Αρχική » Δημοσχάκης: Η δημιουργία νέων υποδομών στα σύνορα Κήπων & Καστανεών θα θωρακίσει αναπτυξιακά και οικονομικά τον Έβρο

Δημοσχάκης: Η δημιουργία νέων υποδομών στα σύνορα Κήπων & Καστανεών θα θωρακίσει αναπτυξιακά και οικονομικά τον Έβρο

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τα πολλαπλά οφέλη που διασφαλίζει η νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΞ, αναφορικά με την οργάνωση & λειτουργία του νέου συστήματος πληροφοριών ETIAS, υπογράμμισε στην ομιλία του (29/11) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής : 

-Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος ελέγχου των συνόρων, εντάσσεται στην κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια της αποτελεσματικής διαχείρισης των συνόρων της ΕΕ!

-Η οργάνωση & λειτουργία του νέου ψηφιοποιημένου συστήματος πληροφοριών, υπάγεται σε μια ευρύτερη δέσμη μέτρων με την ονομασία «Smart borders» (Ευφυή Σύνορα). 

-Τα σημεία εισόδου-εξόδου κυρίως σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα του Ν.Έβρου, όπως και στη λοιπή χώρα, αξιολογούνται ήδη ως προς την επάρκεια και τις δυνατότητες προσαρμογής στις απαιτήσεις των νέων συστημάτων και ελέγχου!!

-Ωστόσο, η σημερινή εικόνα των συνοριακών σημείων Καστανέων & Κήπων είναι παρακμιακή & απαιτείται να δημιουργήσουμε τις επιπλέον υποδομές προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις. 

-Η άμεση μελέτη και κατασκευή νέων σύγχρονων υποδομών στα δύο αυτά συνοριακά σημεία,  μέσω ΣΔΙΤ με ικανό στελεχιακό δυναμικό και με εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, αποτελεί την βέλτιστη λύση!!

-Η πρόσφατη γνωστοποίηση της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου, συμβάλλει στην προσπάθεια της ελεγχόμενης μετανάστευσης εργατών γης, η βάση της οποίας είναι η συμφωνία του 1967 μεταξύ των δύο χωρών, διασφαλίζοντας αλιεργάτες & αλιείς από την Αίγυπτο!

-Μάλιστα, ανέδειξε την αναγκαιότητα σύναψης συμφωνιών δικαστικής, σωφρονιστικής και αστυνομικής συνεργασίας με τρίτες χώρες απευθείας μέσω της Ελλάδας και κυρίως, μέσω της ΕΕ!

-Τέλος, υπογράμμισε ότι τα προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα LAISSER-PASSER & TITRE DE VOYAGE, συνιστούν χρήσιμα εργαλεία, με τα οποία διασφαλίζονται οι ταχύτατες & ασφαλείς επιστροφές – επαναπροωθήσεις οικονομικών μεταναστών στις Χώρες προέλευσης.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την τοποθέτηση εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=7RlALTRLLz0  

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας