Αρχική » Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για τους πυρόπληκτους

Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για τους πυρόπληκτους

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σήμερα, Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των δημοτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Οι ενδιαφερόμενοι πυρόπληκτοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού στην οδό Καρτάλη 2, Πολυκοινωνικό Δήμου Αλεξανδρούπολης (στο φουαγιέ του Πολυκοινωνικού).

Επισυνάπτεται η αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για αποζημιώσεις ζημιών σε α’ ή β΄κατοικίας.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει από την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 και θα διαρκέσει 45 ημέρες, δηλ. ως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023.

Τηλ. Πληροφοριών: 2551350168, 2551350255 και 2551350239.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

(ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΛΙΠΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ)

  1. Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου (Δίνεται απ’ την Υπηρεσία).
  2. Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Έντυπο Ε1) του 2022, για το οποίο υποχρεούται να έχει υποβάλλει δήλωση ο αιτών ή έχει ήδη υποβάλλει (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας ή της δευτερεύουσας ιδιόκτητης κατοικίας  και τον αριθμό των εξαρτώμενων ή/ και φιλοξενούμενων μελών του δικαιούχου).
  3. Τελευταία υποβληθείσα Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Έντυπο Ε9) συνοδευόμενης από υπεύθυνη δήλωση  στην οποία θα δηλώνεται ότι δεν υπάρχει μεταβολή, σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας (δίνεται απ’ την Υπηρεσία) .
  4. Δελτίο επανελέγχου της Επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ)  του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και όταν δεν υπάρχει, τότε βεβαίωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
  5. Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κλπ, η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών, μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι. (Υπεύθυνη Δήλωση που δίνεται από την Υπηρεσία).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΜΕΑ (με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω)

Εκτός από τα παραπάνω, συν τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  1. Γνωμάτευση – Βεβαίωση Διευθυντή Κλινικής Νοσοκομείου   Ε.Σ.Υ., στην οποία αναφέρεται ότι ο αιτών ή η αιτούσα υπέστη μόνιμη σωματική βλάβη, η οποία προκλήθηκε εξαιτίας φυσικής καταστροφής.
  2. Γνωμάτευση ΚΕ.ΠΑ. ( Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) σε ισχύ, για το είδος της πάθησης, το ποσοστό αναπηρίας και τη διάρκειά της.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας