Αρχική » Περιφέρεια ΑΜΑΘ: Παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε πυρόπληκτους

Περιφέρεια ΑΜΑΘ: Παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε πυρόπληκτους

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις πληγείσες περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης από τις καταστροφικές πυρκαγιές, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης-Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Έβρου, κάλεσε στις 5/9/2023 στην Αλεξανδρούπολη σε συνάντηση εργασίας το σύνολο των Φορέων Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της περιοχής.

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος, η Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, η Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) του ΟΚΑΝΑ, και ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας- Περιφερειακό Τμήμα Π.Α.Μ.Θ. Σκοπός της συνάντησης ήταν να διερευνηθούν οι δυνατότητες δημιουργίας ενός δικτύου παροχής κοινωνικών  υπηρεσιών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Οι Φορείς ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προβούν σε μια σειρά ενεργειών, προκειμένου να παρέχουν ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη σε πολίτες και εργαζόμενους Φορέων. Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα κλιμάκια ειδικών ψυχικής υγείας και κοινωνικής φροντίδας των τοπικών Φορέων θα μεταβούν στις πληγείσες περιοχές για να ανιχνεύσουν τις ανάγκες των κατοίκων και να παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και ψυχολογικών συνεπειών των γεγονότων (όπως διαχείριση μετατραυματικού στρες, προβλήματα ύπνου, κρίσεις πανικού, διέγερση κτλ).

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται ως ακολούθως στους:

  1. Περιφέρεια  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Έβρου: 2551355335- 327
  2. Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος, Λ. Δημοκρατίας &  Λεονταρίδου 2, Αλεξανδρούπολη, Τηλ.: 2551038178 και Π. Τσαλδάρη 70, Κομοτηνή, Τηλ.: 2531030468.
  3. Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Τηλ: 2551351745 (γραμμή Ψυχολόγων).
  4. Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) του ΟΚΑΝΑ, Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Τηλ: 25510 21732, 20627
  5. Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας- Περιφερειακό Τμήμα Π.Α.Μ.Θ., Τηλ.: 698 3768189, amakedoniathraki@skle.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας