Αρχική » 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ: Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους των πυρκαγιών

49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ: Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους των πυρκαγιών

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Αυτή την εβδομάδα ξεκινάει το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή με σύνθημά ”το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” το ταξίδι του στην Αν. Μακεδονία Θράκη με πρώτη στάση τον Έβρο, που μέχρι και τις προηγούμενες μέρες βρισκόταν σε εξέλιξη το προδιαγεγραμμένο έγκλημα με τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νομό. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στην περιοχή όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί με τους κατοίκους της περιοχής βρισκόντουσαν στην πρώτη γραμμή της μάχης της κατάσβεσης κάνοντάς πράξη το σύνθημα ΄΄μόνο ο λαός σώζει το λαό΄΄ ώστε να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες της πυρκαγιάς.

Παράλληλα συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της αποκάλυψης των πραγματικών αιτίων αυτής της καταστροφής, δηλαδή την επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του λαού, σε σχέση με την ικανότητα που επιδεικνύει να υπερασπίζεται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά και τη μάχη της διεκδίκησης για να μπορέσουν να ανασάνουν όλοι οι πληγέντες στην περιοχή. Γι’ αυτούς τους λόγους, οι εκδηλώσεις των φεστιβάλ στην περιοχή μετατρέπονται σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης και διεκδίκησης για τους πυρόπληκτους των καταστροφικών πυρκαγιών.

Την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα στο Πάρκο Ανδριανουπόλεως (Πεύκων).

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Γιώργο Πυργελή, γραμματέα της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κώστας Ζαλουφλής, υποψήφιος Δήμαρχος Ορεστιάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη από τον Γιώργο Χατζή, και συναυλία αλληλεγγύης – διεκδίκησης για τους πυρόπληκτους από τους Παναγιώτη Δόβρη, Δημήτρη Μπερζιγιαννίδη και Τρύφωνα Μπίκο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας