Αρχική » Ο λαδοποντικός Πιτιακούδης παίρνει τις απαντήσεις του! Διαβάστε από απόσταση. Λεκιάζει! (Μέρος: 2ον και τελευταίο!)

Ο λαδοποντικός Πιτιακούδης παίρνει τις απαντήσεις του! Διαβάστε από απόσταση. Λεκιάζει! (Μέρος: 2ον και τελευταίο!)

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Συνεχίζοντας την πολυήμερη νέα απασχόληση που βρήκαμε, ανήμερα στις γιορτές, προχωρούμε στο δεύτερο επεισόδιο του σίριαλ «Ο Λαδοποντικός Πιτιακούδης, σε νέες περιπέτειες». Χάνουμε που χάνουμε τον χρόνο μας, τουλάχιστον να το διασκεδάσουμε και λίγο.    

Με τι είδους λάδια καταγινόσουν στο Υπουργείο Εξωτερικών; Θα μας πεις; Ή άλλα λόγια να ξεκατινιαζόμαστε;

Σε προκάλεσα να μας τα πεις αυτά με το προηγούμενο «κατεβατό» μου, αλλά εσύ πάλι κλώτσησες την μπάλα στην κερκίδα. Θες να τα πω εγώ; Εγώ αναρτώ (λες και έχω …υποχρέωση), στοιχεία από τα προσωπικά δεδομένα μου, γιατί ο καθαρός ουρανός, δεν φοβάται αστραπές. Εσύ θα το κάνεις; Φοβάσαι κάτι; Εσύ, ο ανελέητος κριτής των πάντων; Με τα 60.000 € που ΣΕ ΚΑΛΕΣΕ ο Δήμαρχος να διεκδικήσεις, αυτή την εμπειρία θα αξιοποιήσεις; Πως να μετατρέπεις τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις Σύριων επιχειρηματιών, σε κανονικό επάγγελμα;                         

Πόσοι σε κυνηγάνε στην Αθήνα, που δε σε χωράει  και επέστρεψες στον Έβρο, μετά από τόσα χρόνια απουσίας;

Θα μας πεις επίσης γιατί δεν σε χωράει ολόκληρη Αθήνα για να ασκήσεις το δημοσιογραφικό σου έργο και αποφάσισες να επιστρέψεις στους …επαρχιώτες συντοπίτες σου στον Έβρο; Να μας γράψεις, πως από τσάτσος του Βαρδινογιάννη κατέληξες διωκόμενος και απειλούμενος από μπράβους! Έμαθες ποιος σου έσπασες τις πόρτες στο skoda σου; Ή δεν το έψαξες καν, γιατί δεν σε έπαιρνε, αφού είχες τη φωλιά σου λερωμένη;

Σου τα ξαναρώτησα αυτά, αλλά ήσουν φαίνεται απασχολημένος ψάχνοντας τα τιμολόγια του STATUS στη ΔΕΥΑΑ! Πάλι η μπάλα στην κερκίδα!

Με 60.000 €, τώρα δεν σε ενοχλεί τίποτε ε;

Επίσης, τώρα που είσαι συνυποψήφιος για τα 60.000 € με έναν Λαρισαίο «συνάδελφό» σου (μπορείς βέβαια να τον λες και … συνεργάτη), δεν σε ενοχλεί που ο Δήμαρχος αναθέτει δουλειές σε επιχειρηματίες εκτός Έβρου; Εσύ ξεσήκωνες τον τόπο, όταν έκανε τα αντίστοιχα ο Λαμπάκης!

Ούτε σε ενοχλεί που αν και ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ο Δήμαρχος, δια του επίσημου προγράμματός του, δήλωνε ότι οι λέξεις «απ’ ευθείας ανάθεση» είναι ΑΓΝΩΣΤΕΣ σ’ αυτόν και την παράταξή του, έκανε μέσα σε μόλις 4 μήνες ήδη, 40 τέτοιες! 10 απευθείας αναθέσεις τον μήνα δηλαδή! Βέβαια, ακόμη και μία να έκανε, όπως για παράδειγμα αυτή από την οποία ελπίζεις και εσύ για το … μερτικό σου, θα ήταν αρκετή για να αποδειχθεί ανακόλουθος σε σύγκριση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του. Δεν έκανε βέβαια μία! 40 έκανε!!! Δεν πρέπει να έχεις παράπονο όμως.  Την ανάθεση … «μαμούθ» την κράτησε για εσένα και τους άλλους δύο, που Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΛΕΣΕ να συμμετάσχουν, σε «διαγωνισμό», ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, μεταξύ τριών.

Ότι σε βολεύει είναι νόμιμο και ηθικό, και ότι ΟΧΙ, «νόμιμο» μεν, «ΑΝΗΘΙΚΟ» δε!

Προσωπικά δεν πρόκειται ποτέ να σε ακολουθήσω, στις βλακείες που κατά καιρούς έλεγες με τα παλιομοδίτικα περί «νόμιμου και ηθικού». Ότι είναι νόμιμο ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ! Αυτή η παραδοχή είναι ασφαλέστερη από το να βασιζόμαστε στην «ηθική – λάστιχο» του καθενός μας, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την δική σου. Αποδείχθηκε άλλωστε, πως ότι σε βολεύει είναι ηθικό και ότι σε αφήνει «απ’ έξω», είναι … ανήθικο! Προτιμώ να βασιζόμαστε, για τους κανόνες της Δημοκρατίας μας, σε ότι νομοθετεί η νόμιμα εκλεγμένη Βουλή της χώρα μας, παρά στην … «ηθική» οποιουδήποτε! Άρα … καλοφάγωτα Κώστα μου! Άξιος ο μισθός σου (σας)! 

Ναι! Υπήρξα για 6 μήνες, Σύμβουλος Υπουργού, με μισθό 654,90 τον μήνα! Το … «μυστικό», είναι δημοσιευμένο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Όσο και να «σκάψεις» για να ανακαλύψεις «λαμογιές» στον βίο και την επαγγελματική δραστηριότητα του Αποστολίδη, δεν θα βρεις ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Κώστα μου! Πάρτο απόφαση. «Σκάβοντας», περισσότερες πιθανότητες έχεις για να βοηθήσεις τον Μιχαηλίδη στην υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, παρά να ανακαλύψεις σκελετούς στην ντουλάπα μου!

Πριν από 11 χρόνια, αποφάσισα να επενδύσω ότι είχα και δεν είχα για την δημιουργία του STATUS, ξεκινώντας επιτέλους μια επιχειρηματική δραστηριότητα αποκλειστικά για εμένα και την κόρη μου, σταματώντας να αναλώνομαι στην οργάνωση των επιχειρήσεων των άλλων. Τα χρήματα της επένδυσης πάντως, μην βιαστείς να θεωρήσεις ότι συγκεντρώθηκαν από τους μέχρι τότε «παχυλούς» μισθούς μου, στις τηλεοράσεις της πόλης. Ήταν όλα, αιματηρές οικονομίες της οικογένειάς μου, που έπρεπε να αξιοποιηθούν σωστά. Έκτοτε λοιπόν, με σκληρούς αγώνες και αγωνίες, μέσα στην κρίση και σε περίοδο που είχαν … ψοφήσει όλες οι παχιές αγελάδες άλλων εποχών, που οι σημερινοί σου φίλοι γνώρισαν καλά, καταφέραμε με δυο τρεις συνεργάτες να φτιάξουμε μια αξιοπρεπή μικρή επιχείρηση, που δεν έχει ανάγκη κανένα πολιτικό για την επιβίωσή της. Είτε λέγεται Ζαμπούκης, είτε Λαμπάκης, είτε Ντόλιος, είτε Γεροντόπουλος φίλε Κώστα!

Αναφέρθηκες λοιπόν και στην θητεία μου στο Υπουργείο Εσωτερικών ως Σύμβουλος του Υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου! Υιοθέτησες μάλιστα και τις ηλιθιότητες που έγραψαν κάτι καλόπαιδα σε ένα blog της εποχής, περί … «μυστικοσύμβουλου»! Πόσο μυστικό μπορεί να είναι κάτι που είναι δημοσιευμένο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ; Απλώς δεν το πήραν χαμπάρι έγκαιρα και δεν το συγχώρεσαν ποτέ στον εαυτό τους! Από την πλευρά μου άλλωστε τι ακριβώς έπρεπε να κάνω, εκτός από το να το επιβεβαιώνω σε όποιον μάθαινε κάτι και με ρωτούσε; Να διατυμπανίζω ότι έγινα Σύμβουλος Υπουργού με κίνδυνο να θεωρηθώ ψώνιο και υπερφίαλος; Ή να φωνάζω σε όλους … «εδώ τα καλά ρουσφέτια! Περάστε από το γραφείο μας να σας εξυπηρετήσουμε! Με το αζημίωτο φυσικά»!

Δεν ακολούθησα τις δικές σου τακτικές Κώστα. Εργάστηκα στο Υπουργείο Εσωτερικών, τιμώντας την επιλογή του Γιώργου Ντόλιου επί 6 μήνες όλο κι όλο, εισπράττοντας 654,90 € μηνιαίως. Πάρε και μια απόδειξη της μισθοδοσίας μου από το Υπουργείο. Με χαρά θα περιμένω τα αντίστοιχα στοιχεία που δεν είσαι βέβαια υποχρεωμένος να δημοσιεύσεις (ξέρω μέχρι που φτάνει το θράσος σου) για να κάνουμε και τις όποιες συγκρίσεις και να δούμε … «ΠΟΙΟΣ πραγματικά ΜΙΛΑΕΙ»! ΕΓΩ, μιλάω! Που … «σου βγάζω και γλώσσα», όπως μας έγραψες! Σιγά μη σου ζητήσουμε και άδεια…

Δεν διεκδίκησα ποτέ την θέση αυτή, όπως και ποτέ στην ζωή μου δεν ζήτησα από ΚΑΝΕΝΑΝ να μου αναθέσει μια δουλειά. Έκπληκτος άκουσα μια Κυριακή μεσημέρι τον Γιώργο Ντόλιο να μου προτείνει την θέση και έκπληκτος ο ίδιος ο Ντόλιος, με είδε επιφυλακτικό. Του είπα ότι «εγώ κρατικοδίαιτος, δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου. Αφήστε με να το σκεφτώ». Μέχρι να το αποφασίσω, κόντεψε να τελειώσει και η θητεία του Ντόλιου στο Υπουργείο, αφού η σύμβασή μου διήρκησε μόνον για 6 μήνες. Όχι τρία χρόνια, όπως η δική σου Κώστα μου με τον Γεροντόπουλο στο Εξωτερικών για τα ταξίδια του Γκιούλιβερ σε όλο τον κόσμο! (Για «κοίτα τώρα ΠΟΙΟΣ μιλάει»!)

Αποδέχθηκα λοιπόν την πρότασή του, μόνον όταν την είδα ως ευκαιρία να αποκτήσω μια επαγγελματική εμπειρία, από την λειτουργία των Υπουργείων εκ των έσω. Επιβεβαιώθηκα απόλυτα γι’ αυτήν τη προσέγγισή μου, που αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμη εν συνεχεία. Πάντως, δεν διεκπεραίωσα ούτε ένα ρουσφέτι, ούτε καν μου ζητήθηκε άλλωστε, και δεν εξαργύρωσα την παρουσία μου στο Υπουργείο με εξυπηρετήσεις ημετέρων, ώστε να το κάνω και κανονικότατο επάγγελμα εν συνεχεία. Ξέρεις καλά Κώστα μου τι εννοώ!

Αυτό το σύντομο πέρασμά μου λοιπόν από το Υπουργείο Εσωτερικών, έδωσε το αυθαίρετο δικαίωμα στα καλόπαιδα της εποχής, να με χαρακτηρίσουν … «κρατικοδίαιτο». Ήταν βλέπεις οι ευσεβείς πόθοι όλων όσων επιθυμούσαν μια τέτοια θεσούλα, αλλά απορούσαν και «διαμαρτύρονταν σιωπηλά», που δεν τους την έδωσε ποτέ κανείς. Ήταν ίδιοι σαν κι εσένα Κώστα που θες να γίνεις «Προμηθευτής του Δημοσίου», χωρίς να έχεις τις προϋποθέσεις, για να σου αναθέτουν έργα αξίας 60.000 €! Μωρέ μπράβο αυτοπεποίθηση!  

Μην ταράζεσαι! Δεν συμπράξαμε όλοι εναντίον σου!

Αναφέρθηκες επίσης και στα δημοσιεύματα του alexandroupolisonline, που ξαφνικά συμφώνησε μαζί μου, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο site, μου έχει σύρει τα εξ’ αμάξης, στο μακρινό παρελθόν. Να ξέρεις Κώστα ότι δεν ήταν ο μόνος, που δυστυχώς για σένα, συμφώνησε με τις προσεγγίσεις μου στην περίπτωσή σου. Εσύ έσπευσες να το αποδώσεις αμέσως σε θεωρίες συνομωσίας και ανύπαρκτες συμπράξεις. Βιάστηκες μάλιστα να υπενθυμίσεις και το περιεχόμενο των επιθέσεων που δέχτηκα, μήπως και προλάβεις να τις αποτρέψεις, αναζωπυρώνοντας την μεταξύ μας ένταση. Είσαι πραγματικά ιδανικός για …  διαμεσολαβητής! Που τα έμαθες αυτά; Από τους διπλωμάτες του Γεροντόπουλου στο Υπουργείο Εξωτερικών; Έτσι έκαναν τότε τις διαπραγματεύσεις στα «ταξίδια του Γκιούλιβερ» που κάνατε;

Βρε συ Κώστα, το ενδεχόμενο να έχεις άδικο ΕΣΥ και όχι οι πολλοί που συμφωνούν μεταξύ τους, ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΕΡΝΑ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ε; Τα αποδίδεις σε «σατανικές συμπτώσεις», κολλάς δίπλα και ένα ή δύο σενάρια συνομωσιών και πας για ύπνο ήσυχος ;

Πάντως μην ανησυχείς! Εξακολουθώ να μην έχω ούτε καλημέρα με τον ιδιοκτήτη αυτού του site! Μην ταράζεσαι. Ούτε πρόκειται να διεκδικήσουμε από κοινού ποτέ, καμιά 60αρία χιλιάδες από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης…                               

Να χαρώ το … απαύγασμα της αντικειμενικότητας, που παραδέχεται και ευθέως ότι στις εκλογές ΣΤΗΡΙΞΕ ΖΑΜΠΟΥΚΗ! Αν δεν τον στήριζες, θα έπεφτε;                        

Εμείς τουλάχιστον, δεν ισχυριστήκαμε ποτέ, ότι έχουν οι πολιτικοί την δική μας ανάγκη για την επιβίωσή τους. Ποτέ δεν απειλήσαμε κανέναν και δεν πρόκειται να το κάνουμε και ποτέ στο μέλλον. Ποτέ δεν … «στηρίξαμε» στις εκλογές κάποιον συγκεκριμένο  και ποτέ δεν κάναμε αυτό που με περίσσιο θράσος, ομολόγησες προχθές εσύ, ότι … «στήριξες Ζαμπούκη»! Δηλαδή αν δεν τον στήριζες εσύ βρε Κώστα, τι θα γινόταν ο άνθρωπος; Αν δεν είχε εσένα «υποστηρικτή» ο Ζαμπούκης, δεν θα τις κέρδιζε τις εκλογές; Μας το έγραψες για να του υπενθυμίσεις … τις οφειλές του; Πιο πειστικό θα ήταν αν μας έγραφες ότι σου χρωστά … 60.000 € που του είχες δώσει δανεικά (!), παρά ότι σου οφείλει την εκλογή του!

Πουθενά δεν θα βρεις στον δικό μας προφορικό ή γραπτό λόγο, τέτοιο αντιδεοντολογικό μνημείο.

Το μόνο που μας ενδιαφέρει λοιπόν, είναι η αξιοπιστία μας απέναντι στους ακροατές που καταλαβαίνουν ότι η δουλειά μας έχει να κάνει με τον σεβασμό, την σοβαρότητα και την αγάπη. Σεβασμός από εμάς, σε εκείνους που εξέθεσαν τον εαυτό τους και κρίθηκαν από το εκλογικό σώμα. Σεβασμός όμως και από εκείνους, προς τους ακροατές ενός Σταθμού, που έχουν δικαίωμα να ρωτούν, να διαμαρτύρονται, να επιβραβεύουν αλλά και να εκνευρίζονται.

Επειδή αναφέρθηκες αρκετές φορές, στις «ειρωνείες» όπως λες του Αποστολίδη, έχω να σου πω τα εξής: Αυτό που εσύ αποκαλείς «ειρωνεία», λέγεται αλλιώς στην δημοσιογραφική γλώσσα, αλλά εσύ μπορείς να διατηρήσεις την «ποδοσφαιρική – οπαδική» που έμαθες εδώ και χρόνια. Άλλωστε δεν έχω καμιά διάθεση να σου κάνω μαθήματα δημοσιογραφίας. Σε κανέναν δηλαδή, όχι μόνο σ’ εσένα.

Θα προσπαθήσω να σου δώσω ένα επίκαιρο παράδειγμα, μήπως και καταλάβεις. Όταν ένας υποψήφιος Δήμαρχος, δηλώνει ότι δεν ξέρει και δεν θέλει να μάθει τι θα πει «απευθείας ανάθεση» και μόλις εκλέγεται, μέσα σε 4 μήνες, κάνει … 40 τέτοιες, … αυτός ΑΡΧΙΣΕ ΠΡΩΤΟΣ τις ειρωνείες Κώστα μου. Ειδάλλως, αν καμωνόμαστε πως δεν τρέχει τίποτε, ειρωνευόμαστε εμείς  τους ακροατές ή τους αναγνώστες μας. Προτιμούμε λοιπόν να … «ειρωνευόμαστε» έναν τέτοιο Δήμαρχο, παρά τους ακροατές μας. Δεν είναι έλλειψη σεβασμού προς τον θεσμό, αλλά προς ένα πρόσωπο, που ούτε σέβεται, ούτε αγαπάει αυτήν τη πόλη, αφού συμπεριφέρεται αλαζονικά και ρεβανσιστικά. Παράλληλα, δεν δείχνει καμία διάθεση ομογενοποίησης όλων των υγιών δυνάμεων προς έναν κοινό σκοπό. Είναι το πάρτι που συνεχίζεις και εσύ ακόμη και σήμερα, όταν οι εκλογές τελείωσαν πριν από 7 μήνες!

Αν θυμάσαι για κάτι τέτοιες επισημάνσεις μου, ξεκινήσαμε την αντιπαράθεση. Βέβαια, εσύ δεν κατάλαβες τίποτε, αλλά δεν πειράζει. Μπορεί να καταλάβει κανένας άλλος! Σήμερα βλέπεις είναι τα «Φώτα και οι φωτισμοί»! Έχουμε ελπίδες.

Καλή χρονιά σου ευχήθηκα; Δεν θυμάμαι! Να είναι καλή και προσοδοφόρα.

Αυτοκράτωρ Σταύρος

(Μπράβο βρε Κώστα, ευχαριστώ για τον «διορισμό»)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας