Αρχική » Σαμαράς σε Βενιζέλο – Κουβέλη: Ελάτε να φτιάξουμε μαζί τη «νέα» ΕΡΤ

Σαμαράς σε Βενιζέλο – Κουβέλη: Ελάτε να φτιάξουμε μαζί τη «νέα» ΕΡΤ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με στόχο την εκτόνωση της κυβερνητική κρίσης που δημιουργήθηκε με την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να αποφασίσουν για το πότε θα γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν την συνάντηση να πραγματοποιείται σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο Α. Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να σχεδιάσουν από κοινού τη νέα ραδιοτηλεόραση, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα την λειτουργία της. Παράλληλα, θα ξεκαθαρίσει πως η «παλιά» ραδιοτηλεόραση δεν πρόκειται να ξανανοίξει.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ο Πρωθυπουργός θα σημειώσει πως και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφωνούν ότι η ΕΡΤ χρειάζονταν αναδιάρθρωση και θα υπενθυμίσει πως όλες οι προηγούμενες απόπειρες που έγιναν με ήπιο τρόπο για τον εξορθολογισμό της δημόσιας τηλεόρασης απέτυχαν.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας την Τετάρτη σε εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του ΕΒΕΑ, αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα της ΕΡΤ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στους «συνδικαλιστές, συντεχνίες κομματικών στρατών και πάσης φύσεως “ημετέρων” που μονοπωλούσαν τις ΔΕΚΟ, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα δημόσια αγαθά. Να έχουν το δικαίωμα να κατεβάζουν τους διακόπτες όποτε ήθελαν, για να εκβιάσουν για κλαδικά τους αιτήματα. Να έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν απόλυτα τη δημόσια ενημέρωση. Να πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά να του προσφέρουν ελάχιστα σε συνθήκες απόλυτης αδιαφάνειας, χωρίς να λογοδοτούν…».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να περάσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται προκειμένου η χώρα να πάει μπροστά. «Η Ελλάδα είχε καταντήσει αληθινό Jurassic Park, μοναδικό στον κόσμο μέρος όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι απαρχαιωμένων ιδεοληψιών που είχαν εξαφανιστεί παντού αλλού… Τόσα χρόνια ο κόσμος, ο απλός πολίτης, αναρωτιόταν συνεχώς: Κανείς δεν έχει την πολιτική βούληση να τα αλλάξει όλα αυτά; Κανείς δεν αντέχει ή δεν τολμά να τα αλλάξει όλα αυτά; Και οι εκφραστές της κοινής γνώμης – δημοσιογράφοι και σχολιαστές πάσης φύσεως – το επαναλάμβαναν σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία. Όλο και συχνότερα το έλεγαν: Δεν υπάρχει σε αυτό τον τόπο πολιτική βούληση! Ε λοιπόν, τώρα υπάρχει πολιτική βούληση!Και το αποδείξαμε. Και θα το αποδεικνύουμε κάθε μέρα. Η καλύτερη απόδειξη είναι αυτό που ανακοινώσαμε μόλις χθες! Και που θα έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια: Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης. Κι αυτό τελείωσε χθες», τόνισε.

Παράλληλα, διαχώρισε τους συνδικαλιστές από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τονίζοντας πως αρκετοί θα επαναπροσληφθούν στην νέα ραδιοτηλεόραση.

«Δεν… κλείνουμε τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, όπως λένε κάποιοι… Δεν την κλείνουμε. Θέλουν να περάσει ότι την κλείνουμε. Δεν την κλείνουμε, λοιπόν. Αντίθετα, τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια Ραδιοτηλεόραση! Το λέω, γιατί την αλήθεια αυτή χθες προσπαθούσαν να την εμποδίσουν να ακουστεί. Φώναζαν για “κλείσιμο”! Δεν αναφέρονται ότι θα γίνει ένας νέος, υγιής Οργανισμός δημόσιας ενημέρωσης. Γιατί, για τα προνόμιά τους φωνάζουν. Όχι για τα δικαιώματα του λαού. Και βέβαια, όταν έκλεισαν άλλες χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις και βρέθηκαν εκατοντάδες άνεργοι, χιλιάδες άνεργοι, τα τελευταία τρία χρόνια, τέτοιου είδους αντίδραση δεν υπήρξε! Έκλεισαν για παράδειγμα ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες. Καμία αντίδραση. Υπήρξαν και μαζικές απολύσεις από κομματικά κανάλια. Καμία αντίδραση», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Δεν έχουμε τίποτε απολύτως με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Όλοι, άλλωστε, θα αποζημιωθούν με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο. Και που αρκετοί θα επαναπροσληφθούν με απόλυτη διαφάνεια στο νέο οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης. Αναφέρομαι στα κυκλώματα που αποσπούσαν σκανδαλώδη προνόμια, που απομυζούσαν την ΕΡΤ», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας