Αρχική » Ο Πρίνος βάζει ξανά την Περιφέρεια Α.ΜΑ.Θ. στην παραγωγή πετρελαίου

Ο Πρίνος βάζει ξανά την Περιφέρεια Α.ΜΑ.Θ. στην παραγωγή πετρελαίου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

 

Η Energean Oil ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 165 εκατομμύρια ευρώ στο ιστορικό κοίτασμα του Πρίνου ώστε να εξορύξει βεβαιωμένα αποθέματα 30 εκατομμύριων βαρελιών στα επόμενα 15 χρόνια. 

Οι Έλληνες μέτοχοι της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας και Στάθης Τοπούζογλου, με τη χρηματοδοτική ευχέρεια και τις εγγυήσεις που παρέχουν  τόσο η εξασφαλισμένη αγορά της παραγωγής από την BP όσο και η παρουσία μεγάλου αμερικανικού επενδυτικού fund προχωρούν σε ένα γερό λίφτινγκ με μεγάλες υποδομές που ανοίγουν τον δρόμο για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα των 165 εκατομμύριων και των 15 γεωτρήσεων.

Το χρονοδιάγραμμα θέλει τις γεωτρήσεις να ξεκινούν στο τέλος της χρονιάς. Η αύξηση της παραγωγής στον Πρίνο εκτιμάται ότι μπορεί να είναι άμεση και σταδιακά να φτάσει έως και τα 6.500 βαρέλια.

Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να λειτουργήσει και ως κράχτης προς ξένες εταιρείες, αφού, όπως φαίνεται, του χρόνου θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Παράλληλα, θα κατασκευάζονται οι δύο εξέδρες που προορίζονται για τον Βόρειο Πρίνο και το κοίτασμα «΄Εψιλον». Αν όλα πάνε καλά, ο κόλπος της Καβάλας θα συμπληρώνει πια 40 χρόνια παραγωγής πετρελαίου, και δεν θα είναι πια μόνος στην υπόθεση «πετρέλαια της Ελλάδας»…

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας