Αρχική » Εμπορικός Σύλλογος Αλεξ/πολης: Διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο-Τι ζητούν

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξ/πολης: Διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο-Τι ζητούν

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με την παρούσα ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την εγκαθίδρυση του νέου τρόπου φορολόγησης με τεκμαρτό ελάχιστο εισόδημα το οποίο εκμηδενίζει την όποια προσπάθεια καλλιέργειας αισθήματος φορολογικής συνείδησης στους πολίτες, καθιστώντας το φορολογικό μας πλαίσιο αναχρονιστικό και συνάμα πολλαπλώς στρεβλό.

Ο νέος τύπος «κεφαλικού» φόρου έρχεται να προστεθεί στις συνεχόμενες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, στο δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξανόμενο λειτουργικό κόστος, κάνοντας έτσι την οποία επαγγελματική μας δραστηριότητα αδύνατη και αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι το λιανεμπόριο και ειδικά οι μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, μπαίνουν εκ νέου στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο θίγει την υπόληψη ολόκληρου του κλάδου μας, αφού καθιστά τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στη συνείδηση του κόσμου και κυρίως των πελατών «συστηματικούς φοροφυγάδες» κάτι που έρχεται σε αντίθεση ιδιαίτερα με τη σημερινή εικόνα του Λιανικού Εμπορίου της σύγχρονης εποχής που δίνει τη δυνατότητα στη διαφανή και ελεγχόμενη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Είμαστε ο κλάδος που φορολογικά εκσυγχρόνισε τη χώρα και τόσα χρόνια ακολουθούμε ευλαβικά το σύνολο του φορολογικών προϋποθέσεων στα καταστήματα μας και ανταποκριθήκαμε θετικά, παρά τις οικονομικές επιβαρύνσεις, στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ως βασική προϋπόθεση μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή.

Δυστυχώς η εικόνα που μας δίνει η Κυβέρνηση είναι ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από την υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και πληθωρισμού. Η ίδια διαθέτει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας στην εισαγωγή φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος, με τη φορολόγηση δηλαδή εισοδήματος που δεν έχει αποκτηθεί, στα νέα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και ζητούμε την άμεση απόσυρσή τους.

Παράλληλα διεκδικούμε την υλοποίηση των κάτωθι μέτρων για την στήριξή μας και όχι τον αφανισμό μας:

  • Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
  • Άμεση θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της
  • Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία και κυρίως κατ’ ισοτιμία όσων ισχύουν και για τα φυσικά πρόσωπα
  • Μείωση περαιτέρω της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Συμμετέχουμε λοιπόν μαζικά την Τετάρτη 22/11/23 στις 11.30 ώρα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα προτείνουμε σε όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες, δίωρη στάση εργασίας 12.00 – 14.00 ώρα, εις ένδειξη διαμαρτυρίας έναντι του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με τεκμαρτό ελάχιστο εισόδημα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας