Αρχική » Κ. Κούσαντας: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την παράνομη μετανάστευση

Κ. Κούσαντας: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την παράνομη μετανάστευση

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Γράφει ο Κώνταντίνος Κούσαντα, Αντιστράτηγος ε.α.

1. Οι δικαιολογίες της ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και ΜEΣΩΝ  πρέπει να σταματήσουν και να έρθει η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠIΠΕΔΑ.

2. Σε 3, 5 χρόνια από τον Ιανουάριο του 2020 έχουν προσληφθεί εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες ως προσωπικό Συνοριοφυλάκων και της Ελληνικής Ακτοφυλακή ενώ έχουν διατεθεί:

A. Σύγχρονοι εξοπλισμοί θερμικών καμερών,

B. Drones και ραντάρ επιφάνειας,

Γ. Ελικόπτερα των ΕΔ και της FRONTEX 

Δ. Συστήματα επικοινωνιών,

Ε. Ειδικά οχήματα και νέα ταχυκίνητα σκάφη,

ΣΤ. Περιφράξεις σε μεγάλο μέρος των χερσαίων συνόρων,

Ζ. Επίγεια και εναέρια μέσα της FRONTEX (σύνολο 15),

Η. Διατίθεται σε real time ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ παράνομων μεταναστών που έχει η FRONTEX σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές.

3. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να βρίσκεται ιστιοπλοϊκό με παράνομους μετανάστες στην Λακωνία ή στα ΚΎΘΗΡΑ και να διασχίζει επί ώρες όλο το ΑΙΓΑΙΟ ΧΩΡΙΣ ΈΛΕΓΧΟ ενώ από τα χερσαία σύνορά μας να εισέρχονται εκατοντάδες την ημέρα 

4. Η Ελληνική Υπηρεσιακή Κυβέρνηση για τους 91 παράνομους μετανάστες που διασώθηκαν στην αμμονησίδα στον Ποταμό ΈΒΡΟ δεν έκανε ΚΑΝΈΝΑ ΕΠΊΣΗΜΟ ΔΙΆΒΗΜΑ προς την επίσημη Τουρκία δια του Πρέσβη μας και αρκέστηκε μόνο στην τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΕΞ (Βασίλη Κασκαρέλη  – Χακάν Φιντάν)

5. ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΉΘΗΚΕ το θέμα στα ΔΙΕΘΝΉ ΜΜΕ ανά τον κόσμο, για να μην ‘’τσαλακωθεί’’ διεθνώς η επιτήδεια Τουρκία, που ενδιαφέρεται διακαώς για τη διεθνή εικόνα της, διότι βρισκόμαστε σε δήθεν εποχή “επίθεσης φιλίας ” ενώ έχει λάβει από την ΕΕ 3 δις € το 2016 με την υπογραφή συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας

6. Δεν φαίνεται να έχει γίνει αντιληπτό από την ΕΥΠ και τις Ελληνικές Αρχές το ΥΨΗΛΌ ΕΠΊΠΕΔΟ  “ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΥ” που επικρατεί στην Τουρκία με σκοπό να εκδιωχθούν από την Τουρκία οι παράνομοι μετανάστες που επίσημα μπορεί να είναι πάνω από 3.6 εκατομμύρια.

7. Δεν έχει ληφθεί υπόψη των Ελληνικών Αρχών η ΔΈΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΆΝ προς τον ακροδεξιό Σινάν Ογάν που τον στήριξε στον 2ο γύρο των εκλογών ώστε να διώξει τους παράνομους μετανάστες από την ενδοχώρα

8. Το ιστορικό της προώθησης των 91 παράνομων μεταναστών λειτουργεί ως ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΠΛΈΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΊ εκ νέου, όπως έγινε πριν 1 χρόνο με τους 38 μετανάστες και τον ‘’μύθο της μικρής Μαρίας’’

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ένα θέμα ΕΘΝΙΚΟ και όχι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και η επίσημη πολιτεία θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες σε  επίπεδο πολιτικό – Υπουργείων, στρατηγικό, επιχειρησιακό και κυρίως τακτικό όταν το 2022 εισήλθαν στην Ελληνική Επικράτεια 42.831 επίσημα καταγεγραμμένοι δηλ μια πόλη αλλοδαπών στην “καρδιά” της Ελλάδας. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας