Αρχική » Θρίλερ και κυνήγι κατασκόπων στη Ρόδο

Θρίλερ και κυνήγι κατασκόπων στη Ρόδο

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σε πρόσωπα με τα οποία έρχονταν σε επαφή ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο έτερος, 54χρονος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος συνελήφθη στη Ροδόπη από άνδρες της Ασφάλειας Κομοτηνής, για κατασκοπεία επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι Αρχές ασφαλείας της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», από τις 8 συσκευές τηλεφώνων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα του 55χρονου υπάρχουν ορισμένες που χρησιμοποιούνταν από τρίτα πρόσωπα και μάλιστα μέσω δικτύου επικοινωνιών της γείτονας. Κατά τις ίδιες πηγές, εξετάζεται εάν οι αριθμοί ταυτίζονται κατ’ αύξουσα αναλογία με άλλα νούμερα, που κατέχουν ύποπτοι αλλοδαποί από καταυλισμούς στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στην ενδοχώρα. ώστε να διασταυρωθεί το «κέντρο επαφής» τους στη Σμύρνη, όπου λέγεται ότι κατευθύνεται και αξιολογείται το σύνολο των πληροφοριακών δικτύων των συνδέσμων της ΜΙΤ. Η σύλληψη των δύο μουσουλμάνων Ελλήνων υπηκόων αλλά και η αντίδραση του Τούρκου προξένου, ο οποίος με διαβήματα διαμαρτυρίας ζητά έκτοτε να του αποδοθούν, εκ των ευρημάτων, ένας υπολογιστής και ένα τηλέφωνο με το αιτιολογικό ότι είναι υπηρεσιακά, δείχνουν το μέγεθος της αποτελεσματικότητας της πολύμηνης επιχείρησης αντικατασκοπείας στην οποία συνεργάστηκαν οι αστυνομικοί επιτελείς με την ΕΥΠ.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Π», τα στελέχη της ΕΥΠ. της Αντιτρομοκρατικής και της Κεντρικής Ασφάλειας ενεργοποίησαν τα πρώτα σχέδια παρακολούθησης την περασμένη άνοιξη ύστερα από καταγγελίες για επαφές μεταξύ εξτρεμιστών σε δομές φιλοξενίας της Χίου, της Σάμου, της Λέρου, του Ασπροπύργου και του Ελαιώνα. Στις αρχές Αυ-γούστου. όταν το τουρκικό ωκεανογραφικό «Ορούτς Ρέις» πρωτοβγήκε στο Ανατολικό Αιγαίο και ο ελληνικός στόλος έσπευσε να απλώσει δίχτυ προστασίας των θαλάσσιων συνόρων, διαπιστώθηκαν κενά στα μετόπισθεν της ελληνικής νηοπομπής. «Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού μάς ενημέρωσαν για θέσεις και εξοπλισμούς των φρεγατών μας που ήταν αδύνατον να γνωρίζουν οι Τούρκοι, τουλάχιστον από τους δορυφόρους και τα ραντάρ τους», επισημαίνει αξιωματούχος της Λ. Κατεχάκη.

Ακολούθως, άνοιξαν οι δίαυλοι συνεργασιών με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Δωδεκανήσου και της Θράκης, αφού στα εν Ελλάδι προξενικά γραφεία της Αγκυρας εργάζονται κατεξοχήν μουσουλμάνοι που έλκουν την καταγωγή τους από τη Ροδόπη και την Κομοτηνή. Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι και (τουλάχιστον) δύο ακόμα άτομα που κατέφθασαν στην Ελλάδα τις παραμονές της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο. τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήλθαν σε επαφή ανταλλάσσοντας πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό. Μάλιστα, ο ένας, επίσης Ελληνας πολίτης, με αρχικά Α.Μ. και καταγωγή από την Κομοτηνή, πήγε στο Καστελλόριζο με ίο πλοίο της γραμμής από Ρόδο, στο οποίο ο ναυτικός εργαζόταν ως μάγειρας. Σημειώνεται ότι στην απολογία του ο τελευταίος έχει δεχθεί ότι φωτογράφιζε με το «ακριβό κινητό» του και πως γενικώς «βοηθούσε» τους Τούρκους «για το καλό της μητέρας πατρίδας». Ο δε Λ.Μ., που διαμένει πλέον στην Κωνσταντινούπολη, πολλές φορές τα τελευταία χρόνια «επισκεπτόταν συχνά φίλους του στην Αθήνα», έχοντας σχέση παλαιότερα και με τον δολοφονηθέντα αρχηγό των «Γκρίζων Λύκων», Αμπντουλάχ Τσατλί.

ΘΕΡΕΤΡΟ ΚΑΣ

Η ελληνική πλευρά κατάφερε να εντοπίσει αυτή την ομάδα πετυχαίνοντας να καλύψει έγκαιρα το φάσμα των επαφών των Τούρκων, οι οποίοι το επίμαχο διήμερο, 12-13 Σεπτεμβρίου, είχαν «στρατοπεδεύσει» στο τουριστικό θέρετρο Κας με πλήθος επιτελικών δυνάμεων και επικεφαλής τον υπουργό Αμυνας της κυβέρνησης Ερντογάν, Χουλουσί Ακάρ. Από το «σπάσιμο» των συνομιλιών μέσω των εφαρμογών νίόβΓ και Τε!ρ£πιτη των δύο συλληφθέντων και από τις περίπου 4.000 φωτογραφίες, που περιέχονται κυρίως σε φορητούς υπολογιστές και στο τηλέφωνο του 54χρονου, προκύπτει ότι ενημέρωναν τις τουρκικές υπηρεσίες για τη διάταξη των στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί, καθώς και για Ελληνες πράκτορες και αστυνομικούς. Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η περιοχή του Ενυδρείου στη Ρόδο, όπου ο ναυτικός μετέβαινε ανά τακτά διαστήματα, στέλνοντας από άλλον αριθμό τηλεφώνου αναλυτικά μηνύματα για την πορεία των δραστηριοτήτων του. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ωστόσο επιτηρούνται διαρκώς από την ΕΛ.ΑΣ., όπως «και αρκετοί ακόμη τουρκικοί στόχοι» στην Ελλάδα, υπό τον φόβο της προβοκάτσιας.

Πηγή Εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας