Αρχική » Το Spiegel και η «μικρή Μαρία»

Το Spiegel και η «μικρή Μαρία»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Του Γιώργου Παπαχρήστου

ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΥΓΕΙ προσωπικά (αν και ο συνάδελφος «Μικροπολιτικός» το είχε επισημάνει), αλλά ποτέ δεν είναι αργά προκειμένου να καταδειχθεί ο σαλτιμπαγκισμός μερικών μερικών που χρησιμοποιούν τη δημοσιογραφία προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς κομματικούς σκοπούς. Στην ιστορία με τους 38 πρόσφυγες που δήθεν η άσπλαχνη και ανάλγητη Ελλάδα τους άφηνε σε μια νησίδα του Εβρου να πεθάνουν από την πείνα και τη δίψα, και που δήθεν πέθανε και μια μικρή «Μαρία» από δάγκωμα σκορπιού, σημαντικό ρόλο έπαιξε ένα τυπάκος συνεργάτης του γερμανικού spiegel, ελληνικής καταγωγής. Με πύρινα άρθρα στο περιοδικό, ο περί ου ο λόγος «δημοσιογράφος» και με τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, ενίσχυσε το αφήγημα του Ερντογάν, ότι οι Ελληνες σκοτώνουν τους πρόσφυγες, ενώ ο ίδιος τους σώζει. Αλλά στα μέσα της εβδομάδας, το γερμανικό περιοδικό αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του όλη αυτή την άθλια αρθρογραφία περί των 38 προσφύγων και της «μικρής Μαρίας». Και στη θέση της, υπήρχε η εξής ανάρτηση:

«Σε αυτό το σημείο υπήρχε δημοσίευμα για την τύχη μιας ομάδας προσφύγων στον ελληνοτουρκικό ποταμό Εβρο το καλοκαίρι του 2022. Υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για την προηγούμενη περιγραφή του τι συνέβη εκείνη την εποχή. Ως εκ τούτου, έχουμε αφαίρεση προσωρινά αρκετές αναρτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα από τον ιστότοπό μας. Εξετάζουμε τις αναφορές μας και, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, αποφασίζουμε εάν θα αναδημοσιεύσουμε ή όχι τα άρθρα σε διορθοιμένη και ενημερωμένη μορφή».

Από την πλευρά μου, μπήκα στη σελίδα του λεβέντη που έγραφε όλες αυτές τις «ωραίες» ιστορίες, στο Facebook, μήπως και βρω κάποια εξήγηση γι’ αυτή την ανακοίνωση του Spiegel. Δεν βρήκα κάτι. Η τελευταία του ανάρτηση φέρει ημερομηνία 7 Νοεμβρίου. Δεν αισθάνεται την ανάγκη να πει κάτι γι’ αυτό; Κι αν όχι αυτός, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μας πει κάτι;

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας