Αρχική » Και ο Δήμος Καμένων Βούρλων παίρνει φως από την Εβρίτικη «DASTERI»

Και ο Δήμος Καμένων Βούρλων παίρνει φως από την Εβρίτικη «DASTERI»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Εταιρία DASTERI A.E. η οποία εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη και συμβάλλει για 45 ολόκληρα χρόνια, ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας με 80 και πλέον μόνιμες θέσεις εργασίας, δέχθηκε επίθεση συκοφαντικών δημοσιευμάτων (FAKE NEWS) στοχεύοντας στην απαξίωση και την σπίλωση του κύρους της εταιρίας.

Αναφερόμαστε για μια Εταιρία η οποία παράγει τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών και δραστηριοποιείται από το 1976 στην κατασκευή πρωτοποριακών φωτιστικών σωμάτων Οχημάτων ενώ από το 2005 επέκτεινε το αντικείμενό της στην κατασκευή Φωτιστικών LED Εξωτερικών και Εσωτερικών χώρων, εξάγοντας τα ποιοτικά προϊόντα της σε περισσότερες από 50 Χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σημαντικοί πελάτες της επί δεκαετίες είναι η MERCEDES, FORD, MICROCAR, IVECO, VOLVO, ISUZU και πλειάδα άλλων.

Επιπλέον από το 2009 η DASTERI A.E. ήταν η εταιρεία της Χώρας η οποία πραγματοποίησε το πρώτο έργο φωτισμού LED στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Κομοτηνής. Από το 2009 έως και σήμερα συμμετείχε με επιτυχία σε περισσότερους από 100 δημόσιους και διεθνείς διαγωνισμούς αντικατάστασης φωτισμού, έχοντας τοποθετήσει περισσότερα από 150.000 φωτιστικά LED. Την τελευταία 5ετία ολοκλήρωσε και παρέδωσε με πλήρη επιτυχία σε 16 Δήμους της Χώρας, έργα ολικής αντικατάστασης φωτισμού, με 10ετή εγγύηση/συντήρηση καλής λειτουργίας όλου του εγκατεστημένου φωτιστικού εξοπλισμού.

Η απόφαση του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αρμοδίου Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας για τις Δημόσιες Συμβάσεις), βάζει οριστικά τέλος στα FAKE NEWS και στην συκοφαντία, κρίνοντας απολύτως Νόμιμους, εύλογους και ανάλογους του αντικειμένου της σύμβασης, όλους τους όρους και τα κριτήρια επιλογής αναδόχου της διακήρυξης “Προμήθειας φωτιστικών LED” του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Η σύμβαση με την ανάδοχο Ελληνική εταιρεία «DASTERI SYSTEMS Α.Ε.» στον Δήμο Καμένων Βούρλων, είναι έργο προϋπολογισμού 2.795.696,56 €.

Το έργο που έχει ως σκοπό την αντικατάσταση και αναβάθμιση του υπάρχοντος παλαιού δημοτικού φωτισμού, με φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τύπου LED, νέας τεχνολογίας, πέραν του ότι θα συντελέσει στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω του περιορισμού εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, θα βοηθήσει μελλοντικά στη μείωση των ανταποδοτικών τελών για ιδιώτες και επιχειρήσεις του Δήμου, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας.

Το Έβδομο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 602/2021 απόφαση, με την οποία κάνει λόγο για «απολύτως νόμιμους διαγωνιστικούς όρους, οι οποίοι θεσπίζουν εύλογες και ανάλογες, ενόψει του αντικειμένου της σύμβασης, απαιτήσεις, ως προς τα κατώτατα όρια της οικονομικής επάρκειας και της τεχνικής ικανότητας του Αναδόχου».​​​

Με λίγα λόγια το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο, έκρινε, ότι ο Δήμος με τους όρους που έθεσε στην διακήρυξη, εξασφαλίζει τα συμφέροντά του και τα συμφέροντα των δημοτών, ώστε να μην κινδυνεύσει η εκτέλεση του έργου, από αναξιόπιστο ανάδοχο, κάτι που έχουμε δει στην Ελλάδα σε πολλά έργα που έμειναν ημιτελή ή παραδόθηκαν με κακοτεχνίες και προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, προχώρησε σε σχετική ανάρτηση και έγραψε:

«Ακόμη ένα έργο, αυτό της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονα “έξυπνα” Φωτιστικά Σώματα και λαμπτήρες τύπου LED, πράσινης τεχνολογίας, προχωράει. Τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε τη σύμβαση με την Ανάδοχο εταιρεία, και θα δούμε το Δήμο μας να αλλάζει όψη.  Η δικαίωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, είναι ηχηρή απάντηση σε εκείνους, που προέτρεξαν να μιλήσουν για φωτογραφικούς διαγωνισμούς και να υποβαθμίσουν ένα τόσο σημαντικό Έργο Υποδομής  για τον τόπο μας. Η παράταξή μας προχωράει με ομόνοια και όραμα, στην τήρηση των υποσχέσεών της προς τους δημότες, καθώς και στην υλοποίηση του προγράμματός της»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας