Αρχική » «Ήθελα να τους βοηθήσω γιατί είχαν εγκαύματα» λέει τώρα ο άνδρας που «συνέλαβε» τέσσερις μετανάστες

«Ήθελα να τους βοηθήσω γιατί είχαν εγκαύματα» λέει τώρα ο άνδρας που «συνέλαβε» τέσσερις μετανάστες

από statusradio.gr
0 σχόλιο

«Δεν τους συνέλαβα» λέει ο ίδιος – Προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ζητάει να καταθέσουν οι μετανάστες και τονίζει ότι η αλήθεια θα «λάμψει»

«Οι μετανάστες ήταν καμένοι από τις φωτιές, εμείς τους δώσαμε νερό και περιποιηθήκαμε τα εγκαύματά τους». Αυτό ισχυρίζεται ο νέος αυτόκλητος «σερίφης» που φέρεται να «συνέλαβε» τέσσερις μετανάστες στον Έβρο και ανάρτησε το σχετικό βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο άντρας που τη Δευτέρα παρουσιάστηκε στην ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, συνοδεία δικηγόρου, δίνει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτήν που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει πως ποτέ δεν άσκησε βία ενάντια των μεταναστών που φαίνονται στο βίντεο να είναι στο έδαφος και πως τους εντόπισε σε άσχημη κατάσταση με εγκαύματα από τις φωτιές. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως προσπάθησε επανειλημμένα να καλέσει σε βοήθεια και φρόντισε τις πληγές τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άντρας υποστηρίζει πως δεν πιστεύει ότι ευθύνονται οι μετανάστες για τις πυρκαγιές και ότι δεν τους συνέλαβε, αντιθέτως λέει ότι προσπάθησε να τους βοηθήσει καθώς έτρεχαν για να γλιτώσουν από τη φωτιά και είχαν υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα. Προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ο ίδιος ζητάει να καταθέσουν οι μετανάστες και τονίζει ότι η αλήθεια θα «λάμψει».

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, ο αυτόκλητος «σερίφης» είχε κάνει την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Κώδικας Ποινικής Δικονομιας άρθρα 275 – 279 (4620/2019)
Πολίτες έχουν το δικαίωμα να συλλάβουν δράστη προκειμένου για αυτόφορα κακούργηματα και πλημμελήματα και να προχωρήσουν στην άμεση μεταγωγή τους στον εισαγγελεα!!! Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ. Είναι ποινικό αδίκημα…. Και όπως βλέπετε έχει δικαίωμα ο κάθε Έλληνας να παραδίνει στον εισαγγελέα και στις αρχές αυτούς που έρχονται παράνομα στην χώρα».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας