Αρχική » Σμαρώ Οίκου: Υπερόπτης και αλαζόνας ο Καραμανλής

Σμαρώ Οίκου: Υπερόπτης και αλαζόνας ο Καραμανλής

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ευθεία επίθεση της αδερφής του άτυχου 28χρονου μηχανοδηγού κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών και της Εξεταστικής για το έγκλημα στα Τέμπη

Οργή κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή και κατηγορίες περί προκλητικής συμπεριφορά στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλω των πτυχών που σχετίζονται με αυτό εξαπέλυσε η αδερφή του 28χρονου μηχανοδηγού Δημήτρη Οικού που έχασε τη ζωή του στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστυχήμα της 28ης Φεβρουάριου του 2023. Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε στην Εξεταστική Επιτροπή πως έχει συνομιλήσει με συγγενείς των θυμάτων των οποίων «ο πόνος τους είναι βουβός», κάπ που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Σμαρώς Οικού «Είμαστε σε επαφή γύρω σης 38 οικογένειες. Δεν υπάρχει βουβός πόνος σε κανέναν ίσα ίσα έχουμε φωνή και βγαίνουμε μπροστά. Δεν ξέρω καν ποιος είχε την υπομονή να συναντηθεί μαζί του (σ.α: με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή). Δεν έχω ακούσει από κανέναν συγγενή ότι έχει μιλήσει μαζί του».

Οπως αναφέρει η ίδια, ο Κώστας Αχ, Καραμανλής είναι προκλητικός: «Δεν έτει ήθος και ευθιξία να πει τα πράγματα όπως έχουν. Ψευδορκεί. Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει στην Εξεταστική Επιτροπή ότι δεν γνώριζε τίποτα. Γνώριζε. Είχαν κατατεθεί εξώδικα που αποδεικνύουν ότι γνώριζε. Αν δεν γνώριζε, πάλι ανίκανος θα ήταν. Δεν γίνεται να είσαι υπουργός και να μη γνωρίζεις».

Η ίδια χαρακτήρισε αισχρή την τοποθέτησή του στην Εξεταστική Επιτροπή, τονίζοντας πως το ύφος του ήταν υπεροπτικό, αλαζονικό και είχε τη σιγουριά του νικητή. Παραλληλα πρόσθεσε ότι «το επόμενο είναι να μας ζητήσουν και τα ρέστα επειδή παίρναμε ένα μέσο σταθερής τροχιάς καθημερινά. Το ύφος που είχε στην Εξεταστική είναι εκείνου που είναι σίγουρος όπ δεν θα δικαστιεί για αυτό που πρέπει». Στη συνέχεια η Σμαρώ Οικού ανέφερε πως από την εξεταστική επιτροπή λείπουν βασικοί μάρτυρες, όπως ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας.

«Μιλάμε για μια Εξεταστική Επιτροπή φοβερά ελεγχόμενη. Λείπουν βασικοί μάρτυρες, λείπει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, που είχε ηγηθεί όλης της διαδικασίας και έχει καταθέσει τα εξώδικα. Δεν θα ακούσουμε ποτέ την πλευρά των μηχανοδηγών, των εργαζομένων» υπογράμμισε.

Οσον αφορά τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος δεν κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως κατηγορούμενος στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, η αδερφή του αδικοχαμένου 28χρονου υποστήριξε ότι είναι δειλός.

«Εκανε χρήση ενός δικαιώματος που είχε, Ξέρει ότι υπάρχουν στοιχεία που στην ουσία τον στοχοποιούν και ένα από αυτά είναι το μπάζωμα του χώρου. Είναι η απόλυτη συγκάλυψη σε όλο το έγκλημα» ανέφερε η Σμαρώ Οικού.

Η αδερφή του 28χρονου μηχανοδηγού ανέφερε πως οι οικογένειες των θυμάτων είναι τρομερά απογοητευμένες. «Βιώνουμε άλλη μια φορά στο πετσί μας ότι δικαίωση σε αυτή τη χώρα δεν θα βρούμε. Υπάρχουν οι νόμοι, αλλά ο τρόπος που γίνεται η χρήση τους δεν οδηγεί σε αποτέλεσμα δικαίωσης για εμάς» κατέληξε.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας