Αρχική » Οι «χαβαλέδες» με Περιφερειακή πλέον εμβέλεια, συνεχίζουν την … πλάκα με το Δημόσιο χρήμα!!!

Οι «χαβαλέδες» με Περιφερειακή πλέον εμβέλεια, συνεχίζουν την … πλάκα με το Δημόσιο χρήμα!!!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Καταλάβατε τώρα γιατί υποσχεθήκαμε … σίριαλ άρθρων αυτή την εβδομάδα και ειδικό αφιέρωμα στον Μαύρο Πιτ ή Λαδοποντικό του Περιστερίου Αττικής; Περιμέναμε με ενδιαφέρον την χθεσινή εξέλιξη με την ανάρτηση της ανάθεσης του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, στον Κωνσταντίνο Πιτιακούδη, ύψους 48.000 € (με τον ΦΠΑ, μην ξεχαστούμε)!!!

Το περιμέναμε από την Παρασκευή, που ρωτούσαμε τον Λαδοποντικό, αν «ξέρει από V ΕΣΠΑ»! Ε, ήξερε!

Ο Μαύρος Πιτ της δημοσιογραφίας, γράφει η Απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, «διαθέτει την τεχνογνωσία και εμπειρία για την παροχή συναφών υπηρεσιών με την διαδικασία ανάθεσης, μέσω καταλόγου»!

Πρόκειται για πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ με βάση το οποίο ο Λαδοποντικός (στενότατος συνεργάτης από  δω και στο εξής, του Περιφερειάρχη Μέτιου), θα προσφέρει «Υποστηρικτικές υπηρεσίες για την ορθή και συντονισμένη  προβολή και δημοσιότητα των δραστηριοτήτων του Περιφερειάρχη»! Για να το κάνει αυτό … «ορθά και συντονισμένα», θα εισπράξει 48.000 € για χρονικό διάστημα  32 μηνών. (Κάτι παραπάνω από 2,5 χρόνια)!

Άξιο απορίας είναι, τι εννοεί «ο ποιητής» αυτής της ανάθεσης, με τις λέξεις «ορθά και συντονισμένα»! «Συντονίζεται» ο Μαύρος Πιτ της ανελέητης ερευνητικής δημοσιογραφίας, που κατακεραυνώνει τους πάντες; Που «ξεγυμνώνει» τους κακούς πολιτικούς που κοροϊδεύουν τον … φτωχό κοσμάκη; Που αποκαλύπτει κομπίνες και λαμογιές με το δημόσιο χρήμα; Που επιτίθεται στους συναδέλφους του, γιατί παίρνουν αναθέσεις από δημόσιους φορείς, (και όχι πολιτικά πρόσωπα) όταν … αυτός δεν παίρνει; Που θυμώνει όταν άλλοι δημοσιογράφοι κάνουν και δεύτερη τίμια δουλειά για να ζήσουν;

Επίσης, τι ακριβώς εννοεί  ο «ποιητής» αυτής της ανάθεσης, όταν μιλάει για «ορθή» προβολή του Περιφερειάρχη; Αν δηλαδή γράψει πως ο Μέτιος έχει … μαλλιά, ενώ είναι καραφλός, θα είναι λάθος; Ή μήπως εννοεί κάτι διαφορετικό;

Και πόση σχέση έχουν όλα αυτά με το δημοσιογραφικό έργο  ενός επαγγελματία δημοσιογράφου που τις μόνες «δύσκολες λέξεις» που ξέρει είναι «διαπρύσιος κήρυκας» της ηθικής (…«πνεύμα και ηθική»), της διαφάνειας και της δεοντολογίας; Ο ακούραστος μαχητής κατά της διαπλοκής, πώς θα συμβιβαστεί τώρα με τον νέο ρόλο που του ανέθεσαν;

Είναι απλό τελικά! Με 48.000 €, συμβιβάζεται! Αυτή ήταν η αξία του. Κάτι λιγότερο από 1.500 € τον μήνα! Εδώ τελειώνουν όλα.

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που με την απύθμενη θρασύτητα που διαθέτει, κάνει και πλάκα, «εις υγείαν των κορόιδων» πολιτών και πολιτικών, που τόλμησαν κάποτε … να του αντιμιλήσουν. Να τους απειλεί ότι θα τους κυνηγάει … «μέχρι να πιάσουν μαύρο χιόνι»! Να απευθύνεται δημόσια σε Δημοτικό Σύμβουλο της Αλεξανδρούπολης, λέγοντας πως «κακώς» είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, λες και αυτός είναι ο αρμόδιος (που ούτε καν ψηφίζει στην Αλεξανδρούπολη), για τέτοιες αποφάσεις!!! «Απολαύστε, υπεύθυνα», εδώ, τον τρόπο και το ύφος του διαλόγου, μεταξύ ενός δημοσιογράφου και ενός θεσμικού εκπροσώπου των πολιτών !         

Ο Συνεργάτης πλέον του κυρίου Περιφερειάρχη, είναι αυτός που αφού έμαθε καλά πρώτα την ΔΙΑΙΡΕΣΗ, διαιρώντας με την ελαφρότητα και τα εύπεπτα κείμενά του, μια ολόκληρη πόλη σε Ζαμπουκικούς και Λαμπακικούς, 9 μήνες μετά τις εκλογές, τώρα μαθαίνει και τον πολλαπλασιασμό, μετρώντας 1.500 € Χ 32 μήνες = 48.000 €!

Είναι αυτός που μας έγραψε ότι έκανε … πλάκα, με την συμμετοχή του στον διαγωνισμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης ύψους 60.000 €, γιατί ήθελε να υποπτευθούν όλοι, ότι τα χρήματα προορίζονταν γι’ αυτόν και εν συνεχεία να τους εκθέσει, βγαίνοντας άκυρος, αφού δεν κατέθεσε ούτε τα μισά δικαιολογητικά! Ήθελε απλώς να κάνει … πλάκα με τα χρήματα των Δημοτών της Αλεξανδρούπολης, γιατί πολύ απλά … μπορούσε!!! Ξεφτιλίζοντας, διαδικασίες διαφάνειας, υπαλλήλους, πολιτικούς και «φτύνοντας κατά πρόσωπο» όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει την «ικανότητά» του!  

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που μας δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ότι «στήριξε Ζαμπούκη», και άρα τώρα δικαιούται να περάσει από το ταμείο! Είναι ο ίδιος που μας «αποκάλυψε» μόλις προχθές, (λες και τον ρώτησε κανείς), ότι ΨΗΦΙΣΕ Τοψίδη (φωνάζοντας πάνω από την κάλπη: «Τάκης, οέ, οέ, οέ») και ΣΤΑΥΡΩΣΕ τον Εξακουστό, για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» και να κάνει πάλι πλάκα με όποιον τον πίστευε! Την προηγούμενη μέρα, είχε καταθέσει τα χαρτιά του, για να πάρει την Ανάθεση του «φιλεύσπλαχνου» (ψυχοπονιάρη) Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου!

Αυτή τη φορά, τα κατέθεσε ΟΛΑ! Όχι όπως στον διαγωνισμό του Δήμου που δεν κατέθεσε ούτε τα μισά! Δεν παίζουμε με 48.000 €, που θα είναι ΟΛΑ δικά μας!!! Αυτή τη φορά, τα έκανε όλα σωστά λοιπόν, είτε γιατί επιτέλους «την έμαθε την δουλειά» με την δεύτερη, είτε γιατί ήθελε πάλι να … κεράσει τα κορόιδα, είτε γιατί για … πλάκα 48.000 €, δεν είναι άσχημα!       

Μεταξύ των δικαιολογητικών βέβαια, κατέθεσε και την εγγραφή του στο Μητρώο της Περιφέρειας, με την «πιστοποίησή» του για ανάλογα έργα, που μόλις λίγες εβδομάδες πριν, του υπέγραψε ο ΙΔΙΟΣ ο Περιφερειάρχης, που τώρα τον προσέλαβε «συνεργάτη» του! Είναι το έγγραφο που … βεβαιώνει πως ο Μαύρος Πιτ της Περιφέρειας πλέον, διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία (ειδικά αυτό με την «εμπειρία», είναι όλα τα λεφτά στην κυριολεξία), για την παροχή συναφών υπηρεσιών! Χρήστος κερνάει και Κώστας πίνει δηλαδή!

Τι δεν καταλαβαίνετε; Η … «πλάκα» συνεχίζεται! Με πρωτοφανή θρασύτητα για τα δεδομένα του Έβρου και αυτή τη φορά, με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, ο οποίος ήθελε να συνεχίσει να απολαμβάνει την ασυλία που του παρείχε ο Λαδοποντικός στις σελίδες του. Αν βρείτε κείμενο του Λαδοποντικού που να … «καυτηριάζει» τα κακώς κείμενα του Μέτιου ή του Πέτροβιτς, … γράψτε μου! Είναι βλέπετε και οι … «Πολιτικοανοιξιάτικες» καταβολές, ειδικά του δεύτερου, με τον Λαδοποντικό! Τα παλιά «συντρόφια» δεν ξεχνιούνται κι ας χαίρεται ο Κυριάκος ότι … ομογενοποίησε την ΝΔ!                                

Τώρα λοιπόν ο Μαύρος Πιτ της Περιφέρειας, αναλαμβάνει να γράφει και να διακινεί ειδήσεις «ορθά και συντονισμένα»! Πόσο μεγαλύτερη … ξεφτίλα για έναν δημοσιογράφο που πρέπει να μάχεται μέχρι τέλους, για την ανεξαρτησία και την ακηδεμόνευτη γραφή του;

Δημοσιογραφία είναι, ότι ΔΕΝ θέλει η εκάστοτε εξουσία να δει  δημοσιοποιημένο! Τα άλλα, είναι απλώς … δημόσιες σχέσεις! Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, προς ποια μεριά … γλίστρησαν τα ποδαράκια του Λαδοποντικού μας. Απλώς προς εκείνην που έγραφε ως τιμή: 48.000 €!

Μακρύς επίλογος! (Που τον θεωρώ χρησιμότερο από όλα τα προηγούμενα)

Κάποιοι θα γράψουν στο FB, κάτω από αυτό το άρθρο, ότι … «ξεκατινιαζόμαστε» βγάζοντας δημόσια τις επαγγελματικές αντιζηλίες μας, που δεν αφορούν κανέναν άλλον! Άλλοι θα μου πουν ότι … δεν είμαι εγώ ο ίδιος, κανένας καλύτερος!

Κάποιοι θα νομίσουν ότι θύμωσα που «τα παίρνει» ο Λαδοποντικός και όχι εγώ! Άλλωστε έχει φροντίσει εδώ και αρκετό καιρό ο «καλός» μου Λαδοποντικούλης, να σας ενημερώσει για τα «εγκλήματα» και τα … κρίματα της 30χρονης επαγγελματικής μου καριέρας! Για όλα έχω δώσει απαντήσεις με έγγραφα και ντοκουμέντα! Ξαναδέστε τα εδώ και εδώ!

Για να αμυνθώ ή να προστατεύσω την αξιοπρέπειά μου, χρειάζεται να ξαναγράψω ότι προσωπικά δεν επιτρέπεται λόγω ΕΣΡ να συμμετέχω σε διαγωνισμούς προμηθειών του δημοσίου και ότι κάθε χρόνο, ελέγχομαι εξονυχιστικά γι’ αυτό. Του το’ γραψα, το ξανάγραψα, αυτός … εκεί! Όσες αδιάσειστες αποδείξεις κι αν του έδωσα, ο ίδιος, … ως γνήσιος Λαδοποντικός και ως σύγχρονος Γκέμπελς, τα αγνοεί και επαναλαμβάνει κουραστικά τα ίδια, αφού δεν βρίσκει άλλα! Όπως οι αγελάδες στο Παλιούρι που κατεβάζουν το κεφάλι κάτω και ακολουθούν κάθε μέρα την ίδια διαδρομή που ξέρουν μέχρι τον στάβλο τους. Πατούν βατράχια, λάσπες και πέτρες, αδιαφορώντας αν υπάρχει πιο καθαρός δρόμος!

Θα συνεχίσω να φωνάζω λοιπόν, όποτε νοιώθω ότι υπάρχουν δίπλα μου πολιτικοί ή και πολίτες που με θεωρούν ΗΛΙΘΙΟ ή ευκολόπιστο. Θα συνεχίσω να φωνάζω ότι η έντιμη δημοσιογραφία, είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο, ειδικά γι’ αυτόν τον τόπο. Θα συνεχίσω να φωνάζω, απέναντι σε έναν … «λαθρομετανάστη της δημοσιογραφίας», που τα τελευταία τρία χρόνια, κυνηγημένος και διωγμένος από την «εστία» του, ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ κατάλυμα και πλουσιοπάροχο φαγητό, εμφανιζόμενος επικίνδυνα, ως μοναδικός κάτοχος της αλήθειας!

Όσοι δεν αντιλαμβάνονται, ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα στη δημοκρατία μας και το προσεγγίζουν ως … χυδαία συντεχνιακή προσέγγιση που δεν επιτρέπει άλλους «κόκορες στο κοτέτσι», αποτελούν και οι ίδιοι, τμήμα του προβλήματος! Το μόνο που καταφέρνουν, είναι να δηλώνουν όσο πιο δυνατά μπορούν, με αγοραίο τσαμπουκά, την απέχθειά τους σε μια επαγγελματική τάξη, στην οποία αρέσκονται να φορτώνουν όλα τα δεινά της ανθρωπότητας, μήπως και ξεφορτωθούν τα δικά τους.   

Έστω και μόνος, ίσως και με δυο τρεις ακόμη, θα συνεχίσουμε  να φωνάζουμε ότι υπάρχουν ακόμη επαγγελματίες σ’ αυτό τον χώρο (που συγκεντρώνει εύκολα – και δίκαια ίσως – τα βέλη των θυμωμένων πολιτών), που αγαπούν γνήσια την δουλειά τους και προσπαθούν να την κάνουν με τιμιότητα και αφοσίωση. Προσπαθώ να αποδείξω καθημερινά ότι ανήκω σ’ αυτούς! Όποτε δεν τα καταφέρνω, σας παρακαλώ να με μαλώνετε. Όποτε δεν σας καλύπτουν οι απαντήσεις μου, σας παρακαλώ να μου το λέτε. Δεν θα επιμείνω όμως, στο να προσπαθώ να απολογηθώ στις λάσπες του ανεμιστήρα και σ’ αυτούς που εύκολα παρασύρονται επειδή τους … φυσάει ο ανεμιστήρας.

Μπορεί να μοιάζω μοναδικός τρελός απέναντι σε ένα … καρτούν της δημοσιογραφίας, αφού ποιός θα θελήσει να ασχοληθεί με ένα αστείο περιστατικό, που αρκετοί (για να μην πω όλοι) αντιλαμβάνονται, αλλά δεν στυλώνουν τα πόδια απέναντί του, γιατί φοβούνται μην τους … περιλάβει! «Τι σε χρειάζεται» … κατά το κοινώς λεγόμενο!

Θα περηφανεύομαι πάντα όμως, ότι ήμουν από τους λίγους που κατάλαβαν γρήγορα, πως είτε λέγεσαι Λαμπάκης, Μιχαηλίδης, Μαυρίδης, Δημοσχάκης ή Τοψίδης, ακόμη και Ζαμπούκης, Δερμεντζόπουλος, Πέτροβιτς ή εσχάτως και  Μέτιος, υπάρχει μια αδιάψευστη παραδοχή, που αργά ή γρήγορα την αποδέχεσαι κι εσύ, θες δε θες:

Τα σκ@τ@, χαλβάς δεν γίνονται, κι αν γίνονται, δεν τρώγονται!

   Σταύρος Αποστολίδης
        «Αυτοκράτωρ»
(Έεεελα να μην ξεχνιόμαστε!!!)                  

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας