Αρχική » Περιφέρεια ΑΜΑΘ: Δωρεάν Ψυχολογική υποστήριξη σε πληγέντες

Περιφέρεια ΑΜΑΘ: Δωρεάν Ψυχολογική υποστήριξη σε πληγέντες

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ξεκινά ένα σημαντικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των φορέων ψυχικής υγείας: Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος, Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Τομέας Ψυχικής Υγείας- Ψυχιατρικό Τμήμα και Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν. Ξάνθης.

Η πρωτοβουλία αυτή επιδιώκει να παρέχει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε όσους κατοικούν ή φιλοξενούνται στις πληγείσες περιοχές, αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια, προσφέροντας βοήθεια για την αντιμετώπιση των συναισθηματικών και ψυχολογικών συνεπειών των γεγονότων.

Οι ειδικοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας, θα βρίσκονται κοντά στους κατοίκους με στόχο να παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη και διαχείριση του στρες και του άγχους που προκλήθηκαν από τα συμβάντα. Η παροχή αυτής της υποστήριξης επιδιώκει την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν λόγω της τραυματικής εμπειρίας που βίωσαν οι πληγέντες.

Πέρα από την άμεση παροχή βοήθειας, η πρωτοβουλία αποσκοπεί να στηρίξει την μακροπρόθεσμη αποκατάσταση των πληγέντων κοινοτήτων. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεσμεύεται να παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και την υποστήριξη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την καταστροφή.

Επιπλέον, αναγνωρίζουμε ότι η έκθεση σε τραυματικά γεγονότα, όπως οι πυρκαγιές, μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως αίσθηση μουδιάσματος, συναισθηματική απομάκρυνση, αναβίωση του γεγονότος, μέσα από εικόνες, σκέψεις, εφιάλτες, έντονα συμπτώματα άγχους όπως αϋπνία ή αυξημένη διεγερσιμότητα.

Εάν εσείς ή κάποιος οικείος σας δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει αυτά τα συναισθήματα, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από ειδικό ψυχικής υγείας.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος ως φορέας παροχής ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών, ανταποκρινόμενη με ευαισθησία στις  ψυχολογικές ανάγκες των ανθρώπων των Νομών Έβρου και Ροδόπης, παρέχει δωρεάν Ψυχολογική υποστήριξη. Σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας, έχει προγραμματίσει επίσκεψη σε όλους τους οικισμούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού.

Επικοινωνία:

  • Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος – Λ. Δημοκρατίας και Λεονταρίδου 2, Αλεξανδρούπολη- 25510 38178 και Π. Τσαλδάρη 70 Κομοτηνή – 25310 30468.
  • Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Τηλ: 25510 74776
  • Τομέας Ψυχικής Υγείας-Ψυχιατρικό Τμήμα και Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ. Ν. Ξάνθης – Τηλ: 25413 51202

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας