Αρχική » Έβρος: Τι ισχύει με τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας;

Έβρος: Τι ισχύει με τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας;

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το τέλος της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από σήμερα, Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για όλη την εβδομάδα και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Από την κυβέρνηση θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο να παρατηρηθεί έντονος συνωστισμός το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και θα επιτρέπονταν οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, σε ό, τι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις προς τη νησιωτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, δεν ισχύουν τα ίδια. Το απαγορευτικό μετακίνησης στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει αρθεί.

Επομένως, στον Έβρο οι πολίτες που είχαν προγραμματίσει εξόρμηση στο νησί της Σαμοθράκης ενόψει του Πάσχα θα πρέπει να το ακυρώσουν καθώς το απογορευτικό μετακίνησης ισχύει και για το νησί της Θράκης.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη ΑΜΑΘ Δημήτρη Πέτροβιτς οι μετακινήση προς το νησί επιτρέπεται υπό περιπτώσεις και για συγκεκριμένους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.

β) Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό, κτηνίατρο ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

γ) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

δ) Μετάβαση σε χώρο λατρείας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

ε) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

στ) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, εφόσον απαιτείται ραντεβού σύμφωνα με την παρούσα.

ζ) Μετακίνηση προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας