Αρχική » Τα λογικά πρόβατα

Τα λογικά πρόβατα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΗΤΣΟΥ

Ο ΚΑΣΠΕΡ ΓΚΡΑΘΓΟΥΟΛ, ο πρόεδρος των Λεξικών της Οξφόρδης, δηλώνει έκπληκτος. «Είναι πρωτοφανές και κάπως ειρωνικό·, είπε, -η χρονιά που μας έχει αφήσει άφωνους, το 2020. να έχει περισσότερες νέες λέξεις, ή περισσότερες νέες χρήσεις προϋπαρχουσών λέξεων, από οποιαδήποτε άλλη·. Η λέξη «κορωνοϊός-, για παράδειγμα, είχε ξεπεράσει τον περασμένο Απρίλιο σε αναφορές τη λέξη -χρόνος-(για να ξεπεραστεί κι αυτή με τη σειρά της από την -Covid-Ι9·). Τεράστια αύξηση σημείωσε επίσης η λέξη «λοκντάουν (που στα ελληνικά πρέπει να τη λέμε -απαγορευτικό· για να μη δυσάρεστειται ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης). Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, τα Λεξικά δήλωσαν αδυναμία να ανακηρύξουν φέτος τη λέξη της χρονιάς.

ΑΦΩΝΟΥΣ μας έχει αφήσει το 2020. και για άλλους λόγους. Βλέπουμε. ας πούμε, γιατρούς να υπερασπίζονται την εκκλησία και ιερείς να την κατακεραυνώνουν. Μετά την καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι διά της καταπόσεως μεταδίδεται η νόσος», η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου. μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας, επανέλαβε χθες πως-ή πιστεύεις ότι η Αγία Κοινωνία είναι το μυστήριο και δεν μεταδίδεται ή δεν το πιστεύεις·.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, πρωτοφανή επιχειρήματα, από ανθρώπους που έχουν ταχθεί να υπηρετήσουν την επιστήμη, όχι τη θρησκεία. Γιατί η συζήτηση αυτή δεν είναι φυσικά θεολογικού χαρακτήρα, το θέμα δεν είναι αν υπάρχει θεός και πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν, αλλά το αν •δικαιούται· κάποιος να κοινωνήσει με το κουταλάκι που χρησιμοποίησε ο προηγούμενος, να προσβληθεί ο ίδιος και στη συνέχεια να κολλήσει τους άλλους. Γι’ αυτό και σε άλλες χώρες, με πιο τολμηρές πολιτικές και εκκλησιαστικές αρχές, έχει καθιερωθεί προσωρινά το κουταλάκι μιας χρήσης – χωρίς κανείς να διανοηθεί να κατηγορήσει αυτούς που το καθιέρωσαν για λειψή πίστη.

ΟΥΤΕ ο Μητροπολίτης Άνθιμος μπόρεσε να κάνει με τη θεία κοινωνία την υπέρβαση» που είχε κάνει παλιότερα με το άγιο φως, όταν είχε πει ότι είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που βγάζει ο κάθε ιερέας το .Μεγάλο Σάββατο. «Όταν κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, δεν έχουμε τον παραμικρό ενδοιασμό-, επέμεινε σε μια συνέντευξή του τον περασμένο Μάιο, ξεκαθαρίζοντας ότι «ο τρόπος της μετάληψης ούτε είναι πρόβλημα ούτε ήταν ποτέ-.

ΜΑ ΤΙ ΩΡΑΙΑ που το έθεσε προχθές, σε ένα σχεδόν αυτοκριτικό του άρθρο με την ευκαιρία των Εισοδίων της Θεοτόκου! «Οι ευλαβείς εγωισμοί σκοτώνουν», έγραψε, εκφράζοντας την ανακούφισή του που δεν κυβερνούν το κράτος οι κληρικοί ή οι θρησκευόμενοι χριστιανοί, αλλά οι πολιτικοί, αφού «εμείς δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τελικά ούτε το ποίμνιό μας»…

Η ΕΥΣΕΒΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΟΦΡΟΣΥΝΗ μετέτρεψε τα λογικά πρόβατα σε απρόβλεπτα ερίφια, παρατήρησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως. Αλλά υπερβάλλει, η αλλοφροσύνη κατοικοεδρεύει κι αλλού. Όταν τα λογικά πρόβατα το καταλάβουν, θα πάψουν και να είναι πρόβατα.

Πηγή εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας