Αρχική » «Έγγραφη επιστολή» (!) Ρούφου στον STATUS RADIO. «Ο Κοζάρης τα λέει αυτά διότι απορρίφθηκε ο διορισμός του»

«Έγγραφη επιστολή» (!) Ρούφου στον STATUS RADIO. «Ο Κοζάρης τα λέει αυτά διότι απορρίφθηκε ο διορισμός του»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Απάντηση στις καταγγελίες του μέλους της ΔΕΕΠ Έβρου της ΝΔ Νίκου Κοζάρη στον STATUS RADIO και στο FB έδωσε σήμερα με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος. Δια … «έγγραφης … επιστολής» που απευθύνει στον STATUS RADIO, ισχυρίζεται ότι ο κ. Κοζάρης προχώρησε στις αβάσιμες (όπως λέει) καταγγελίες του, επειδή απορρίφθηκε η αίτησή του να διοριστεί ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Ολόκληρη η «έγγραφη επιστολή» του Διοικητή έχει ως εξής:

Αλεξανδρούπολη 05.05.2023

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ. ΕΜΠ 375/05.05.2023

ΠΡΟΣ  κ.ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

Νόμιμος εκπρόσωπος του ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ STATUS RADIO 94.2.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Του ν.π.δ.δ. με την επωνυμία: «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» που εδρεύει στην περιοχή Δραγάνα, Νέας Χιλής Αλεξανδρούπολης, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 8 στοιχείο 23 του ν. 3329/2005 (ΦΕΚ 81/Α/4-4-2005)από το Διοικητή του, Ευάγγελο Ρούφο του Δημητρίου.

= = = = = = = = = = / / = = = = = = = = = =

1. Ο Διοικητής και το Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Α. καταδικάζουν ομόφωνα τις δημόσιες δηλώσεις του Νικολάου Κοζάρη που περιέχονται: α) σε ανάρτηση (σχολιασμό) του σε ιστοσελίδα του στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης FACEBOOK, που έλαβε χώρα την Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρα 11.15 π.μ. και β) σε δημόσια συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS RADIO 94.2. και στον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 και  αφορούν τη λειτουργία του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Α., τη λήψη των αποφάσεών του, τα οικονομικά και τις συμβάσεις προμηθειών του, ως αναληθείς και διαμαρτύρονται έντονα διότι εξέθεσε  αναίτια σε σοβαρό  κίνδυνο τη φήμη, την πίστη και το μέλλον του Π.Γ.Ν.Α.

2. Τα κίνητρα που ο ίδιος αποκάλυψε ήταν η απόρριψη της αίτησής του να διοριστεί ως  μέλος του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Α.

3. Τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Α. είναι αφοσιωμένα στο καθήκον τους, εργάζονται ευσυνείδητα και συστηματικά και στοχοθετούν με επιμέλεια  και ζήλο την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της δημόσιας υγείας. Καλούνται δε νόμιμα και εμπρόθεσμα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., ενημερώνονται λεπτομερειακώς για τα υπό συζήτηση θέματα και τα μελετούν ενδελεχώς .

Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. λαμβάνουν χώρα όπως προβλέπει ο νόμος και  οι διατάξεις των άρθρων  14 και 15 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

4. Δεν υφίστανται κατά τη διάρκεια της θητείας του παρόντος Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Α. πορίσματα αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών που να εντοπίζουν παρανομίες στα οικονομικά, τις συμβάσεις προμηθειών και τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ν.π.δ.δ. με την επωνυμία «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ».

             5. Οι ιδιωτικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες φύλαξης, εστίασης, πλύσης και καθαριότητας του Π.Γ.Ν.Α., στους οποίους αναφέρθηκε ο Νικόλαος Κοζάρης, είναι ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ και όπως προβλέπεται ρητά στο  περιεχόμενό τους – που υπέγραψαν και αποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι – και το νόμο λήγουν όχι με καταγγελία του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Α. αλλά αυτεπάγγελτα με την πάροδο του ορισμένου χρόνου.

          Με απόφασή του, το Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Α. παρέτεινε τις συμβάσεις αυτές σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 2 του νόμου 5007/2022 έως τις 30.06.2023, εκτός εάν  ολοκληρωθούν νωρίτερα οι σχετικές δημόσιες  διαγωνιστικές διαδικασίας.

          Τονίζεται δε ότι με οριστική απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης απέρριψε ΩΣ ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ αγωγή 74 εκ των ανωτέρω εργαζομένων που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης, εστίασης και φύλαξης με συμβάσεις εργασίας ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, με την οποία ζήτησαν: α) να αναγνωρισθεί ότι οι συμβάσεις εργασίας τους αποτελούσαν εξαρχής μία ενιαία σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, β) να αναγνωρισθεί ότι έχουν ενταχθεί στο προσωπικό του Π.Γ.Ν.Α.,  άλλως να υποχρεωθεί το Π.Γ.Ν.Α. να τους εντάξει στο τακτικό προσωπικό του, εκδίδοντας σχετική διαπιστωτική πράξη.

          Σύμφωνα με το σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης απαγορεύεται από τις διατάξεις του άρθρου 103 παρ. 7 και 8 του Συντάγματος, οι συμβάσεις των εργαζομένων στους οποίους αναφέρθηκε στη συνέντευξή του ο Νικόλαος Κοζάρης, να αναγνωρισθούν ως έγκυρες συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

          Εν κατακλείδι: α) αναληθώς , ισχυρίστηκε στη συνέντευξη του ο Νικόλαος Κοζάρης ότι το Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Α. προέβη στην απόλυση εργαζομένων στην καθαριότητα και β) οι σχετικές συμβάσεις εργασίας τους ορισμένου χρόνου κρίθηκε ήδη δικαστικά ότι αντίκειται στο Σύνταγμα να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

          6. Δεν  έχει υπογραφεί εισέτι σύμβαση καθαριότητας του Π.Γ.Ν.Α. το δε σχέδιο σύμβασης, μαζί με όλα ανεξαιρέτως τα δικαιολογητικά έχουν αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο νομιμότητας, πριν τον οποίο δεν είναι δυνατή η υπογραφή της σύμβασης.

          Συνεπώς οι ισχυρισμοί του Νικολάου Κοζάρη περί υπογραφής σύμβασης καθαριότητας και μάλιστα μη νομίμως και μάλιστα με την υπογραφή μέλους του Δ.Σ. που δεν παρίστατο στη σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι αναληθείς.

          7. Όσον δε αφορά ισχυρισμούς του Νικολάου Κοζάρη για το νεκροτομείο του Π.Γ.Ν.Α., σας αναφέρουμε ότι μήνυση που αφορούσε αδικήματα σχετικά με τη μη  λειτουργία ψυκτικού θαλάμου του νεκροτομείου του Π.Γ.Ν.Α. στις 31.07.2021. τέθηκε αμετάκλητα στο αρχείο με εισαγγελική διάταξη, στην οποία μάλιστα αναφέρεται ότι ο Διοικητής ενήργησε υποδειγματικά. Η σχετική βλάβη αποκαταστάθηκε, και τοποθετήθηκαν στο χώρο  κλιματιστικά.

          8. Αποφασίστηκε αρμοδίως εκτός από την έκδοση  δελτίου τύπου, η αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας – δήλωσης – όχλησης στο Νικόλαο Κοζάρη για άρση των προσβολών και παράλειψή τους στο μέλλον και η λήψη όλων των μέτρων που θα κριθούν απαραίτητα προς αποτροπή του σοβαρού κινδύνου που οι αναληθείς δηλώσεις του Νικολάου Κοζάρη προκάλεσαν στη φήμη, την πίστη και το μέλλον του Π.Γ.Ν.Α., καθώς και στην αξιοπιστία, την τιμή, την υπόληψη και την ακεραιότητα όλων όσων κατονομάζονται από τον ίδιο στις δηλώσεις του.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΡΟΥΦΟΣ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας