Αρχική » Δ. Πέτροβιτς «Εν Έργω Μαζί»: “Τους καλώ σε debate. Να ειπωθούν οι αλήθειες”

Δ. Πέτροβιτς «Εν Έργω Μαζί»: “Τους καλώ σε debate. Να ειπωθούν οι αλήθειες”

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το βράδυ του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της παράταξης «Εν Έργω Μαζί» στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης.

Παρευρέθηκαν νυν Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι των επικείμενων Περιφερειακών και δημοτικών εκλογών καθώς και πλήθος κόσμου. 

DCIM\102MEDIA\DJI_0316.JPG

Μετά την τελετή του Αγιασμού, στην ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης “Εν Έργω Μαζί”, υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Δημήτρης Πέτροβιτς είπε τα εξής:

“Σήμερα είμαστε όλοι εδώ γιατί επί της ουσίας αυτό οφείλουμε να κάνουμε. Απέναντι σ’ αυτή την πόλη και στους συμπατριώτες μας, να υπηρετήσουμε αυτό το λειτούργημα. Γιατί το να υπηρετείς τους πολίτες, τους συμπολίτες σου, τους συνδημότες σου είναι λειτούργημα! Αυτό όμως δεν το ξέρουν όλοι.

Εγώ θέλω να σας πω ότι μέσα από αυτή την ομάδα, η οποία στην πορεία έγινε οικογένεια. Πιστέψαμε όλοι ότι μπορεί να υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτόν τον Δήμο, τον Δήμο των χαμένων ευκαιριών, που πρέπει επιτέλους να μπορέσει να ατενίσει το μέλλον στη νέα εποχή.

Εμείς είμαστε εδώ, με τις προτάσεις μας, το πρόγραμμα μας, που έχει ορίζοντα δεκαπενταετίας. Μιλούμε για την Αλεξανδρούπολη, τις Φέρες και την Τραϊανούπολη του 2040. Και όχι του 2030, όπως άλλοι.

Και βέβαια σε μια πορεία, με όρους αλήθειες και αξιοπρέπειας! 

Γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η αξιοπρέπεια, σήμερα αυτό που λέμε θα πρέπει να ισχύει και αύριο. Να μπορείς τον συνδημότη σου να τον κοιτάς στα μάτια. Όταν προχωράς να μη λέει κουβέντες πίσω από την πλάτη σου. Όταν σε βλέπει να σε χαιρετάει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό! Και αυτό μπορούμε να το κερδίσουμε όλοι μας, γιατί λέμε την αλήθεια και θέλουμε να λέμε την αλήθεια.

Δυστυχώς όμως βιώσαμε μέχρι στιγμής, μία περίοδο όπου δεχτήκαμε συκοφαντικά πυρά, από διάφορες κατευθύνσεις κι από διάφορα κέντρα. Για εμάς όμως αυτά δεν έχουν αξία δε μας αγγίζουν. Τους τα επιστρέφουμε…

DCIM\102MEDIA\DJI_0356.JPG

Είπαν δεν θα κατέβουμε, δεν θα είμαστε υποψήφιοι. 

Είπαν ότι θα ξαναγυρίσω στην περιφέρεια, ότι κάνω παιχνίδια.

Τους πληροφορώ ότι είμαι στην περιφέρεια και ότι θητεία μου λήγει 31 Δεκεμβρίου 2023. 

Αλλά σήμερα, πρώτος μεταξύ ίσων, ως επικεφαλής μίας ομάδας ανθρώπων που αγαπούν την πόλη και θέλουν να προσφέρουν στις επόμενες γενιές.  Διεκδικούμε το Δήμο Αλεξανδρούπολης όχι απλά με αξιώσεις, αλλά με πορεία προς τη νίκη.

Δυστυχώς και δεν θα επεκταθώ περισσότερο, γιατί σήμερα είναι μέρα ευλογιάς και εγκαινίων, μία μέρα αγιασμού.

Θα πω μόνο ότι διάγουμε μία βουβή προεκλογική περίοδο. Με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Κάποιοι θέλουν αυτή η περίοδος να είναι βουβή. Να μην ακούγονται αλήθειες. Να μη γίνεται διάλογος. Να πάμε πάμε έτσι στις κάλπες και να γίνει αυτό που έχουν σχεδιάσει. 

Λοιπόν σήμερα από αυτό το βήμα. Τους καλώ σε δημόσιο διάλογο σε debate. Να ειπωθούν οι αλήθειες να μην κρύβονται. Να μην έχουμε κλειστά στόματα πίσω από κλειστές πόρτες και συμφωνίες στο σκοτάδι.

Άλλοι κάνουν συμφωνίες εμείς δεν κάνουμε συμφωνίες. Δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον της Αλεξανδρούπολης, ούτε των Φερών, ούτε της Τραϊανούπολης. Είμαστε εδώ για να το υποστηρίξουμε και θα είμαστε πραγματικά πρωτοπόροι σε ότι κι αν χρειαστεί για να υπηρετήσουμε το συνδημότες μας. 

Θέλουμε όλα να βγουν στο φως. Θέλουμε περισσότερο φως σε αυτή την πόλη. Θέλουμε πραγματικά να ακουστούν οι αλήθειες. Μέσω ενός δημοκρατικού διαλόγου και όχι να γίνονται κάποια πράγματα υπό τύπον διαλόγου σε σκοτεινά δωμάτια, πίσω από κλειστές πόρτες.

Διάλογος λοιπόν, δημόσιος διάλογος, να ακούσουν οι πολίτες, να ειπωθούν αλήθειες. Για έργα, γιατί εμείς έχουμε έργο, έργο μετρήσιμο, σε 200 χλμ. νόμο. 

Εμείς όταν έγινε η μεγάλη καταστροφή με τις πυρκαγιές ήμασταν εκεί, υποστηρίζαμε τους πυροσβέστες. Κάποιοι όμως ήταν πίσω, κρυμμένοι στα γραφεία τους και κλείναν κουτάκια στους συνδυασμούς τους, γιατί αυτό τους ενδιέφερε. Ήταν κρυμμένοι εμείς ήμασταν εκεί. Ας ακουστούν οι αλήθειες λοιπόν. 

Ας ακουστούν οι αλήθειες μέσα από ένα δημοκρατικό διάλογο, όπως αρμόζει σε αυτή την κοινωνία και ας επιλέξει ο λαός. Ας επιλέξουν όλοι αυτοί που είναι το εκλογικό σώμα και πιστεύω ότι έχουν την γνώση και την σύνεση να επιλέξουν σωστά και τους εμπιστεύομαι. 

Αλλά να ξέρουν ένα πράγμα και αυτό είναι το πολύ σημαντικό. Σε αυτές τις εκλογές, ο δήμαρχος πρέπει να έχει το στίγμα του από την πρώτη Κυριακή, όχι από την δεύτερη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Πρέπει με αυτό το κριτήριο να πάνε στις κάλπες. Και όχι με το κριτήριο της δεύτερης Κυριακής. Πρέπει από την πρώτη Κυριακή να δουν ποιος είναι ο επικεφαλής, ποια πρόσωπα απαρτίζουν το συνδυασμό και έτσι να αποφασίσουν με ιδιαίτερα κριτήρια και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για την επόμενη μέρα. 

Προχωράμε μαζί για να φέρουμε την πραγματική αλλαγή, να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το αύριο αυτού του τόπου, για τις επόμενες γενιές, για αυτές τις γενιές που τους αξίζει ένα καλύτερο αύριο. 

Μια πόλη που πραγματικά έχει απεριόριστες δυνατότητες, αυτές δυνατότητες όλοι εμείς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε.

Μαζί μπορούμε! “

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας