Αρχική » Νέες Τουρκικές προκλήσεις από τη Λαδόξερα ως τον Καφηρέα!

Νέες Τουρκικές προκλήσεις από τη Λαδόξερα ως τον Καφηρέα!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο Τουρκικός ιστότοπος turkishnavy.net προβάλλοντας μάλιστα και σχετικό video, σκάφη του λιμενικού των δυο χωρών ήρθαν και πάλι αντιμέτωπα στον άτυπο «πόλεμο του ψαρέματος» στην Λαδόξερα (Ζουράφα), ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες.
Στο δημοσίευμα δίνεται μια μικρή περιγραφή του επεισοδίου, που περιγράφεται με τον αεροπορικό όρο «dogfight» (εμπλοκή).
Από το βίντεο που μετέδωσε Τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός (έχει ληφθεί μάλλον από αλιευτικό σκάφος που βρίσκεται στην περιοχή) φαίνεται ξεκάθαρα πώς η ακταιωρός της Τουρκίας αντιδρά με επικίνδυνους ελιγμούς στην επιχείρηση του Ελληνικού Λιμενικού να την απομακρύνει.

Ταυτόχρονα, η Τουρκική Κορβέτα Bandirma F-502 (φωτογραφία) έφθασε μέχρι τον Καφηρέα. Η Τουρκική κορβέτα παρέμεινε σε Ελληνικά χωρικά ύδατα για περίπου 20 ώρες!
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ «η Τουρκική κορβέτα BANDIRMA, προερχόμενη από ανατολική Μεσόγειο, εισήλθε την 26η Μαρτίου την 09:45 και πραγματοποίησε πλου εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων στο Νοτιοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο. Το εν λόγω πλοίο εξήλθε των Εθνικών Χωρικών Υδάτων διερχόμενο από το στενό Καφηρέα την 27η Μαρτίου την 04:30 κινούμενο με πορεία βορειοανατολική.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του».

Δυστυχώς, τα νέα περιστατικά δείχνουν πως η ʼγκυρα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, πιθανώς για να καλύψει τα εσωτερικά της προβλήματα.
Αυτό έδειξε και η πρόκληση ανήμερα της 25ης Μαρτίου, όταν δύο οπλισμένα Τουρκικά F-16 παραβίασαν τους Κανόνες Εναέριας Κυκλοφορίας και μπήκαν στο FIR  Αθηνών χωρίς να υποβάλλουν σχέδια πτήσης, ενώ στην συνέχεια παραβίασαν και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραβίαση έγινε ανατολικά του Καστελόριζου και διήρκεσε 3 λεπτά από τις 11:49 ως τις 11:52.
 
Γιώργος Κεραμάρης

 

{youtube}ZZb2kVfXK18{/youtube}

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας