Αρχική » Σύνταξη ανάλογα με την περιουσία;

Σύνταξη ανάλογα με την περιουσία;

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η ομάδα των συμβούλων του ΔΝΤ και της ΕΕ, με την βοήθεια των εκπροσώπων της τεχνικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ομάδας κρούσης του Χ. Ράιχενμπαχ, υπέδειξαν ως πλέον ενδεδειγμένη λύση για το πρόβλημα του ασφαλιστικού στην Ελλάδα, τη χορήγηση «συντάξεων βάσει εισοδήματος».
Η πρόταση αυτή, μετά και τις επαφές που είχαν στα μεγάλα Ταμεία, αντικρούστηκε από την πλευρά του Υπουργείου, ενώ η συζήτηση που ακολούθησε έγινε σε αρκετά έντονο ύφος.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα στην Αυστραλία προβλέπει συντάξεις ανάλογα με το συνολικό εισόδημα που έχει ο ασφαλισμένος από άλλες πηγές, συμπεριλαμβανομένης και της αποτίμησης της ακίνητης περιουσίας του!!!
Το ποσό της σύνταξης εξαρτάται όχι μόνο από την ηλικία, τα έτη ασφάλισης ή την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, αλλά και από τη γενικότερη εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση.

Έρχονται δηλαδή οι «εγκέφαλοι» του διεθνούς τζετ σετ των οικονομικών, να προτείνουν τις κάθε είδους ανοησίες, που είναι εκτός τόπου και χρόνου για Ελληνικά δεδομένα. Και το λέω αυτό διότι ουσιαστικά ζητούν την ποινικοποίηση της περιουσίας, καθώς όποιος δουλέψει στη ζωή του, όποιος προσπαθήσει να δημιουργήσει περιουσία, αυτομάτως θα χάνει μέρος ή και όλη την σύνταξή του, επειδή τόλμησε να κάνει το λάθος να αποκτήσει περιουσία.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, μπορεί κάποιος να σταθεί τυχερός στη ζωή του και να αποκτήσει κάποια χρήματα, σπίτια, μαγαζιά, σκάφος, αυτοκίνητα.
Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να ήταν σωστός και να πλήρωνε φόρους και εισφορές.
Γιατί θα πρέπει να του στερήσουμε – κόψουμε την σύνταξη;
Από τη στιγμή που κατέβαλε εισφορές, την δικαιούται!
Εκτός και αν αποφασίσουμε πως ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώνει μόνο όποιος θέλει. Τότε, θα παίρνει σύνταξη μόνο όποιος θα έχει πληρώσει.

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί οι τύποι από την ΕΕ το ΔΝΤ και δεν ξέρω και εγώ από αλλού έχουν έρθει για να μας «βοηθήσουν» και να μας «δώσουν τις γνώσεις τους», πως στην Ελλάδα υπάρχει εδώ και 5000 χρόνια (το λιγότερο) η έννοια της ιδιοκτησίας και της περιουσίας.
Έχω το σπίτι μου, το χωράφι μου, το μαγαζί μου.
Οι Έλληνες δεν είμαστε υπάλληλοι, όπως θέλουν να μας μετατρέψουν όλους.
Είμαστε αφεντικά.
Έτσι μεγαλουργήσαμε και έτσι θα ξανα-μεγαλουργήσουμε.

Γιώργος Κεραμάρης

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας