Αρχική » Δημοσχάκης: «Αν και η Ελλάδα είναι μια αγροκτηνοτροφική χώρα, είναι δυστυχώς ελλειμματική»

Δημοσχάκης: «Αν και η Ελλάδα είναι μια αγροκτηνοτροφική χώρα, είναι δυστυχώς ελλειμματική»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την αναγκαιότητα ίδρυσης κτηνιατρικής σχολής στον Βόρειο Έβρο επισήμανε ο ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης στην ομιλία του επί του σ/ν του ΥΠΑΑΤ στις 25 Νοεμβρίου. Η ίδρυση κτηνιατρικής σχολής στον Βόρειο Έβρο θα αποτελέσει επιστημονικό ανάχωμα για την ανάσχεση των εισγόμενων ζωονόσων. Επίσης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας πρότυπων κτηνοτροφικών μονάδων στις περιφέρειες της χώρας, καθώς θα συμβάλλουν στην εγχώρια επάρκεια σε προϊόντα γάλακτος.

Ο Βουλευτής Έβρου Αν.Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι παρά το ότι η Χώρα είναι αγροκτηνοτροφική είναι δυστυχώς ελλειμματική.
Ειδικότερα ανέφερε τα ακόλουθα : 

  • Η νομοθετική πρωτοβουλία διευκόλυνσης και απλοποίησης των διαδικασιών ίδρυσης και αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, δίδει ισχυρή ώθηση στον πρωτογενή τομέα της Χώρας!
  • Ο Έβρος όπου ο πρωτογενής τομέας συνιστά την κύρια εισοδηματική πηγή, διαθέτει διακεκριμένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, όπως η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία του Ομίλου «ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ», στο Διδ.χο & χωριό Μέστη του Νομού!!
  • Ωστόσο, το πρόβλημα των εισαγόμενων ζωονόσων από την Τουρκία επιφέρει τραγικές συνέπειες στο ζωικό κεφάλαιο και στην γραμμή παραγωγής των δραστηριοποιούμενων επιχειρήσεων στο τομέα της μεταποίησης προϊόντων γάλακτος σε όλο τον Νομό.
  • Για τον λόγο αυτό έχει αναδείξει διαχρονικά και διεκδικήσει κοινοβουλευτικά, την ίδρυση Ευρωπαϊκής Κτηνιατρικής στον Β/Έβρο, με πιθανή χρηματοδότηση από την ΕΕ, η οποία θα αποτελέσει ‘επιστημονικό ανάχωμα’ ανάσχεσης αυτών γιατί τα Αμφιθέατρα & τα Διδακτήρια θα είναι οι ίδιες οι τοπικές Εκτροφές…
  • Η οποία θα καταστεί αποτελεσματικότερη με την πλήρη ενεργοποίηση του κέντρου εξωτικών νοσημάτων το οποίο παραμένει δυστυχώς παροπλισμένο και ανενεργό στην περιοχή της Ν.Ορεστιάδας!
  • Υπογράμμισε ότι η στήριξη του κτηνοτροφικού κόσμου & της αγροτικής επιχειρηματικότητας συμπεριλαμβάνεται στο τελικό πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης!
  • Τέλος, επεσήμανε ότι η Χώρα εισάγει μεγάλο ποσοστό προϊόντων γάλακτος, προτείνοντας την ίδρυση σε κάθε Περιφέρεια της Χώρας πρότυπες φάρμες εκτροφής γαλακτοφόρων αγελάδων, διπλασιάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την εγχώρια παραγωγή, με πολλαπλά οφέλη στην εθνική οικονομία & στην αγροτική παραγωγή!! 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Σύνοψη 2′ 04” της Ομιλίας εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=GMNUC5V-5TE

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας