Αρχική » Εμπορικός Σύλλογος Αλεξ/πολης: Εξαίρεση του Λιανεμπορίου από το νέο σύστημα φορολόγησης

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξ/πολης: Εξαίρεση του Λιανεμπορίου από το νέο σύστημα φορολόγησης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκη αποστέλει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ζητώντας την εξαίρεση του Λιανικού εμπορίου από το νέο σύστημα φορολόγησης των Ελεύθερων Επαγγελματιών. Οι Έλληνες έμποροι λένε δεν είναι φοροφυγάδες και θίγει την τιμή και την υπόληψη όλου του κλάδου.

Αναλυτικά η επιστολή τους:

Με την παρούσα αιτούμαστε την εξαίρεση του Λιανεμπορίου από τα νέα τεκμήρια φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.
Τονίζουμε πως η αυθαίρετη κατηγορία ότι Έλληνες Έμποροι είναι «εκ συστήματος φοροφυγάδες» δεν είναι αποδεκτή. Θίγει την τιμή και την υπόληψη ολόκληρου του εμπορικού κλάδου και «προσκρούει» στη πραγματική εικόνα του Λιανικού Εμπορίου της ψηφιακής εποχής: Η εκτεταμένη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, του pos και του mydata και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη φορολογική διοίκηση καθιστούν τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων απολύτως διάφανη και ελεγχόμενη ανά πάσα στιγμή.
Επίσης υπογραμμίζουμε το «φορολογικό παράδοξο» της επίμαχης διάταξης, όπου ενώ αιφνιδιαστικά οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι τιμωρούνται οριζόντια ως φοροφυγάδες στη Λίστα με τα θεωρούμενα ως τα πιο «ύποπτα» για φοροδιαφυγή επαγγέλματα, ταυτόχρονα όμως η ίδια αυτή κυβέρνηση, έχει θεσπίσει με νόμο της από το 2021, ότι ΔΕΝ θα περιλαμβάνει τις αποδείξεις του λιανικού εμπορίου ως πριμοδοτούμενες συναλλαγές με έξτρα έκπτωση φόρου για τους καταναλωτές.
Σημειώνουμε επιπρόσθετα πως είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν χιλιάδες μικρές εμπορικές επιχειρήσεις με πολύ χαμηλά ετήσια καθαρά έσοδα μετά την πανδημία, στην ελληνική αγορά των πολλών «ταχυτήτων» και των μεγάλων ανισοτήτων. Υπενθυμίζουμε δε, πως το εισόδημα των καταναλωτών έχει μειωθεί δραματικά και μετατοπίζεται συνεχώς, από κλάδους όπως η ένδυση, υπόδηση, είδη δώρων, καλλυντικά, οπτικά, κοσμήματα, παιχνίδια και βρεφικά προς τα βασικά είδη διατροφής, ενισχύοντας έτσι τους τζίρους των μεγάλων αλυσίδων και σουπερμάρκετ.
Τέλος, ήδη από τη περασμένη Άνοιξη με την Ετήσια Έκθεση της, η Συνομοσπονδία του Ελληνικού Εμπορίου είχε αναδείξει την τριπλή παγίδα για τα έσοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Εμπορίου:
1ον) Οι μειωμένες πωλήσεις,
2ον) Το αυξημένο λειτουργικό κόστος
3ον) Το εύθραυστο χρέος, σε περιβάλλον ενεργειακής κρίσης, υψηλών επιτοκίων και αδυναμίας πρόσβασης στην χρηματοδότηση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας