Αρχική » Δημοτ. Συμβούλιο Αλεξ/πολης: Έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του στιχουργού Λευτέρη Χαψιάδη

Δημοτ. Συμβούλιο Αλεξ/πολης: Έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του στιχουργού Λευτέρη Χαψιάδη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Συνεδρίασε δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης την Τρίτη  03-10-2023 και τις ώρες, από 11:00 έως 13:30 στο email: dimsim@alexpolis.gr.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα,  αφού σε σύνολο σαράντα ένα (41) μελών, συμμετείχαν τα τριάντα (30), δηλαδή περισσότερα από τα 2/3 του συνόλου των μελών.

Ανάμεσα στα θέματα συζητήθηκε εκτάκτως, προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής για τον θάνατο του συνδημότη μας στιχουργού Ελευθερίου (Λευτέρη) Χαψιάδη πριν την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας του εκλιπόντος.

Αποφασίστηκε:

  1. Να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην αγαπημένη οικογένεια του Ελευθέριου (Λευτέρη) Χαψιάδη του Αλεξάνδρου και της Πολυξένης
  2. Να παραστεί στην κηδεία του και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του
  3. Να δώσει το όνομα του σε οδό ή πλατεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης
  4. Να πραγματοποιηθεί η κηδεία του δημοτική δαπάνη, με την επιβάρυνση σχετικού κωδικού εξόδου που θα προβλεφθεί στον προϋπολογισμού.
  5. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο τέλος της παρούσας συνεδρίασης
  6. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο και την ιστοσελίδα του Δήμου”.

 Παρόντες, από τα μέλη του Δ.Σ., οι κ.κ. :

 1) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΪΣΑΣ

 2) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΓΙΩΝΗΣ

 3) ΗΛΙΑΣ ΔΑΣΤΕΡΙΔΗΣ

 4) ΕΛΕΝΗ ΙΝΤΖΕΠΕΛΙΔΟΥ-ΣΥΤΜΑΛΙΔΟΥ

 5) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΙΖΙΡΙΔΗΣ

 6) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

 7) ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΕΛΚΟΣ

 8) ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

 9) ΔΡΟΣΙΑ ΜΟΥΛΑΤΖΙΔΟΥ-ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

 10) ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

 11) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ

 12) ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 13) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΤΣΙΔΗΣ

 14) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

 15) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ

 16) ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ

 17) ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΛΕΚΑΣ

 18) ΣΑΒΒΑΣ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ

 19) ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

 20) ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΕΡΟΣ

 21) ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

 22) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΗΣ

 23) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΣΣΙΑΣ

 24) ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

 25) ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ

 26) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΝΑΚΗΣ

 27) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

 28) ΝΙΚΗ ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ

 29) ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΡΣΑΜΑΚΗΣ

 30) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

          και δεν  προσήλθαν οι κ.κ. :

 1) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΟΥΡΔΟΛΗΣ

 2) ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

 3) ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΩΓΑΣ

 4) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

 5) ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΜΙΔΗΣ

 6) ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

 7) ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

 8) ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ

 9) ΣΑΒΒΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ

 10) ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΛΥΣΙΔΗΣ

 11) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΙΟΣ

Παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Καΐσα Γεωργίου και της υπαλλήλου του Αυτοτελούς Γραφείου Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων, Συρίδου Μαρίας, έγινε η λήψη, εκτύπωση και  ανάγνωση των e-mail των  συμμετεχόντων και  η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Καΐσας Γεώργιος αναφέρθηκε στην εισήγηση του 10ου θέματος της ημερήσιας διάταξης «Έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του συνδημότη μας στιχουργού Ελευθερίου (Λευτέρη) Χαψιάδη».

Εισήγηση: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Καΐσας Γεώργιος

“Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι, με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνω το θάνατο του μεγάλου στιχουργού και συντοπίτη μας Λευτέρη Χαψιάδη, τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023.
Όπως γνωρίζετε ο Λευτέρης Χαψιάδης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης τον τελευταίο μήνα με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Με το θάνατό του, το ελληνικό τραγούδι γίνεται φτωχότερο από την απουσία του, όμως η κληρονομιά που αφήνει είναι μεγάλη και θα παραμείνει αξέχαστη, αφού τα τραγούδια του θα βρίσκονται στα χείλη όλων μας.
Τραγούδια του ερμήνευσαν, μεταξύ άλλων, οι Στέλιος Καζαντζίδης, Μανώλης Αγγελόπουλος, Ρίτα Σακελλαρίου, Στράτος Διονυσίου, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητροπάνος, Νίκος Ξανθόπουλος, Γλυκερία, Κατερίνα Στανίση, Πασχάλης Τερζής, Γιώργος Καμπουρίδης, Διονύσης Θεοδόσης.
Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στην πατρίδα του, τα Κοίλα Φερών και υπέγραψε μια σειρά βιβλίων με αυτοβιογραφικά στοιχεία που φωτίζουν τον κόσμο των τραγουδιών («Η ζωή μου τραγούδι», «Ένας αλήτης άγγελος» «13 συν ένα γιατί», «Κάθε τραγούδι και καημός»).
Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα μεγάλο στιχουργό και συντοπίτη μας Ελευθέριο (Λευτέρη) Χαψιάδη και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του Ν. 409/6-8/11-8-1976 (ΦΕΚ Α’ 209/11.08.1976) : Περί καθορισμού κατηγοριών προσώπων δυναμένων να κηδευθώσι δημοσία δαπάνη όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 40 του Ν.5028/2023 (ΦΕΚ Α΄54/09-03-2023 (Ρύθμιση για τα έξοδα κηδείας των προσώπων που κηδεύονται δημοσία δαπάνη)), προτείνω την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως ακολούθως :
Να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην αγαπημένη οικογένεια του Ελευθέριου (Λευτέρη) Χαψιάδη του Αλεξάνδρου και της Πολυξένης
Να παραστεί στην κηδεία του και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του
Να δώσει το όνομα του σε οδό ή πλατεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Να πραγματοποιηθεί η κηδεία του δημοτική δαπάνη, με την επιβάρυνση σχετικού κωδικού εξόδου που θα προβλεφθεί στον προϋπολογισμού.
Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο τέλος της παρούσας συνεδρίασης
Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο και την ιστοσελίδα του Δήμου”.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προέκυψε από την καταμέτρηση των ψήφων των συμμετεχόντων στην διά περιφοράς συνεδρίαση, λαμβάνοντας  υπόψη  τα σχετικά έγγραφα, τις ανωτέρω διατάξεις,καθώς και  αυτές της παρ. 10 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010,
Σε σύνολο -30- συμμετεχόντων, ψήφισαν Υπέρ -30-,
Κατόπιν των ανωτέρω, το Σώμα, σε σύνολο  30 ψηφισάντων,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα στιχουργό και  συντοπίτη μας Ελευθέριο (Λευτέρη) Χαψιάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας