Αρχική » Πρώιμη κινητικότητα και ζυμώσεις στον Δήμο Αλεξ/πολης, με στόχο τις προσεχείς δημοτικές εκλογές

Πρώιμη κινητικότητα και ζυμώσεις στον Δήμο Αλεξ/πολης, με στόχο τις προσεχείς δημοτικές εκλογές

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2023. Ύστερα από 60(!) περίπου μήνες. Ένα χρονικό διάστημα που θεωρητικά η πολιτική και δημόσια ζωή θα έχει αποκτήσει διαφορετικά, από τα σημερινά, χαρακτηριστικά. Θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και αλλοιώσεις στα κομματικά στρατόπεδα και στα στελεχιακά δυναμικά τους. Θα εμφανισθούν ίσως νέα πολιτικά και κοινωνικά υποκείμενα. Άρα μία κατάσταση έντονων ζυμώσεων, διερευνήσεων και κινητικότητας εν όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών για την διεκδίκηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα φάνταζε …..παρανοϊκή ή άνευ αντικειμένου. Όμως η πραγματικότητα και όσα παρασκηνιακά συντελούνται δείχνουν ότι, για λόγους και αιτίες που εύκολα δεν μπορούν να ερμηνευθούν , οι πρωτοβουλίες αναζητήσεων, προτάσεων, διερευνήσεων προθέσεων για υποψήφιους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης έχουν πάρει… φωτιά.Είναι ένα παράδοξο φαινόμενο ανάλογο του … Ζήνωνα. Η διαμάχη μεταξύ των προσώπων μπορεί να έχει και εγωιστικά ή συμφεροντολογικά χαρακτηριστικά, όμως ο σπόρος έχει φυτευθεί και θα καρπίσει.

Αυτά που μπορέσαμε κουτσομπολίστικα και άθυρμα, ανευλαβώς και ευπειθώς, να καταγράψουμε φανερώνουν ότι το ματσάκι θα παιχθεί στο γήπεδο της Νέας Δημοκρατίας. Η πολιτική ηγεμονία της σε συνδυασμό με την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τεκμηριώνουν ότι ο εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος που θα υποστηριχθεί από αυτό θα κάνει… υγιεινό περίπατο. Έτσι και ο σημερινός Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, αναζητά γέφυρες προς την Ν.Δ. μήπως κι αυτές την οδηγήσουν στην στήριξη του. Πόσο όμως οι προσπάθειες της γυναίκας με άκρες, του ξένου παράγοντα και του αλλαξοπιστήσασα θα φέρουν αποτελέσματα, θα φανεί στο ….χειροκρότημα. Η Νέα Δημοκρατία, αν κρατήσει την υπόσχεση της στον Δημήτρη Πέτροβιτς για την θεαματική συναλλακτική κολοτούμπα του στις περιφερειακές εκλογές, θα πρέπει να δώσει το χρίσμα της σ’ αυτόν. Όμως υπάρχει και η θεωρία των χρήσιμων …αναλώσιμων. Ο Βαγγέλης Ρούφος πάντα έχει απωθημένο τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά ποτέ δεν του βγαίνουν τα κόζια και στρίβει διά του αρραβώνος. Αυτήν την φορά έχει ως όχημα την Προεδρία του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και την στήριξη αυτών που τον διόρι. Όπως και ο Κώστας Χατζημιχαήλ, αν ξεχάσεις την βουλευτική υποψηφιότητα και βολευτεί στην διεκδίκηση του Δήμου. Στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας κινούνται και άλλα πρόσωπα που ήδη συζητούνται. Ο Πρόεδρος μιας κοινωνικής λέσχης, ο πρόεδρος ενός πολιτιστικού συλλόγου, μια υποψήφια περιφερειακή συμβούλος, μια προσφάτως εισελθείσα στο σύστημα του επιτελικού κράτους, ένας θεματικός αντιπεριφερειάρχης.

Στο χώρο της Ν.Δ. κινείται ο Β.Λαμπάκης, ο οποίος δεν έχει καμία τύχη να υποστηριχθεί από αυτήν. Αν θα είναι υποψήφιος το 2023 θα έχει απέναντι του τον εκλεκτό της.

Ο Σάββας Δευτεραίος, μαθαίνουμε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Η ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού είναι μια λέξη που απουσιάζει από το λεξικό του ΚΚΕ.

Στον χώρο του κέντρου υπάρχει για μια ακόμη φορά η πρόταση της υποψηφιότητας ενός μάνατζερ μεγάλου επιχειρηματικού συγκροτήματος.

Τα όνειρα, οι φιλοδοξίες και οι νευρώσεις των Π.Μιχαηλίδη, Δ.Λαζόπουλου και Β.Μυτιληναίου, δεν ανιχνεύθηκαν στο ρεπορτάζ μας.

Η συνέχεια επί της οθόνης τον Σεπτέμβριο.

Σ.Σ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας