Αρχική » Κουτσούμπας από Αλεξ/πολη: Αντί να σπαταλά δημόσιο χρήμα ο Μητσοτάκης, να ενισχύσει την Πυροσβεστική

Κουτσούμπας από Αλεξ/πολη: Αντί να σπαταλά δημόσιο χρήμα ο Μητσοτάκης, να ενισχύσει την Πυροσβεστική

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψή του στην πυρόπληκτη Αλεξανδρούπολη, τονίζοντας πως «αντί να συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές και να χρησιμοποιεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αντί να σπαταλά αυτό το χρήμα, θα πρέπει να το δώσει για να ενισχυθεί η Πυροσβεστική και η Δασική Υπηρεσία»

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε την Τετάρτη την Αλεξανδρούπολη, η οποία δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας αρχικά ενημερώθηκε από τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος είναι επικεφαλής του συντονιστικού της Υπηρεσίας για τη φωτιά στην περιοχή και συνομίλησε με τους πυροσβέστες για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα.

Αμέσως μετά, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και με τους αντιπεριφερειάρχες Έβρου και Τουρισμού και στη συνέχεια δήλωσε πως «βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην Αλεξανδρούπολη, για να ενημερωθούμε άμεσα, δια ζώσης, για την κατάσταση, να εκφράσουμε ταυτόχρονα την αλληλεγγύη μας στον πληθυσμό της περιοχής για τις μεγάλες καταστροφές».

«Να διεκδικήσουμε, να παλέψουμε όλοι μαζί, έτσι ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις – αφού βεβαίως πρώτα σβήσει αυτή η καταστροφική πυρκαγιά – να αποζημιωθούν δηλαδή οι πολίτες, γιατί έγιναν μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες, σε σπίτια, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και φυσικά είχε και μεγάλη επιβάρυνση, μεγάλη καταστροφή το περιβάλλον, ο δασικός πλούτος της περιοχής», τόνισε επίσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τεράστιες πολιτικές ευθύνες έχει η κυβέρνηση»

Ο γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως αυτές τις μέρες «καίγεται όλη η Ελλάδα, χάνονται ανθρώπινες ζωές, καταστρέφονται περιουσίες και η κυβέρνηση έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για το ότι δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα όλο το προηγούμενο διάστημα».

«Αλλά  κυρίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «γιατί σήμερα, αυτές τις μέρες που καίγεται η Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, αντί να σπαταλά το δημόσιο χρήμα που πληρώνει ο ελληνικός λαός με ιδρώτα, κόπους και θυσίες μέσα απ’ την μεγάλη φορολογία, αντί να στέλνει οπλικά συστήματα στον Ζελένσκι, στους Ναζί του Αζόφ, να εκπαιδεύει πιλότους Ουκρανούς στα F-16, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, αντί να συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές και να χρησιμοποιεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να γίνεται ορμητήριο για πολεμικές στρατιωτικές αποστολές στην περιοχή με μεγάλο κόστος, που αυτή δεν είναι ανάπτυξη, αλλά είναι ανασφάλεια για τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα για το λαό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αντί, λοιπόν, να σπαταλά αυτό το χρήμα, θα πρέπει να το δώσει για να ενισχυθεί η Πυροσβεστική με προσωπικό, με πυροσβεστικά οχήματα, με πυροσβεστικά αεροπλάνα, να φτιαχτούν υποδομές, το καλοκαίρι για τις πυρκαγιές, το φθινόπωρο και τον χειμώνα για τις πλημμύρες, για τις χιονοπτώσεις». 

Και προσέθεσε πως πρέπει να ενισχυθεί η δασική υπηρεσία, να ανασυσταθούν τα Δασαρχεία «που έχουν ουσιαστικά εγκαταλειφθεί, να μπει καινούργιο προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στις δασικές υπηρεσίες. Εκεί έπρεπε να πηγαίνει το κρατικό χρήμα, εκεί έπρεπε να δίνονται χρηματοδοτήσεις, εκεί πρέπει να πάνε ύστερα ως αποζημιώσεις προς τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τον λαό της Θράκης, που πλήττεται βάναυσα αυτές τις μέρες».

«Δεν μας φταίνε ο «στρατηγός άνεμος» και η κλιματική αλλαγή»

«Δεν μπορούμε να στρέφουμε τα πυρά μας ούτε στον ‘στρατηγό άνεμο’, ούτε στην κλιματική αλλαγή, αυτά πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα, η κατάσταση έτσι είναι κάθε καλοκαίρι και θα χειροτερεύει από ‘δω και πέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως δεν μπορούμε επίσης «να τα ρίχνουμε στην αμέλεια διαφόρων πολιτών, που κι αυτή υπάρχει και θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν τα μέτρα τους, ούτε σε μετανάστες, πρόσφυγες, που φεύγουν από τις χώρες τους και έρχονται εδώ».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στο πρωτοφανές περιστατικό στον Έβρο, με την «σύλληψη» μεταναστών από αυτόκλητους «πολιτοφύλακες», υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να δημιουργούνται μίση, αντιπαλότητες και ο ελληνικός λαός να συμμετέχει σε τέτοιες ‘πρωτοβουλίες’ που παίρνουν διάφοροι απαράδεκτοι, φασίστες και εδώ στην περιοχή, ακροδεξιά μορφώματα, όπως του κ. Βελόπουλου και άλλοι, γύρω απ’ αυτό το ζήτημα. Είμαστε κάθετοι σε όλα αυτά τα ζητήματα!». 

Καταλήγοντας, τόνισε πως το ζήτημα είναι: «Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενίσχυση όλων των πυροσβεστικών μέσων, ενίσχυση όλων των υποδομών που χρειάζεται η χώρα, πρόβλεψη γι’ αυτά τα ζητήματα. Μόνο έτσι θα ανασάνει ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μόνο έτσι θα πάμε μπροστά και θα έχουμε ανάπτυξη σε όφελος του ελληνικού λαού».

Στη συνέχεια, ο γραμματέας του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, τη δύσκολη κατάσταση με τον καπνό, την εκκένωση του νοσοκομείου κ.ά.

Τέλος, επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών του νόμου Ροδόπης, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη δοκιμαζόμενη από τις πυρκαγιές περιοχή.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας