Αρχική » Διδυμότειχο: Καρναβαλική παρέλαση-Δηλώσεις συμμετοχής

Διδυμότειχο: Καρναβαλική παρέλαση-Δηλώσεις συμμετοχής

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτισμού και Εθελοντισμού Δήμου Διδ/χου και η ομάδα εθελοντών διοργανώνει την ΚΥΡΙΑΚΗ  10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, καρναβαλική παρέλαση στο Διδυμότειχο.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 16:00 και η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα γίνει στο μέσο περίπου της οδού Ορεστιάδος Αρ. 64 (Αύλειος χώρος επικείμενου πολυκαταστήματος) με κατεύθυνση προς την πλατεία Διδυμοτείχου.

Το άρμα του «Μπέη» θα ανοίξει την παρέλαση και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα γκρουπ των συμμετεχόντων, οι οποίοι ντυμένοι με τις πιο πρωτότυπες, δημιουργικές και ξεχωριστές στολές τους θα μεταδώσουν σε όλους, τον ρυθμό του καρναβαλιού με τρελό κέφι, ξέφρενο χορό και αστείρευτη διασκέδαση.

Στο τέλος της καρναβαλικής παρέλασης, όλα τα GROUP θα παρελάσουν από την εξέδρα στην πλατεία και θα παρουσιάσουν το «θέμα» τους, ενώ θα υπάρχει μουσική από Dj σε όλο το μήκος της παρέλασης.

Παράλληλα στις 18:30, θα λάβει χώρα παραδοσιακό γλέντι στα πλαίσια του εθίμου της «Μπουμπούνας», στον αύλειο χώρο της Λαϊκής Αγοράς, από τον Σύλλογο «ΜΠΕΗ» Διδυμοτείχου, με λουκάνικα και κρασί Δωρεάν για όλο τον κόσμο και την με συμμετοχή της  ορχήστρας  του Κουρούδη Χρήστου όπου θα απογειώσει την διασκέδαση !

Στην Καρναβαλική Παρέλαση συμμετέχουν ως οργανωμένα group:  Σύλλογοι, Σωματεία, Πολιτιστικοί Φορείς, Σχολεία ή μεμονωμένα τμήματα σχολείων, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί, Ομάδες Φοιτητών, Καταστήματα ή πρωτοβουλίες πολιτών καθώς και από άλλους όμορους Δήμους  κ.α.

Όλα τα καρναβαλικά τμήματα για να συμμετέχουν στην παρέλαση θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν Αίτηση Συμμετοχής .

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται από 19 έως 29 Φεβρουαρίου 2024 και θα είναι εφικτή με δυο τρόπους:

  • στο email: kefodid@yahoo.gr
  • στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής ,Πολιτισμού & Εθελοντισμού Δήμου Διδυμοτείχου(ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 3) εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 – 3:00.
  • Ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας https://forms.gle/UDmzZSAvm3UTfSDW9 η οποία βρίσκεται αναρτημένη και στην σελίδα Facebook του Δήμου Διδυμοτείχου.

Τα αμιγώς παιδικά group (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Κ.Δ.Α.Π.) θα προηγούνται στην καρναβαλική παρέλαση. Για τη σειρά εμφάνισης των group ενηλίκων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση την 6η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 και ώρα 13:00 .

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Τα καρναβαλικά τμήματα που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:

  1. Η ομάδα να αποτελείται από 10 τουλάχιστον καρναβαλιστές.
  2. Να έχει συγκεκριμένο θέμα αμφίεσης (παρουσίας) και να μην έχουν δηλωθεί ήδη οι τίτλοι από άλλες ομάδες.
  3. Στο κάθε group θα πρέπει να προηγείται ευδιάκριτη πινακίδα με τον τίτλο του, η οποία θα κατασκευαστεί από το ίδιο το group.
  4. Δεν επιτρέπεται η χρήση ζώων στην παρέλαση.
  5. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν οι ομάδες δική τους μουσική στην παρέλαση.
  6. Αν μια ομάδα αποφασίσει να μην συμμετάσχει στην παρέλαση θα πρέπει μία εβδομάδα νωρίτερα να δηλώσει την ματαίωση της συμμετοχής της .
  7. Εάν κάποιοι φίλοι καρναβαλιστές δεν συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό μελών για τη δημιουργία πληρώματος, μπορούν να συνεργαστούν με άλλους καρναβαλιστές και να συνδιοργανώσουν το group και τη θεματολογία του.
  8. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων είναι αρμόδιοι να διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις από το καρναβαλικό τμήμα που προηγείται.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην παρέλαση με άρμα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:

  1. Η κατασκευή του άρματος βαρύνει οικονομικά τον συμμετέχοντα και δεν επιχορηγείται.
  2. Το όχημα μπορεί να είναι επιβατικό αυτοκίνητο ή αγροτικό φορτηγάκι (μεγαλύτερα οχήματα αποκλείονται).
  3. Το όχημα προηγείται της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης και απομακρύνεται αμέσως όταν φτάσει στην πλατεία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας