Αρχική » Προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ «Με Καρδιά Από Τόλμη Γεμάτη – Πρόσκοποι Στην Κατοχή»

Προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ «Με Καρδιά Από Τόλμη Γεμάτη – Πρόσκοποι Στην Κατοχή»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με αφορμή την επερχόμενη επέτειο του ΌΧΙ των Ελλήνων στους Ιταλούς και την έναρξη των μαχών στο μέτωπο της Ηπείρου η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πιο συγκεκριμένα οι Πρόσκοποι Αλεξανδρούπολης και οι Πρόσκοποι Κομοτηνής σε συνδιοργάνωση με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, θα προβάλουν το ιστορικό προσκοπικό ντοκιμαντέρ προφορικών ιστοριών «Με Καρδιά από Τόλμη Γεμάτη – Πρόσκοποι στην Κατοχή» του Ιστορικού Αρχείου του Σ.Ε.Π.

Η ταινία ιστορικής τεκμηρίωσης βασίζεται σε αφηγήσεις Προσκόπων της εποχής και παρουσιάζει την πολύπλευρη δράση των Προσκόπων κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ξεκινώντας με τη διάλυση του Σ.Ε.Π. από τη δικτατορία Μεταξά και ακολουθώντας τα βήματα των Προσκόπων στην επαναδραστηριοποίηση των Προσκοπικών Ομάδων, την κοινωνική τους προσφορά, αλλά και τη συμβολή τους στον αντιστασιακό αγώνα.

Η ταινία σε σκηνοθεσία Χρύσανθου Κωνσταντινίδη, είναι εξολοκλήρου παραγωγή του Ιστορικού Αρχείου του Ιδρύματος Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι χρόνια και βασίστηκε σε πολυετή έρευνα των αρχείων του Σ.Ε.Π., καθώς και σε συλλογή προφορικών μαρτυριών παλαιών Προσκόπων που έδρασαν την περίοδο εκείνη.

Την ταινία θα προλογίσει ο Θόδωρος Ορδουμποζάνης τεκμηριώνοντας από το αρχείο του και τις θυσίες των Προσκόπων Αλεξανδρούπολης στον αγώνα του έθνους την περίοδο του καθεστώτος Μεταξά και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η προβολή θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη προς όλους.

Η προβολή τελεί υπό την αιγίδα του Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας