Αρχική » Συναγερμός στην κυβέρνηση για τις φωτιές – Στη Βουλή φέρνει το θέμα ο πρωθυπουργός

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τις φωτιές – Στη Βουλή φέρνει το θέμα ο πρωθυπουργός

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στόχοι της κυβέρνησης να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές και να μην θεωρήσουνοι πολίτες, ότι η καταστροφή πρέπει να θεωρείται δεδομένη

Μία ακόμα κρίση καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το φετινό καλοκαίρι να μοιάζει ατελείωτο και εξίσου βαρύ με εκείνο του 2021.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι ο χειρότερος μήνας της πιο ανάλαφρης εποχής του χρόνου θα ήταν ο Ιούλιος, όμως δυστυχώς ο Αύγουστος τον ξεπερνάει. Η Πάρνηθα ξημερώνει στις φλόγες, η Αλεξανδρούπολη καίγεται για ακόμα ένα 24ωρο, ο κρατικός μηχανισμός είναι εξαντλημένος και οι μάχες στα πύρινα μέτωπα τα οποία ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο, μαίνονται. Στην κυβέρνηση έχει σημάνει εδώ και πολλά 24ωρα συναγερμός και οι βασικοί στόχοι είναι δυο: Να μην χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές και να μην φτάσουν οι πολίτες στο σημείο, να θεωρούν ότι το καταστροφικό πέρασμα των πυρκαγιών πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Η κυβέρνηση εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη της για τον φρικτό θάνατο των 18 μεταναστών που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, με τον αρμόδιο υπουργό να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά των διακινητών. «Καταγγέλλουμε, εκ νέου, τη δολοφονική δράση των εγκληματιών διακινητών (και όσους τους διευκολύνουν) και το εμπόριο των παράτυπων ροών, το οποίο είναι αυτό που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή πολλών μεταναστών και στη στεριά και στη θάλασσα», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Όπως επισημαίνουν με νόημα κυβερνητικές πηγές, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές, αλλά όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών. Και επισημαίνουν, ότι τα όσα βιώνουμε με τα ακραία καιρικά φαινόμενο δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.

Η δέσμευση ότι η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, μέσω των αρμοδίων αρχών, προβαίνει και θα συνεχίσει να το κάνει, σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών ισχύει στο ακέραιο και μάλιστα εξετάζει κάθε καταγγελία. Μάλιστα με αφορμή το απίστευτο περιστατικό στην Αλεξανδρούπολη όπου τρεις άνδρες «συνέλαβαν» μετανάστες και τους έβαλαν σε κλουβί παρακνώντας και άλλους να το κάνουν η κυβέρνηση διαμηνύει ότι «φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος και δεν θα αναλωθεί να απαντά στα κατηγορώ της αντιπολίτευσης και δεσμέυεται ότι η ώρα του απολογισμού δεν θα αργήσει».

Μάλιστα, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, μόλις κοπάσουν τα πύρινα μέτωπα τα οποία έχουν κατακάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα.

Πηγή: https://www.news.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας