ΜΕΘ Παίδων, με αποτέλεσμα, να πρέπει να μετακινηθούν τα βαριά περιστατικά στην Θεσσαλονίκη (η πιο κοντινή πόλη που διαθέτει ΜΕΘ παίδων), η οποία απέχει 450 χλμ από την Ορεστιάδα, που είναι η βορειότερη πόλη της ανωτέρω Περιφέρειας. Να υπογραμμίσω, δε ότι: στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης υφίστανται πέντε Νομοί, πέντε νοσοκομεία και μία ιατρική σχολή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά παρ’ όλα αυτά, δεν υφίσταται ΜΕΘ Παίδων. Λόγω της έλλειψης ΜΕΘ και λόγω της μεγάλης απόστασης που πρέπει να διανυθεί για την νοσηλεία σε αυτήν, πολλές φορές, τα παιδιά της περιοχής,ωςπαιδιάκατώτερουΘεού,χάνουντηνζωήτουςκατάτηνμετακίνηση,διότιχάνεται πολύτιμοςχρόνος,πουείναικρίσιμοςγιατηναντιμετώπισητουιατρικούκινδύνου.Πρόσφατα, δε, λόγω έλλειψης ΜΕΘ, χάθηκε η ζωή ενός μικρού αγοριού πέντε ετών από την Θάσο, ενώ, επίσης, στις 04/02/2024, έχασε την ζωή του ένα εννιάχρονο κορίτσι στο Διδυμότειχο Έβρου. Κύριε Υπουργέ, δεν νοείται, εν έτει 2024, σε μια ολόκληρη Περιφέρεια, έχοντας υπόψη τα ανωτέρω στοιχεία που σας παρέθεσα και ενώ ιατρική σχολή εδρεύει στην περιοχή, να χάνονται ζωές μικρών παιδιών, επειδή δεν υφίσταται και δεν λειτουργεί ΜΕΘ στα γεωγραφικά της όρια.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ερωτάταιο κ.Υπουργός:

Προτίθεσθε να συστήσετε, άμεσα, μια άρτια λειτουργούσα ΜΕΘ Παίδων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης; Αν ναι, ποιος είναι ο χρονικός προγραμματισμός σας;

Ο ερωτών βουλευτής Παπαδάκης Παράσχος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας