Αρχική » Π. Μιχαηλίδης: Να ενταχθεί και ο πυρόπληκτος Έβρος στο πρόγραμμα δωρεάν διακοπές με το «ΕΒΡΟΣ PASS»

Π. Μιχαηλίδης: Να ενταχθεί και ο πυρόπληκτος Έβρος στο πρόγραμμα δωρεάν διακοπές με το «ΕΒΡΟΣ PASS»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ειδικό πρόγραμμα για την ενίσχυση του τουρισμού στον Έβρο που δοκιμάζεται από την πυρκαγιά ζητά ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δλημου Αλεξανδρούπολης, Παύλος Α. Μιχαηλίδης από την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Στο πρόσφατο παρελθόν η Ρόδος, η Σάμος, η Εύβοια μέσα από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού υπήρξε ενίσχυση του τουρισμού τους. Τώρα ο Δημοτικός Σύμβουλος ζητά από βουλευτές και διοικητικούς να εργαστούν ώστε να εφαρμοστεί και στην περίπτωση του Έβρου.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ενώ η διάρκειά του θα είναι ένα έτος. Το πρόγραμμα θα αφορά χιλιάδες ενδιαφερόμενους που περιμένουν να ανοίξουν οι αιτήσεις, ώστε να διεκδικήσουν μία δεύτερη ευκαιρία για διακοπές. Ειδικότερα, όπως τόνισε η αρμόδια υπουργός το πρόγραμμα «έχει στόχο να αναδείξει και προορισμούς και τις άλλες εποχές του χρόνου, ενισχύοντας την προσπάθεια για διεύρυνση της σεζόν», ενώ υπογράμμισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1,  ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει διαφορές με τον πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του τουρισμού στη Ρόδο, μέσα από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ανάλογα με αυτά που υπήρξαν για άλλες πληγείσες περιοχές στο πρόσφατο παρελθόν, όπως για παράδειγμα στην Σάμο και την Εύβοια. Το πρόγραμμα αυτό επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι στη δικαιοδοσία του.

Είναι πλέον αυτονόητο πως ο δοκιμαζόμενος από τις πυρκαγιές νομός του Έβρου, θα πρέπει άμεσα να ακολουθήσει τα ευεργετήματα που σχεδιάζονται για το νησί της Ρόδου, μια και στα μέσα Αυγούστου, περιόδο που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος στον ακριτικό νόμο, ο τομέας του τουρισμού έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Οι βουλευτές του νομού, η ΠΕΔ και όλα τα δημοτικά συμβούλια θα πρέπει να εργαστούν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, λαμβάνοντας από σήμερα σχετικές δεσμεύσεις και από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που επισκέπτονται την περιοχή.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Αλεξανδρούπολης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας