Αρχική » Δημοσχάκης: Αίτημα λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου Φερών

Δημοσχάκης: Αίτημα λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου Φερών

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη (15/9) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτοντας νέα Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπ. Υγείας, για την καθυστερημένη έναρξη του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Φερών!

Επανερχόμενος στο ζήτημα, αναφέρει ότι σε συνέχεια κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων, συναντήσεων και προφορικών ενημερώσεων της Ηγεσίας του Υπουργού Υγείας της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου (Βλ. αναλυτικά) είχε διασφαλιστεί ήδη από τις αρχές του έτους 2021, σε άμεσο χρόνο, η παραμονή του καινούργιου μικροβιολογικού εξοπλισμού στην ιδιοκτησία του Πολυδύναμου Ιατρείου.

Ενώ συνάμα είχε εξασφαλιστεί και το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες στην τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς, η εν λόγω υγειονομική μονάδα, η οποία ανήκει διοικητικά στο ΚΥ Σουφλίου, υπαγόμενη στην 4η Υ.Π.Ε, δεν έχει τεθεί, σε λειτουργία γιατί εκκρεμεί η παραγγελία των αναλώσιμων χημικών αντιδραστηρίων και ενός βιοχημικού οργάνου.

Στην κατατεθείσα Γραπτή του Ερώτηση ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό τον οποίο επισκέφθηκε την Παρασκευή (15/9/23) & λεπτομερώς ενημέρωσε, για την υφιστάμενη κατάσταση αναφορικά με την μη λειτουργία του Μικροβιολογικού εργαστηρίου, τονίζοντας ότι η σύμβαση εργασίας της τεχνολόγου εργαστηρίων που διορίστηκε στο Ιατρείο αυτό, εδώ και δύο έτη, εκπνέει τον προσεχή Νοέμβριο.

Καθώς επίσης εάν υπάρχει ο σχεδιασμός σχετικής έρευνας για καταλογισμό ευθύνης ώστε να γίνουν νέες παρεμβάσεις από την ηγεσία του Υπουργείου για να τεθεί σε λειτουργία, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα γεωγραφικά πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Αναλυτικά η Ερώτηση :

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΈΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΕΡΩΝ ΕΒΡΟΥ!

Η έναρξη λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Πολυδύναμου Ιατρείου Φερών του Δήμου Αλεξ/πολης παραμένει πάγιο και χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινότητας καθώς και των παρακείμενων οικισμών & χωριών.

Η εν λόγω υγειονομική δομή, η οποία ανήκει διοικητικά στο ΚΥ Σουφλίου, υπαγόμενη στην 4η Υ.Π.Ε, εξυπηρετεί 10.000 περίπου κατοίκους, δυο (2) Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης (ΤΣΦ), δυο (2) Μ/Κ Ταξιαρχίες, ενώ παράλληλα, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή κατά την περίοδο της πανδημίας, με δεκάδες καθημερινά rapid tests, εξυπηρετώντας την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση..!

Σε συνέχεια κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων, διασφαλίστηκε στις αρχές του Ιανουαρίου 2021 η παραμονή ενός καινούργιου μικροβιολογικού εξοπλισμού -ο οποίος βρισκόταν στις αποθήκες- με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, καθώς η διαδικασία έγγραφο-διαγραφής κατά το ήμισυ στο ΠΓΝΑ και στο ΚΥ Σουφλίου αντίστοιχα από την 4η Υ.Π.Ε, τελικά ανεστάλη…

Ενώ συνάμα, είχε ολοκληρωθεί και η διαδικασία απόσπασης μιας κατάλληλης επιστήμονος από ΠΓΝΑ, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του εργαστηρίου μέχρι να τοποθετηθεί μέσω διαγωνισμού ο μόνιμος..!

Μάλιστα, η εν λόγω τεχνολόγος εργαστηρίων έχει διοριστεί στο Πολυδύναμο Ιατρείο Φερών εδώ και δύο έτη και δυστυχώς δεν μπορεί να εργαστεί στον τομέα της, μιας και το εργαστήριο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η λειτουργία του με την σύμβαση πρόσληψης της, μάλιστα, να εκπνέει τον προσεχή Νοέμβριο.

Είχαν εξασφαλιστεί οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές, οι χώροι, τα έπιπλα, το επιστημονικό προσωπικό & αναμένονταν τα χημικά αντιδραστήρια προκειμένου να αρχίσει η λειτουργία ενός πλήρους & χρήσιμου στους πολίτες, επαγγελματικού Μικροβιολογικού Εργαστηρίου.

Ενώ λοιπόν είχαν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να τεθεί σε άμεση λειτουργία το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πολυδύναμου Ιατρείου, δυστυχώς βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα η παραγγελία των αναγκαίων χημικών αντιδραστηρίων καθώς και η τοποθέτηση ενός βιοχημικού μηχανήματος.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ερωτάσθε :

· Έχετε γνώση της υπάρχουσας κατάστασης αναφορικά με την αδυναμία έναρξης λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Πολυδύναμου Ιατρείου Φερών;

· Βρίσκεται στον σχεδιασμό του Υπουργείου η δρομολόγηση όλων των απαραίτητων ενεργειών, προκειμένου να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας περί αναβαθμισμένης λειτουργίας του;

. Θα διερευνηθεί η εν λόγω υπόθεση σε βάθος για τις καθυστερήσεις , αλλά & γιατί μολονότι προσφέρθηκαν από ιδιωτική εταιρεία τα αναγκαία αντιδραστήρια υπό τύπον δωρεάς δεν έγινε αυτή αποδεκτή..;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας