Αρχική » Π. Μιχαηλίδης: «Ολιγωρία της επιτροπής διεκδίκησης της Δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, με κυρία ευθύνη της δημοτικής αρχής»

Π. Μιχαηλίδης: «Ολιγωρία της επιτροπής διεκδίκησης της Δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, με κυρία ευθύνη της δημοτικής αρχής»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το θέμα της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης και τις ενέργειες για την διεκδίκησή της επαναφέρει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής διεκδίκησης, Παύλος Μιχαηλίδης με σχετικό δελτίο τύπου.

Αναλυτικά:

Στην εποχή των επιδομάτων, των pass, των airbnb και της παραοικονομίας, το «πετράδι του στέμματος» της Ανατολικής Μεσογείου καμαρώνει και κάνει όνειρα για τις θολές επενδύσεις στον χώρο της ενέργειας, προεξέχοντες του FSRU που ήδη έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά του Θρακικού πελάγους. Την ίδια στιγμή οι δημότες πλέουν στα δικά τους πελάγη ευτυχίας εν μέσω εκδηλώσεων, βραβεύσεων, χορών αλλά και κάθε μορφής «άρτου και θεάματος». Η δημοτική αρχή ομολογουμένως με απόλυτη μαεστρία το καρπώνεται στο 100% και φυσικά το ενισχύει ποικιλοτρόπως. Από την άλλη πλευρά η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης παρακολουθεί αμήχανη όλη αυτή την κατάσταση -χωρίς να φαντάζει κάτι αισιόδοξο για το μέλλον- μια και το ίδιο σκηνικό υπήρξε και στην προεκλογική περίοδο με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Στο ίδιο κάδρο, αναζητούνται και οι πολλές εκατοντάδες πολιτών που μόλις πριν από λίγους μήνες συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε ότι αφορά τώρα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τον Δήμο και θα αποτελέσουν το μεγάλο κρίσιμο στοίχημα των επόμενων δεκαετιών, δεν υπάρχει καμία σοβαρή συζήτηση αλλά και μέριμνα για την επίλυση τους.

Αξίζει να θυμηθεί κανείς πως έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος (12/12/2022) από την ημέρα που συγκροτήθηκε η περιβόητη επιτροπή για την διεκδίκηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, με πρόεδρο μάλιστα τον ίδιο τον δήμαρχο! Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία ουσιαστική δραστηριότητα και η ευθύνη φυσικά ανήκει στην ίδια την δημοτική αρχή (υπάρχει ήδη μια αποχώρηση μέλους με σχετικές καταγγελίες). Η μεσολάβηση των δημοτικών εκλογών σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία διότι ήταν ένα προγραμματισμένο γεγονός και φυσικά το ενδιαφέρον από εδώ και στο εξής είναι αν θελήσουν να «ροκανίσουν» κι άλλο τον χρόνο, έχοντας την δυνατότητα να αλλάξουν κάποια από τα μέλη της επιτροπής με την δικαιολογία της αλλαγής στην σύνθεση του Δημοτικού συμβουλίου.

Φυσικά κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε μια σειρά ιδιαίτερα σοβαρών ζητημάτων που μπορούν επιγραμματικά να αναφερθούν (δυστυχώς για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια) :

  • Διεκδίκηση αντισταθμιστικών για την λειτουργία του FSRU
  • Υπόδειξη κατάλληλου οικοπέδου για την κατασκευή νέου δικαστικού μεγάρου μέσω ΣΔΙΤ
  • Ενέργειες για την ανάπλαση των πρώην αποθηκών της ΚΥΔΕΠ και πιθανής μετατροπής τους σε δημοτική αγορά -ιχθυαγορά
  • Εξασφάλιση υπαίθριων αλλά κυρίως στεγασμένων χωρών για την δημιουργία οργανωμένων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων προς εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή.
  • Τρόπος λειτουργίας του νέου δημοτικού σφαγείου των Φερών και διεκδίκηση δημιουργίας Κτηνιατρικής σχολής
  • Αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών στην Τραϊανούπολη
  • Συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης για την επίλυση σειράς θεμάτων (αξιοποίηση ΔΧΖ, ακτομηχανικής μελέτες, υδατοδρόμιο, κλπ.)
  • Συνεργασία με την νέα Περιφερειακή διοίκηση για την επίλυση σειράς θεμάτων ( προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, αξιοποίηση παλιού νοσοκομείου, παραλιακός δρόμος Δικέλλων- Μεσημβρίας, μεταλλεία Κίρκης, κλπ.)
  • Επίλυση με τον Στρατό του ζητήματος για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο πάρκο Αλτιναλμάζη, καθώς και μιας σειράς άλλων σοβαρών θεμάτων
  • Συνεργασία με τον ΟΣΕ και την ΓΑΙΑΟΣΕ για την επίλυση σειράς θεμάτων (αποθήκες πρώην ΚΥΔΕΠ, μεταφορά σιδηροδρομικού επιβατικού σταθμού, απομάκρυνση της σιδηροδρομικής γραμμής από τον αστικό ιστό της πόλης, αξιοποίηση περιοχής Γαλλικού σταθμού, κλπ.)
  • Καθιέρωση μιας μεγάλης ετήσιας εκδήλωσης για την προσέλκυση τουριστών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
  • Ωρίμανση εναλλακτικών λύσεων για την μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ, σε περίπτωση που ναυαγήσει η περίπτωση του ιδιόκτητου οικοπέδου στα δυτικά της πόλης.
  • Σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή
  • Συνεργασία με το Δ.Π.Θ. και την επίλυση σειράς θεμάτων
  • Αξιοποίηση των οικοπέδων δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο καθώς και αυτό στον χώρο του παλιού κολυμβητηρίου
  • Σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης των οικισμών Συκορράχης, Κίρκης, Άβαντα και Αισύμης
  • Διαδημοτική συνεργασία με τον Δήμο Μαρωνείας- Σαπών με σκοπό την αξιοποίηση του ενιαίου παραλιακού μετώπου και την δημιουργία Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων.
  • Συνεχής μέριμνα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου ιδιαίτερα στις πόλεις των Φερών και της Αλεξανδρούπολης.
  • Σχέδιο πυροπροστασίας και πολεοδόμησης για τους εκτός σχεδίου οικισμούς στον Αη Γιώργη (Μάκρη) και στην παραλιακή ζώνη των Δικέλλων, αλλά και επίλυση αντίστοιχων ζητημάτων στην περιοχή της Τέρμα Άβαντος
  • Φυσικά άμεση μέριμνα χρειάζεται για μια επί πλέον σειρά σοβαρών ζητημάτων όπως τα αδέσποτα, νέες δεντροφυτεύσεις (συνεργασία με την Οικολογική εταιρεία), ελεύθερη πρόσβαση στους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια σε συνεργασία με τον σύλλογο καταστημάτων εστίασης, ιδιοκτησιακό καθεστώς στο δημοτικό κάμπινγκ και στα γήπεδα του Εθνικού (ΤΑΙΠΕΔ), επικαιροποίηση της υπάρχουσας κυκλοφοριακής μελέτης κλπ κλπ.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Μέλος της επιτροπής διεκδίκησης της ΔΧΖ

Αρχιτέκτονας μηχανικός ΑΠΘ

Πρώην δημοτικός σύμβουλος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας