Αρχική » Παιδικά Χωριά SOS: Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας ‘’me.ta.ci’no 2’’

Παιδικά Χωριά SOS: Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας ‘’me.ta.ci’no 2’’

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά,το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS παρουσιάζειτη βιωματική φωτογραφική διαδρομή παιδιών από την Ουκρανία και την κοινότητα.

Το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί στην Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας ‘’me.ta.ci’no 2’’, με έργα των απόφοιτων του Εργαστηρίου Φωτογραφίας 2022-2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Δ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 20 και 21 Σεπτέμβριου 2023.  

Το Εργαστήριο Φωτογραφίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021, με καθηγητή τον Νίκο Κωστόπουλο, και μέχρι στιγμής, το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 70 μαθητές, ανήλικοι πρόσφυγες που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη ή σε γειτονικούς νομούς και παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία εκτοπίστηκαν από τη χώρα τους, κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η φωτογραφία έγινε το μέσο έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων, αλλά και το μέσο επικοινωνίας με την κοινωνία και το νέο περιβάλλον.

Στη φετινή, ακόμα μεγαλύτερη, έκθεση παρουσιάζονται τα έργα, οι ιστορίες και οι οπτικές των παιδιών του εργαστηρίου, σε μία φωτογραφική διαδρομή βιωμάτων, στην οποία αποτυπώνονται η αγωνία, οι δυσκολίες του πολέμου, τα όνειρα και η ελπίδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η παρουσία μας ενθαρρύνει τη δημιουργία και την έκφραση των συναισθημάτων των παιδιών,ενώ ταυτόχρονα, υποστηρίζουμε το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, που βρίσκονται σταθερά δίπλα στα παιδιά, με τρόπους ουσιαστικούς και δημιουργικούς.

Πληροφορίες Έκθεσης:

  • Τετάρτη 20/09, 18:00-20:00
  • Λειτουργίας: Πέμπτη 21/09, 10:00 – 20:00
  • Αποθήκη Δ’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και διεξάγεται με την ευγενική χορηγία της Starbucks.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS και τον Παιδικό Ξενώνα SOS. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

The Kompany | Βιβιέν Θωμά | mob: 694 9962257 | email: vivienne.thomas@thekompany.gr

The Kompany | Δήμητρα Χαραλαμπίδη| mob: 6970 330331 | email: dimitra.charalampidi@thekompany.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας