Αρχική » Νεφεληγερέτες: «Μην περιμένεις ποτέ το τελευταίο λεωφορείο». Πρώτη «Θεατρική στάση» στο Πνευματικό κέντρο αύριο

Νεφεληγερέτες: «Μην περιμένεις ποτέ το τελευταίο λεωφορείο». Πρώτη «Θεατρική στάση» στο Πνευματικό κέντρο αύριο

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με το βραβευμένο θεατρικό έργο της Ειρήνης Παπά, «Μην περιμένεις ποτέ το τελευταίο λεωφορείο», αφιερωμένο στις ανθρώπινες σχέσεις και ιδιαίτερα στην συνύπαρξη δύο ανθρώπων αντίθετων φύλων, η θεατρική ομάδα των «Νεφεληγερετών», μας προσκαλούν το Σάββατο και την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης στις 20:30. Οι δύο πρωταγωνιστές της παράστασης Κάρολος Κωνσταντινίδης και Νίτσα Τελούδη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αγαμέμνωνα Ζαχαράτου δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και τις ευαισθησίες τους.   

Λίγα Λόγια γι ατο έργο

Παίζουν: Νίτσα Τελούδη , Κάρολος Κωνσταντινίδης

Λίγα λόγια για το έργο:

Κάποια στιγμή στη ζωή μας όλοι θα θέλαμε να μπούμε σε ένα λεωφορείο και να εξαφανιστούμε. Να δραπετεύσουμε μακριά από όλα τα προβλήματα. Να χαθούμε χωρίς να αφήσουμε ούτε ένα μήνυμα. Κουβαλάμε μια μικρή βαλίτσα. Μια μικρή βαλίτσα που πρέπει να χωρέσει μια ζωή. Εκεί όμως, μπροστά στη στάση του λεωφορείου, περνάει όλη η ζωή μας μπροστά από τα μάτια μας. Εκεί πρέπει να πάρουμε την τελική απόφαση. Ίσως το φευγιό αυτό να μην έχει γυρισμό. Ίσως στη στάση να συναντήσουμε εκείνον που δεν θα θέλαμε. Ίσως και εκείνον που ψάχναμε πάντα. Το δίλημμα είναι μπροστά στα μάτια μας. Η απόφαση είναι δική μας.
Ένα έργο βαθειά συναισθηματικό που πραγματεύεται τις σχέσεις των δυο φύλων! Οι αντιπαραθέσεις, οι συγκρούσεις, η ασυμφωνία χαρακτήρων έχουν στη βάση τους ένα αιώνιο και πανανθρώπινο αίτημα: την έμπρακτη έκφραση της αγάπης!!!
Βιογραφικό σκηνοθέτη :
Ο Αγαμέμνων Ζαχαράτος γεννήθηκε στις Φέρες. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή «Ίασμος- Βασίλης Διαμαντόπουλος».
Έπαιξε σε παραστάσεις σε διαφορά αθηναϊκά θέατρα ( Λυσιστράτη-θέατρο Επιδαύρου, Ο θάνατος του εμποράκου- θέατρο Βασιλάκου, Πλούτος (θέατρο για παιδιά)- θέατρο Ακάδημος , Παπουτσωμένος γάτος, Χίλιες και μια νύχτες – θέατρο Ηλιαχτίδα), και «Μικρές κύριες» στην Αλεξανδρούπολη.
Με τη σκηνοθεσία ασχολείται από το 2004 σκηνοθετώντας ερασιτεχνικές ομάδες. (Ό,τι πείτε, Υπουργέ μου, Μπαμπάδες με ρούμι , Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός, Με δύναμη από την Κηφισιά, Ματωμένος γάμος , κ.ά.)
Το 2019 ίδρυσε τον Θεατρικό Όμιλο «Περιπλανώμενοι Θεατρίνοι» στις Φέρες, με τον οποίο ανέβασε τέσσερα έργα με τελευταίο «Το καφέ της αμαρτίας» σε δικό του σενάριο.
Το 2008 κέρδισε το 3ο βραβείο στο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Υπουργείου Πολιτισμού με το έργο «Πατήσια- Γηροκομείο»
Με τους Νεφεληγερέτες συνεργάζεται για πρώτη φορά σκηνοθετώντας το έργο της Ειρήνης Παππά «Μην περιμένεις ποτέ το τελευταίο λεωφορείο».
Βιογραφικό συγγραφέως:
Η Ειρήνη Παππά γεννήθηκε στην Καρδίτσα και η μητέρα της είναι από το Θεραπειό του Έβρου. Ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Σπούδασε Θεολογία στο Α.Π.Θ. και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και διπλώματος Ελληνικής Παλαιογραφίας.
Το 2014 κυκλοφόρησε τη συλλογή διηγημάτων «το πράσινο λεωφορείο».
Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα «Η νεράιδα στο ποτάμι» και ακολούθησαν: «Το χρονικό ενός παράνομου έρωτα», «Ζωές στα κύματα», «Κόκκινος κύκλος σε μαύρο φόντο».
Διετέλεσε μέλος και Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Πάφου.
Θεατρικά της έργα είναι: «Θα σε κάνω βασίλισσα», «Ο αριστούχος», «Κλειδωμένα όνειρα», «Το μυστικό», «Μην περιμένεις ποτέ το τελευταίο λεωφορείο», «Το κλειδί».
Το «Μην περιμένεις ποτέ το τελευταίο λεωφορείο» κέρδισε ένα Παγκύπριο και έξι πανελλήνια βραβεία.
Ιστορικό της θεατρικής ομάδας «Νεφεληγερέτες»:
Η θεατρική ομάδα «ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΕΣ» δημιουργήθηκε το 2003 στην Αλεξανδρούπολη, με πρωτοβουλία μιας ομάδας δασκάλων και καθηγητών, όμως γρήγορα πλαισιώθηκε κι από άλλους συμπολίτες μας. Το 2007 ιδρύεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης «Νεφεληγερέτες». Στις δράσεις του, μέχρι σήμερα, έχουν λάβει μέρος περισσότερα από εκατό άτομα, ηθοποιοί κι άλλοι συντελεστές.
Οι «Νεφεληγερέτες» επί είκοσι χρόνια συμμετέχουν ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και του Ν. Έβρου, βάζοντας τη δική τους σφραγίδα και αγείροντας νεφέλες πολιτισμού, όπως δηλώνει και το όνομά τους. Σκηνοθέτης τους η κα Μαγδαληνή Κασβίκη, εκπαιδευτικός. Στις δράσεις τους περιλαμβάνονται έντεκα θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες, έξι για παιδιά και οκτώ συμμετοχές και συνεργασίες με άλλους συλλόγους. Με τον σκηνοθέτη κ. Αγαμέμνονα Ζαχαράτο συνεργάζονται για πρώτη φορά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας