Αρχική » Δήμος Αλεξ/πολης: Στο δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων για την κάλυψη του ψηφιακού κενού και την προώθηση της ψηφιακής ένταξης

Δήμος Αλεξ/πολης: Στο δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων για την κάλυψη του ψηφιακού κενού και την προώθηση της ψηφιακής ένταξης

από statusradio.gr
0 σχόλιο
Σε ένα νέο δίκτυο πόλεων που στοχεύει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την τόνωση της ψηφιακής ένταξης ανήκει πλέον ο Δήμος Αλεξανδρούπολης που συμμετέχει μαζί με άλλες 7 πόλεις στο πρόγραμμα DIGI-INCLUSION, URBACT IV.

Το δίκτυο DIGI-INCLUSION αποσκοπεί στην κάλυψη του ψηφιακού κενού και την προώθηση της ψηφιακής ένταξης όχι μόνο παρέχοντας πρόσβαση στην τεχνολογία αλλά δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες και να ενδυναμωθούν επαρκώς για να επωφεληθούν πλήρως από τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος.

Το δίκτυο έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Παρακολούθησης URBACT IV και είναι ένα από τα 30 Δίκτυα Σχεδιασμού Δράσης σε όλη την Ευρώπη που αποτελείται από 252 μεμονωμένους εταίρους από 28 ευρωπαϊκές χώρες που είναι δικαιούχοι Να σχεδιάσουν σχέδια δράσης για την προώθηση της βιώσιμης ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Η αποστολή του URBACT είναι να δώσει τη δυνατότητα στις πόλεις να συνεργαστούν και να αναπτύξουν ολοκληρωμένες λύσεις σε κοινές αστικές προκλήσεις, μέσω δικτύωσης, διδαχής από τις εμπειρίες του άλλου, αντλώντας διδάγματα και εντοπίζοντας καλές πρακτικές για τη βελτίωση των αστικών πολιτικών.

Το δίκτυο Digi-Inclusion, με επικεφαλής την πόλη Mollet del Vallès (Ισπανία), περιλαμβάνει εκτός από την Αλεξανδρούπολη (Ελλάδα), τις πόλεις Γκντανσκ (Πολωνία), Iasi (Ρουμανία), Jelgava (Λετονία), Torres Vedras (Πορτογαλία), την περιοχή Zenica-Doboj Canton (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), τον αναπτυξιακό οργανισμό της Côte d’Opale (Boulogne sur mer- Γαλλία) και τον περιφερειακό οργανισμό Lepida (Μπολόνια – Ιταλία).
Από την 1η Ιουνίου 2023 έως τον Δεκέμβριο του 2025, αυτοί οι εταίροι θα ανταλλάξουν, θα μάθουν ο ένας από τον άλλο, θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και θα αναπτύξουν Ολοκληρωμένα Σχέδια Δράσης για να αντιμετωπίσουν τις τοπικές τους προκλήσεις σχετικά με την ψηφιακή ένταξη. Το δίκτυο Digi-Inclusion πραγματοποίησε την 1η επίσημη διαδικτυακή εναρκτήρια συνάντηση στις 29 και 30 Ιουνίου 2023. Το επόμενο βήμα για τους εταίρους του Digi-Inclusion θα είναι να παρευρεθούν στο URBACT IV Summer University, μια εκδήλωση ανάπτυξης ικανοτήτων για τις τρέχουσες πόλεις URBACT εκπροσώπων από όλη την Ευρώπη που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε (Σουηδία) από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου έως την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας